Actualitate Recomandări

Municipalitatea vrea să facă parcare etajată pe str. Ion Minulescu

Primăria Bistrița are în plan realizarea unei parcări etajate în zona str. Ion Minulescu, cu intrare și din C.R. Vivu, proiectul urmând să ajungă pe masa Consiliului Local.

”În prezent, pe strada Ion Minulescu există o parcare pentru riverani cu o capacitate de 43 de locuri, un număr mult prea mic pentru a face față cererii actuale.

Proiectul pe care îl avem în vedere presupune amenajarea unei parcări etajate în regim demisol+parter, oferind un număr de 90 de locuri de parcare inclusiv pentru persoane cu dizabilități, stații de încărcare vehicule electrice, spații verzi și mobilier urban, totul într-un concept estetic și funcțional modern.

În Consiliul Tehnico-Economic al municipalității, studiul de fezabilitate a primit aviz favorabil, iar după ce va fi aprobat în ședința Consiliului Local, vom întocmi proiectul tehnic și vom trece la faza de execuție. Valoarea investiției este de 5,73 milioane de lei”, spune primarul Bistriței, Ioan Turc.

44 comentarii

  • Sunt supernecesare locuri de parcare pe insula din fata liceelor de pe Republicii DN17.

   52
   25
  • Nu fac aceste parcări atât de necesare pentru oraș fiindcă cei din primărie sunt doar niște nimurugi neputincioși ce fac numai bazaconii.

   57
   5
  • Pentru ca toți bolnavi să ajungă la policlinică este mai mult ca necesară construirea unei parcări mari în fața Policlinicii.

   56
   7
  • iar puneti botu la minciunile lui papagalu asta?!!decat vom ,Vom,vom ..vom Primarul vom…a !!!!!!

   19
   4
  • Domnule primar pentru ce plătesc eu parcare la primărie daca primăria nu ridică mașinile parcate pe locul pe care l-am închiriat????
   Ei primesc o amendă pe care o platesc doar dacă vor dar mașina rămâne pe locul meu. Eu ca cetățean onest care îmi plătesc dările la timp trebuie sa fac ture prin cartier pentru un loc de parcare deși am loc închiriat de la primărie.
   Atunci hai sa nu mai plătim nici unul locurile de parcare.

   11
   8
 • Sunt fonduri Europene pentru parcări de tip Park & Ride, o astfel de parcare ar fi potrivită la ieșire din Dumitra.

  38
  4
  • O idee interesantă este și construirea unei Parcări de tip Park & Ride la Blăjeni.

   33
   2
 • Parcare pentru domnul viceprimar Hangan. Un dezvoltator imobiliar, vinde acum locul de parcare la minimul 10.000 Euro. Doar la noi face Primăria parcari gratis pentru riverani cu 1 milion de Euro. Pe Ion Minulescu. Fix asta era prioritatea, priorităților în Bistrița. Serios!!! Chiar atât de proști ne credeți. Băi, băieți, se termină jaful ăsta curând. 16 luni mai aveți și restul zile!

  41
  4
 • Parcari pe spatiile verzi iregistrate in Cadastrul Verde sunt interzise prin lege.
  Nu este nevoie nici in Parcul Eminescu unde avem demult amenajate 104 locuri la sol pe capetele parcului iar dupa ora 16 locurile sunt goale bine si mai sunt in curs de amenajare in parteneriat cu Biserica Romano-Catolica inca 100 locuri pe str. Lupeni in spatele bisericii de pe Sincai lucru discutat de mine personal cu stimabilul parinte .Si in spatele salii OMNIA tot pe Lupeni mai avem 50 de locuri amenajate cu iesire la b-dul Republicii. Aici in acest sector treaba este rezolvata.
  Mai este un loc de parcare de cca 30 de locuri , doar trebuie cumparat locul in fata Trezoreriei si amenajat corespunzator.

  6
  62
  • Bălănel ia mai du-te și vezi-ți de pasajele tale subterane aiurea și inutile că lumea sa săturat de tâmpenile voastre.

   54
   5
  • Cel mai nasol este de cei ce stau în blocul Dalas mai ales dacă se va ajunge să se facă pasajul subteran penibil Tărpiului. Vorba aia : Și futuți și cu banii luați.

   40
   2
  • Bălane problema nu este rezolvată deloc și acum locurile de parcare sunt total insuficiente acolo de sa ajuns să parcheze lumea mașinile pe unde poate.
   Gândeștete un pic că în viitorul apropiat vor dispărea locurile de parcare de pe Sincai, Dornei, Decebal etc… aceste mașini nu vor dispărea ci vor ocupa locurile din parcările enumerate de tine care și așa sunt insuficente și pentru aceste mașini, va fi un dezastru. În plus toate parcările pomenite de tine sunt dosite pe partea cealalată față de licee sau policlinică ceea ce va produce și mai multe ambuteaje și blocaje datorită traversări străzilor.

   65
   1
 • Sunt curios să aflu de unde apar toate aceste proiecte cel puțin ciudate. În cazul de față eu nu am văzut pe nimeni să ceară în presă această parcare sau celelalte parcări propuse de primărie ??????? În schimb oamenii din oraș au cerut total altceva de ce le oferă primăria.

  49
  • De exemplu am aflat din presă că oameni din blocul Dalas au cerut în presă și nu numai ca în locul punctului termic din spatele blocului să se facă locuri de parcare. Ca urmare a acestei cereri primăria a hotărât culmea tupeului nu să facă locuri de parcare ci centru de urmărire a populației care normal că va aglomera și mai mult zona.

   41
  • @ nelu, Nimeni nu știe, în prostul obicei a celor din primărie aceste proiecte sunt ținute secret până ce nimeni nu poate să facă nimic să remedieze măcar tâmpenile din aceste proiecte.

   46
  • @ nelu,
   Parcarea este lângă râu în spate le inspectoratul pentru muncă. Nu este o parcare nouă ci o etajare parțială a parcări existente.
   Această parcare este departe practic de orice și ascunsă lângă râu așa că nu va ajuta de nici-un fel lq remediarea lipsa grave a locurilor de parcare din centru orașului.

 • Curiosule, nu în presă se cer lucrurile astea. Aici scriu puțini și aceia sunt gălăgioși. Vezi doamna care repetă la nesfârșit nonsensul de a face parcări pe scuarul verde de pe Republicii, să își poată lăsa progenitura fix în fața școlii. Este un exemplu concludent, doamna scrie această inepție de mai multe ori la același articol sub diferite pseudonime, deci tot mereu putem citi această „solicitare”, dar de fapt e o singură persoană care a dezvoltat personalitate multiplă.

  17
  49
  • Solicitările se fac în presă fiindcă aici sunt publice și nu se pot ascunde. Mulți cetățeni au făcut cereri prin scris sau email la primăriei și nu au primit măcar un răspuns ( nici măcar un răspuns negativ ), după care au făcut solicitări pe pagina de facebook a primarului aici aceste solicitări au fost șterse și nu au primit niciun răspuns nici aici. Au fost dezbateri publice pe teme de urbanism unde dacă nu ești un politruc nenorocit și lingău nu te bagă nimeni înseamă.
   Așa că singura soluție pe care o au Bistrițeni este să facă solicitările în presă așa măcar sunt văzute de toată lumea și cei din primărie nu pot spune că nu au știut de ele.

   54
  • Sunt de acord parțial cu tine, spuneam doar că cererile de aici, sub anonimat, nu sunt reprezentative pentru oraș. Nu toți scriu comentarii, cum nu toți postează pe fb. Degeaba cer aici 100 de oameni, procentual înseamnă 0,001% din populație, deci nesemnificativ pentru a fi luat în seamă. Soluția e să întocmiți liste cei dintr-un cartier și să depuneți solicitările la primărie. Mult-hulitul ecologist Bălan (eu îl cunosc personal și e chiar un tip simpatic în viața reală) face bine ce face, își face auzite doleanțele printr-o asociație, merge la primărie, depune liste, cereri, pune piciorul în prag. Cererile lui mai degrabă sunt luate în seamă decât a unor anonimi de aici. E doar un exemplu, nu am nimic în comun cu dl Bălan sau cu asociația lui.

   7
   40
  • Stimate paulista face-ți bine și deplasați-vă la licee în jurul orei 8 și vedeți cât de mulți părinți trebuie să ne aducem copii la școală cu mașina și câte artificii și ture de bulevardul Republici de la Poliție până la Coroana trebuie să facem pentru a prinde prinde un colțișor unde să putem parca, colțișor rămas liber de la un alt părinte care și-a adus și el copilul la școală.

   59
   12
  • Știu doamnă cum e, și eu îmi duc copiii la școală, opresc în fața școlii în coloană, copiii coboară și merg singuri în clasă. Și așa fac toți părinții, oprește coloana, sar copiii din mașini, se pune coloana în mișcare. În clasa 0 în prima zi i-am dus de mânuță până în clasă, atât! Doar nu vreți să râdă toți copiii de ei, că se țin de fusta Dvs! Lăsați-i să se descurce, altfel o să fie pămpălăi plângăcioși!

   10
   58
  • Să nu mai vorbim de faptul că indiferent câte parcări s-ar face pe scuarul din mijloc, ar fi toate pline la orele de vârf, deci tot nu ați avea unde parca. Plus că ar fi generatoare de accidente, toți vor traversa pe unde apucă, altfel nici nu ai cum să ajungi de pe scuar pe trotuar. Iar mașinile care ar ieși cu spatele din parcări ar bloca tot traficul. Nici nu văd cum ați putea ieși din parcare, în condițiile în care de la 7:30 până după 8 este coloană continuă, care mai mult stă decât merge, de la trezorerie până la Liviu Rebreanu și de la Magnolia până la Andrei Mureșanu. Asta e latura tehnică, să nu mai vorbim despre distrugerea celei mai frumoase străzi din oraș, despre cât de monstruos ar arăta mașini parcate printre copaci.

   13
   34
  • @paulista, WOW Nu este periculos să-ți sară copilul din mașină când ești în coloană , plus că lucru acesta este total ilegal ?!!!!!!!!!

   106
   7
  • WOW, nu e periculos, pentru că toate mașinile sunt oprite și copiii calcă direct pe trotuar. Nu e ilegal să oprești mașina, chiar și acolo unde oprirea este interzisă, pe durata cât coboară sau urcă un pasager. Citește legislația și te vei convinge. Ca ovadă că toate astea se întâmplă sub ochii polițiștilor care dirijează traficul și niciodată nu am văzut să apostrofeze pe cineva. Hai că te ajut eu: Art.63. –
   (2) Nu se consideră oprire:
   a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane

   5
   40
  • WOW paulista, Eu am bănuit că am citit și văzut toate prostiile și cretinitățile la noi în Bistrița însă se pare că m-am înșelat amarnic : Să inciți copii și părinții la producerea de accidente și ilegalități asta chiar că nu am bănuit să o aud vreodată ! Nu mai pot spune nimic pur și simplu sunt consternat de ce aud !

   65
   2
  • Asta cu opritul pe șosea în fața școlilor este similară cu cocalari care opresc pe șosea și pun mașinile pe avarii în fața bancomatelor astfel blocând interdicțiile și atunci nu ne mai mirăm că se circulă catastrofal în oraș și numai blocaje și ambuteaje sunt.

   33
   3
 • Stimata doamna NU VA MAI DUCEȚI copiii cu mașinile la școală că blocați orașul și nu mai ajung la timp la serviciu. Numai la binele vostru vă gândiți. Ești cumva vreo cucoană din aia ce lasă mașina pe carosabil cu avariile pornite in fața școlii când mai in sus cu 50-100 de m sunt locuri de parcare libere??? Exista transport public. La gen 3 in fața la Sanovil sunt destule locuri libere dar parintii fara bun simț opresc înainte de semafor chiar daca semaforul este pe verde. Acum s-a ajuns la tupeul maxim de a cere distrugerea spațiului verde(și așa puțin) pentru 2-3 parcări. Incredibil cât a decăzut societatea noastră. La cum va educații copiii România o să aibă probleme mari in 20 de ani.

  19
  35
 • Pun pariu „doamnă” că la 8 dimineața parcarea de pe Lupeni este liberă. De ce dai ture pe bulevard sa îngreunezi traficul? Parchează in parcarea amenajată de primărie și du copilul pe jos 500 m că mișcarea face bine. Apropo câți dintre cei care își duc copiii la școală pe bulevard plătesc parcarea??????? Este parcare cu plată.

  15
  27
  • Bah tzoglare ,tu cum stai cu scaunul de la tzoagla infipt in dos ai orgasme continue si nu mai judeci.

   3
   12
  • Ce glume ai în program 😂 Cum intri și ieși din parcarea Lupeni la ora aia că toți nesimțiți care locuiesc în zona veche în loc să-și bage mașinile în curți si le lasă parcate pe strada Lupeni pe trotuar și pe stradă, pe lângă cinematograful 23 August este imposibil să ieși iar tâmpiții au bocat strada Ioan Luca Caragiale în zona pasajului așa că nici din spate de la Coroana nu poți ajunge la parcarea Lupeni ?

   40
   1
 • Stimate PAULISTA.
  Observati cate minusuri v-au dat impostorii fara nume numai la auzul ca ma cunoasteti ati spus un adevar si ati intrazniti sa ma faceti si simpatic.
  Asa ca lasati impostorii sa se otraveasca singuri sa posteze fara nume sa arunce cu laturi dupa care sa astepte rezultatele din casa de la calculator.
  Fiind lipsiti de o reala implicare de idei bune indivizilor ca ei doar asta le-a ramas.
  O zi buna tuturor !

  2
  33
  • Bălănel și Miaunel ești mai penibil chiar ca specialiști în bazaconi din primărie.
   După ce că ați distrus tot orașul și acum aveți tupeul să vă dați mari victime.
   Sunteți doar victimele propilor voastre prosti.

   31
   1
  • Da dle Bălan, timponline e ziarul meu preferat de când a apărut, iar pe dna Sabău am pariat încă din 1996. Din păcate aveți dreptate, orice scrii se găsesc destui să te facă în tot felul. Majoritatea acestor persoane nu știu să scrie corect, dar dau sfaturi administrative primarului. Azi mi-am dat seama că este inutil să scrii ceva aici, toată lumea va căuta doar să te atace și toți se dau mai catolici decât Papa. Mai bine citim în liniște. Sănătate vă doresc tuturor!

   3
   12
  • L-am cunoscut pe dl Bălan la o acțiune caritabilă (a ars casa unor săraci). Dl Bălan s-a implicat activ și necondiționat în ajutorarea lor, am pus umărul împreună (nu fizic) la reconstrucția casei. Câți dintre voi, cei care îl înjurați pentru nimic, ați făcut vreodată așa ceva? Să injuri din spatele unui monitor și în rest să nu faci nimic cu viața ta, e ușor.

   4
   9
  • Iată, stand up comedy e un exemplu concret, critică pe alții, e mai deștept decât specialiștii, dar el habar n-are să scrie corect! Totuși, știe cum trebuie administrat un oraș, se pricepe și la investiții, și la inginerie. Doar gramatica a rămas un mare mister pentru el. Trei propoziții, toate pline de greșeli de clasa II-a. Iată, acești analfabeți nefuncționali ne dau sfaturi, ne spun cum trebuie făcute lucrurile, înjură sub anonimat. Exemplul perfect pentru ceea ce spuneam este postul dlui standup comedy :))

   3
   16
  • Bălane, Referitor la transparență și implicare reală etc… Măcar tu care ai propus pasajul subteran Decebal (care oricum nu știu la ce este bun însă a reușit să distrugă ciculația pe tot bulevardul ) ai văzut proiectul cum va trebui să arate etc… că noi nu am văzut nimic REAL ?!

   Ai văzut vreun desen sau schiță a Pasajului Tărpiului și cum va reuși acesta să păstreze conectarea DIRECTĂ și ESENȚIALĂ dintre străzile Rodnei cu Arțarilor și Gării și deaseșenea conectarea DIRECTĂ și ESENȚIALĂ dintre străzile Industriei cu Dimitrie Cantemir și Tărpiului ?!

   Dacă ai reușit să vezi online ( de preferință pe noul site a primăriei care a înghițit atâția bani fără ca-să găsești nimic util și actualizat în el ) vreun desen sau schiță ale acestor propuneri de proiecte atunci fă bine posteazăle în aceste comentari să-le poate vedea toți Bistrițeni însă dacă nu ar fi bine să o iei mai ușor cu pianul pe scări……

   48
 • Transparenta adevarata este sa iti asumi numele si sa participi la toate dezbaterile publice pe care Primaria le organizeaza pentru cetateni.
  Aici de fiecare data se expun pe ecrane mari, proiecte, studii etc.
  Din pacate cand s-a aratat in CL proiectul de trecere subterana zona Tarpiu -Rodnei nu eram in tara.
  Am depus in nume propriu si alte cereri si sunt in stenogramele de sedinte si le poti afla.
  Astfel am propus 4 treceri subterane sigure pentru pietoni de groaza aparitiei unor proiecte ale fostului primar OTC care voia sa amplaseze pe B-dul Independentei o PASARELA metalica comunista pentru pietoni, exact ca in gara DEJ-TRIAJ si una foarte scumpa desi la intersectia cu str.Iosif Vulcan avem semafor.
  Personal am reusit cu liberalii sa blocam aceasta initiativa hada , inutila si scumpa.
  Astfel am propus si vad ca s-a tinut cont.
  1. Treceri subterane pe Decebal la piata.
  2.Alta la HAN -Spital
  3. Calea Moldovei lic. Infoel
  4.Posta Veche. 5. Trecerea la Kaufland in jos pe B-dul Independentei.
  6..Reluarea traficului str. Romana colt cu Dimitrie Cantemir, unde la ora 15 totul este blocat de la magazinul Bila pana la piata si roata peste linie.
  Candva pe Romana direct spre Decebal se scurgea o parte din traficul de peste linie.
  Ce naiba, sunt bistritean si stiu bine cum aratau strazile insa fraierii din administratiile trecute au blocat multe strazi care asigurau un trafic cu mult mai lejer.
  Odata cu explozia de masini avem nevoie de a reda aceste strazi traficului iar cetatenii sunt mai protejati cu aceste mici subterane iar scurgerea traficului este cu mult mai rapida si nu se sta cu poluarea la marcaje minute-n sir.
  Aceasta este implicarea mea reala, nu sunt platit sunt doar un pensionar activ care isi iubeste orasul.

  25
  • Îmi pare rău însă noi trăim în epoca digitală dacă propunerile de proiecte nu sunt publicate oniline în timp util însemnă clar că ele nu există sau sunt ascunse intenționat.

   În ziua de azi nu mai are timp nimeni să meargă la dezbaterile publice de la primărie să vadă pe pereți propunerile de proiecte, la primărie merg doar pensionarii care oricum altceva mai bun nu au de făcut așa am ajuns să avem toate aberațile posibile și imposibile în oraș.

   Este similar scuza penibilă când pe ascuns apar toate PUZ-urile alea distructive scuză că ele au fost puse în dezbatere publică pe peretele din holul primăriei însă cine mai merge azi la primărie să se uite pe toți pereți că poate se trezește cu un bloc aiurea chiar în perete cu casa lui la care a muncit o viață, așa că perioada de dezbatere a PUZ-ului trece fără să știe nimeni și cei din primărie rămân liniștiți cu parandărătul iar orașul arată dezastros iar cu toate aceste proiecte elaboarte pe ascuns de nu știu cine orașul va deveni și mai dezastros.

   Deci te mai întreb odată că poate nu ai înțeles întrebarea: Unde putem vedea online toate aceste proiecte ?

   22
 • Transparenta . Ceri o vizita la CL adresata Comisiei de Urbanism mai exact o audienta si consilierii iti vor pune la dispozitie materialele.

  17
  • Bălane tu ori ești ….. ori te faci că plouă ?! Noi nu vrem să mergem la primăriei la nicio comisie noi vrem să vedem proiectele online și asta în timp util !!!!!!!!!!!!
   Poate ști și tu poezia lui Goga: asta până să nu ajungem noi să vrem altceva !!!!!!!!

   16
 • Transparenta–- recita tu poezia respectiva ca eu nu ma regasesc deloc in acele versuri.
  Eu ti-am descris frumos si respectos care sunt procedurile si tu ma iei cu poezia.
  Nu am eu treaba sa organizez planificari de acte fiindca nu sunt platit la COMPARTIMENTUL ACTE din Primarie ci sunt un pensionar activ care nu poate mai mult de atat.Am insa timp sa fiu prezent la toate dezbaterile publice organizate de administratie de la care nu lipsesc din 2007 continuu.
  O zi buna !

  2
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS