Consiliul Local Bistriţa este convocat în şedinţă ordinară joi 23 februarie, ora 15.00, în sala mare a Primăriei.
Printre proiectele de pe ordinea de zi se numără:
Aprobarea dezlipirii imobilului identificat în CF nr. 92313 Bistrița, situat în localitatea componentă Viișoara nr. 176, proprietate publică a Municipiului Bistriţa, în vederea realizării obiectivului de investiții pentru construire și dotare imobil cu destinația de creșă.
Aprobarea listei de prioritate pentru anul 2023, cuprinzând asociaţiile şi fundaţiile constituite în temeiul Ordonanţei Guvernului României nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii cu modificările şi completările ulterioare şi care pot beneficia de atribuirea unui spaţiu cu destinaţia de sediu.
Aprobarea ghidurilor solicitanţilor de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2023 pentru activităţi nonprofit de interes local, în baza Legii nr. 350/2005.
Aprobarea susţinerii financiare a Clubului Sportiv Municipal Bistriţa pentru activitatea sportivă a copiilor, juniorilor şi tineretului (600.000 lei).
Stabilirea unor măsuri în vederea amenajării de către Municipiul Bistrița a unei parcări publice pe terenul proprietatea Bisericii Romano-Catolică Bistrița, identificat în CF nr. 50870, situat în Bistrița str. Gheorghe Șincai nr. 26.
Aprobarea ”Planului de selecţie – componentă iniţială” şi a ”Profilului candidatului pentru funcţia de administrator” la Societatea Business Park Bistriţa Sud S.R.L.
Stabilirea unor masuri privind amenajarea unei parcari pe terenul Bisericii ROMANO-CATOLICA discutii mediate de ecologistul Balan de groaza desfintarii sau construirii a altei parcari una care ar fi incalcat legea 24 spatii verzi, avand in vedere ca acolo este un parc gata amenajat pentru odihna nu pentru masini si gaze.
Multumesc din nou parintelui Paroh de la Parohia ROMANO-CATOLICA , pentru primirea calduroasa si a faptului ca a acceptat o asemenea investitie folositoare pentru bistriteni.
NU PARCARI pe SPATII VERZI !!!
Este o parcare insuficientă care va fi mereu ocupată integral de cei ce stau în primărie în loc ca acești nesimțiți să-și parcheze mașinile în curtea interioară a primăriei. Cam asta-i cu aceste măsuri.
https://timponline.ro/municipalitatea-vrea-sa-faca-parcare-etajata-pe-str-ion-minulescu/
Mai avem o parcare de aproximativ 50 de locuri in spatele salii OMNIA tot pe str. Lupeni.
Daca Primaria cumpara restul de teren in fata Trezoreriei unde detine si ea o bucatica acolo se poate amenaja o parcare supra terana de inca 100 locuri.
Ce vreti mai mult ?
Parcarea de pe Lupeni din spatele Onia practic este degeaba fiind este dosită într-o fundătură și practic nu ai cum să ajungi la ea fiindcă este blocată de nesimțiți ce locuiesc în zona veche și care își lasă mașinile pe strada în loc să și-le bage în curți, nici de pe strada Ioan luca Caragiale nu poți ajunge în parcare fiindcă a fost blocată de pasaj. Prin urmare parcarea Lupeni este aproape goală tot timpul.
Bună și parcarea de la Trezoreriei numai că ea deja este ocupată de cei ce lucrează la Trezorerie și de cei ce locuiesc în blocul milițienilor.
Cu cele 32 de apartamente din blocul cu 10 etaje adica 32 de masini si cu cei cativa angajati de la Trezorerie inca vreo 10 masini, o parcare supra de 100 locuri acopera cu succes cererea.
Bălane cu cine ai făcut tu matematica la școală, cu Gubeș ?!
Unde ai tu 100 de locuri de parcare la Trezorerie ?!
WoW !
Matematica iar ne dă dureri de cap: 32 de apartașente înseamnă cel puțin 32×2=62 de automobile fiindcă fiecare părinte are drumuri diferite deci are nevoie fiecare de un automobil dacă mai pui că mai pot să aibă și copii peste 18 ani care continuă să locuiască cu ei și aceștia au nevoie de un automobil. Pe lângă angajați Trezoriei mult mai multe locuri de parcare au nevoie oameni care vin cu treburi la Trezorerie deci global sunt necesare mai multe locuri de parcare decât sunt posibile la Trezorerie.
De ce nu se face ceva cu clădirea unde a functionat Biblioteca Județeana ,,de lângă Trezorerie?Oare se așteaptă sa cada singura.Si nu este singura de acest fel!Avem atâtia specialiști platiti din banii noștri.De ce nu- i popscoate Dl primar sa vada orașul și sa vina cu propuneri concrete?!
Sunt și eu deacord că clădirea Bibiloteci Județene deși nu este clădire istorică trebuie salvată însă nu de Primărie că pe ce pun mâna ăstia se alege prafu vezi ultimul exemplu cu căderirea Cinematografului 23 August adică Teatru Electric Omnia care stă să cadă nu sa făcut nimic acolo.
Deși clădirea fostei Biblioteci se află într-o zonă nasoală fără niciun potențial economic totuși ar trebui vorbit cu o compania de prestigiu din Bistrița să o cumpere de la actauli propietari privați doar pentru prestigiu acestei compani că economic nu are nicio valoare și să o renoveze rapid ca birouri de PR un soi de club al angajaților și clienților. Eu mă gândesc că este de vorbit cu companiile TeraPlast, Rombat , RALL, IPROEB.
Parcarea supraterană etajată Eminescu este singura soluție corectă pentru a remedia lipsa gravă a locurilor de parcare din zona centrală a orașului. Ea va asigura locurile de parcare absolut necesare pentru liceul Andrei Mureșanu, Policinică, Centru etc.
Repet și eu ce ia spus Adrian primarului Turc când ia luat interviu cum spun antrenori la fotbal : Mă dacă nu poți cerete afară !