Actualitate Recomandări

Cum arată bugetul Bistriței pe 2023. Ce investiții are municipalitatea în plan

Primăria Bistrița a pus în consultare publică proiectul de buget pentru anul 2023, care va fi supus ulterior aprobării Consiliului Local.

Veniturile sunt estimate la 503.967.000 lei, iar cheltuielile la 539.317.000 lei (dintre care 247.012.000 lei pentru funcționare și 292.305.000 lei pentru dezvoltare).

Lista investițiilor publice în anul 2023:

Etichete

45 comentarii

 • Nici măcar nu au fost în state să termine atât de necesara pistă de biciclete de pe strada Drumul Cetății însă ei vor să înceapă alte investiții, cam ciudat !

  65
  3
  • Lasă mă că apar pistele de biciclete inutile pe dealul Budacului și Jelnei pe care nu poate urca niciun biciclist fără steroizi. Pe lângă că aceste străzi sunt nasoale înguste cu multe curbe și săritori aiurea mai înghesuie acolo și niște piste pe care oricum nu pot să urce bicicliștii, cât pot fi de penibili uni primari 😂🤣😂🤣

   108
   61
  • Vrem să-l vedem dacă primarul Turc dacă el poate urca pe bicicletă dealul Budacului sau dealul Jelnei să ne demostreze astfel cetățenilor Bistriței plătitori de taxe și impozite utilitatea și necesitatea acestor piste.
   Hai Turcule să te vedem știu că poți 🤣

   104
   57
  • Cel mai probabil că pistele de biciclete de pe dealurile Budacului și Jelnei vor trece prin curțile oamenilor că eu nu văd să poată trece pe altundeva fiindcă străzile de acolo sunt foarte înguste. Când iese omul din buda din fundul curți trebuie să fie cu mare atenție să nu dea peste un biciclist.

   65
  • Eu pun pariu că Turc nu poate urca pe bicicletă nici dealul Budacului nici dealul Jelnei este doar un alt gurist incompetent .

   64
   9
  • Pistele de bicilete de pe dealurile Budacul și Jelnei sunt noile ” pârti de schi ” . Fiecare primar trebuie să aibă ” pârtia lui de schi” cum Turc este mai gurist ca și Crețul el a plusat el vrea să aibă două ” pârti de schi” una pe Budacului și una pe Jelnei.

   52
   2
  • Să facă pista de biciclete de pe strada Drumul Cetății pe unde mama măsi vrea el numai să o facă odată că ne-am săturat să tot ne deplasăm cu bicicleta pe șosea printre mașini !!!!!!!!!!!!!!!!!!

   34
 • Constat cu stupoare că reapare pasajul penibil Tărpiului care distruge legătura străzilor Rodnei cu Arțarilor și Industriei cu Dimitrie Cantemir. Circulația pe aceste străzi va căpăta importanță majoră ca alternativa la distrugerea circulație de pe Decebal, Gării , Linia Verde etc distrugere provotată de îngustarea acestor străzi.

  99
  6
  • Io propun primăriei cu banii ăștia să facă mai bine niște moluri și chefciuri că nu prea mai aveți loc în cele pe care le avem .Și ,dacă mai rămîn , să le ia cîte o mașină la cei care nu au ,cică s au făcut niște experimente și s a descoperit că nu e sănătos să mergi pe jos pînă la magazinul din colț. 75% din cei care comentați pe aici v ați născut cu interdicția de a trăi într o lume civilizată

   5
   68
  • @alex,
   Bistrița nu are nici-un Mall, ce sunt în Bistrița sunt doar niște Retail Park-uri. Suntem de râsul Ardealului toate reședințele de județ din jurul nostru au cel puțin un Mall unele au vreo trei. Cum spunea cineva Bistrița este un cătun nenorocit. Un Mall ca lumea ar trebui făcut pe strada Simion Mândresu unde a fost Roseyanis.

   59
   2
 • Continuă distrugerea Păduri Codrișor prin reapariția PUZ Codrișor și propunerea de asfaltare a străzi Tabără.
  Continuă distrugerea Păduri Cocoșu prin reaparitia Alpin Coaster-ului redenumit acum să păcălească cetățeni cu termenul de sanie de vară însă tot aia este.

  65
  32
 • Primarul a consultat plebea dacă este de acord sa se achiziționeze: stadionul Gloria (dat gratis anterior) și investițiile inutile în asa-zisa dezvoltare a infrastructurii de management al deșeurilor (care a fost deja construita cu fonduri europene prin POS Mediu). Chiar nu avem ce face cu banii, în vremurile în care trăim?

  26
  1
 • Sa votam consilieri care sa ne reprezinte in a modela bugetul pentru a ne face viata mai usoara…si sa aflam ca ei habar nu au pe ce lume traiesc si mai voteaza si triplarea impozitelor….
  ACESTI CONSILIERI NICI NU SI AI DAU SEAMA CA o crestere de la 0,2 la 0,5% e o crestere mai mult decat dublu!!!!!!
  Daca intrebi vreu ckndilier iti va raspunde ca de la 0,2 la 0,5 % este o crestere de 0,3% NICIDECUM O CRESTERE DE 2,5 ORI!!!!!!!!!!!
  VOTAM PROSTI… SA NE ARATE CA S MA PROSTI DECAT NOI

  34
 • Mutarea Autogării în Piața Centrală așa cum sunt în toate orașele civilizate din Europa este singura soluție rămasă prin care Zona Veche a orașului să iasă din falimentul în care a ajuns.

  82
  14
 • Apar niște parcări greu accesibile în niște văgăuni însă Parcarea Supraterană Etajată din Eminescu cea mai importantă parcare din Bistrița nu apare !!!!!!!!!!!!!!!!

  79
  1
  • Exact parcare suoraetajată în Eminescu mai lipsea în orașul ăsta! Dacă se poate cu bretele de legatura directe la balcoane și în partea aialaltă cu legatura la autostrada nordului si la parcarea de la mall.

   3
   51
 • Este mare nevoie de noi baze sportive în mijlocul orașului, este nevoie de un Stadion de Rugby pe strada Drumul Cetății pe locul unde a fost LDP-ul acesta trebuie construit cât mai curând până ce nu prin mișmașuri se vor construi și aici alte hipermarketuri sau mai rău chiar blocuri.

  65
  3
  • Intr-adevar, orașului ii mai trebuie doar un stadion de rugby. Poate ar trebui sa luam un credit pentru stadionul de rugby. În rest, toate problemele sunt rezolvate. Cred ca unii au fantezii cu sportul respectiv. Le place ori sa intre la grămadă, ori sa-i privească pe alții cum formează meleuri. Daca ai astfel de fetisuri, poti sa mergi in marile orase care au stadioane exclusiv pentru rugby. Apropo, cate sunt in România? Poate ai vrea si metrou, aeroport, autostrada, zgârie nori, aqua-park, plaja pe raul Bistrița, tramvai, tren metropolitan? Mulți sunt în gradina, dar mulți au sărit și gardul!

   4
   45
  • @ Alin, La rugby sunt bărbați adevărați nu fătălăi pensați. Ai destule opțiuni să vezi fătălăi de exemplu poți merge la fotbal nu te oprește nimeni că dacă atingi un fobalist cade instantaneu de zici că la lovit trenul TGV. Da Bistrița are nevoie de bărbați adevărați nu de balerini sau guriști.

   45
  • DA Alin ai dreptate. DA vreau o autostradă și un aeroport la Bistrița acestea sunt lucruri ESENȚIALE pentru un oraș .

   48
  • Pe Drumul Cetății acolo unde a fost LDP-ul pentru sănătatea orașului este mandatoriu realizarea Pădurii Urbane. Asta datorită faptului că Parcul Mare este distrus și sa umplut cu toate bazaconile, Pădurea Codrișor se distruge, Pădurea Cocoșul se distruge. Pădurea Urbană de pe strada Drumul Cetății trebuie realizată numai cu arbori autohtoni care există încă în Pădurile din jurul Bistriței, și trebuie interzisă realizarea de trotuare, alei, plasarea de băncuțe, locuri de joacă pentru copii sau oricefel de mobilier urban fiindcă acestea în timp sunt premise pentru distrugerea și acestei Păduri. Plantarea acestor arbori autohtoni o poate face Ocolul Silvic să facă și ei un lucru bun nu numai să taie arbori.

   43
 • Oare ce reprezintă culoar de mobilitate Lucian Blaga, oare înseamnă reconfigurarea sensului giratoriu de la intersecția străzilor L. Blaga cu Calea Moldovei pentru a face loc blocului nou care are parcări fix în acea intersecție ? Oare cine a autorizat acel bloc ?

  59
 • SOS cladirea fostei Biblioteci Judetetene de pe str. Garii trebuie cumparata si salvata de catre primarie si mai pe urma stadionul .
  Este o cladire emblematica cu aspect de cazino si nu trebuie abandonata si lasata de izbeliste la rechineala imobiliara lacoma si proasta.

  25
  • Continuă distrugerea Pădurii Cocoșu care și așa a fost afectată de pârtia de schi.
   Continuă distrugerea Păduri Cocoșu prin reapariția în buget a contentestatului Alpin Coaster redenumit acum cu fentă ca sanie de vară !

   Continuă distrugerea Pădurii Cocoșu prin aprariția PUZ Dealul Cocoșu în curând vor apărea și acolo urîtănile acelea de blocuri !

 • Se circulă catastrofal în Bistrița, pentru fluidizarea traficul este nevoi urgent de realizarea treceri de cale ferată dintre stăzile Gheorghe Bozga și Grigore Pletosul.

  45
 • Jenat, Un buget jenant aceleași aproape aceleași tâmpeni ca în bugetul de ani trecuți, administratori fără viziune pentru nevoile reale ale orașului și consilieri și mai tâmpiți care pun pariu că vor vota orbește fără nici-un comentariu această catastrofa de buget așa cum au făcut de altfel și ani trecuți. Cu ce au greșit Bistrițeni de sau pricopsit cu așa tâmpiți ?!

  43
 • Trebuie prelungită str. Zefirului până în str. Drumul Cetății prin curtea LDP. Se va face un nou Kaufland pe str. Drumul Cetății țind cont de aceastea pentru a avea acces și la acest magazin și pentru a mai elibera un pic strada Subcetate . Vă cerem doar un pic de viziune pentru viitor, se poate să aveți și voi ce din primărie un pic de viziune sau vă cerem mult prea mult ?!

  https://timponline.ro/cat-investeste-kaufland-in-al-treilea-supermarket-pe-care-vrea-sa-l-deschida-la-bistrita-unde-va-fi/

  45
 • Pentru ca toți Bistrițeni să aibă acces la zona de agrement Codrișor trebuie să se construiască Podul Rutier Stadionului între strada Vasile Conta și strada Codrișor. Este necesar ca podul stadionului să aibă două benzi de ciculație auto și pistă de biciclete.

  45
 • Eliberati zidul Cetății de gratile de închisoare în care a fost încătușat, restaurați-l și puneți-l în valoare și pentru protejarea lui interziceți accesul autovehiculelor pe străzile Dogarilor, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru. Pe aceste străzi să fie permisă doar deplasarea pietonilor și bicicliștilor.

  https://www.youtube.com/watch?v=pVN89ZQt0hQ

  50
  • Țeava de gaz trebuie să fie relocată de acolo că arată ca un cur de politruc ( sau ca niște buze de politruc că și aceastea arată la fel ca curu de politruc ).

   45
 • Ștrandul Mecanică ( Mebis ) cu ușoare lucrări de renovare poate fi redeschis rapid până la sfârșitul mandatului astăl dacă este inteligent primarul Turc s-ar putea și el lăuda că a făcut ceva util pentru orașul ăsta.

  43
 • Pe Valea Rusului este necesară o trecere rutieră la nivel de cale ferată. Acum strada se termină brusc fără niciun indicator în dâmbul de la calea ferată suntem ca la proști.

  36
 • ” Fără o Centură prin afara intravilanului orașului, fără o Autosradă, fără un Aeroport , fără toate acestea Bistrița va rămâne un cătun nenorocit uitat de timp și lume ” Este necesar ca str. Valea Ghinzi să fie prelungită pe lângă Aerodrom până la intersecția cu DN17/ E58 între Unirea și Livezile. Străzile din Unirea și podul pe Bistrița sunt înguste și nu pot prelua traficul auto ce trebuie descărcat din Cocoșu.

  39
 • Dacă tot aveți de gând să cumpărați terenul CFR din Slavici măcar acum să asfaltați și să uniți str. Drumul Dumitri Vechi cu str. Poienii.

  39
  • Cei din primarie au spus că vor cumpără teren pe lângă calea ferată pentru a face o stradă care să unească strada Colibiței cu strada Miron Cristea. Până acum cu doar cu spusul au rămas.

   37
  • Trebuie asfaltata repede strada Nicolae Bretan pe toată porțiunea între străzile Constantin Brăiloiu și Industriei pentru ca toți locuitorii din Cartierul Compozitorilor să poată ajunge ușor la viitorul magazin Lidl și deasemenea pentru a se deschide o nouă ieșire din cartier, asta pentru a nu se mai bloca cartierul la orele de vârf când toată lumea pleacă cu mașinile cu copiii la școală sau pleacă la muncă. Sa construit mult în cartier și doar ieșirea de la Dededeman nu mai este suficentă este nevoie de o nouă ieșire din Cartier pe sub pasarelă pe lângă calea ferată.

   34
  • Pentru a putea ieși ușor din Cartierul Compozitorilor ar trebui să fie realizată rapid unirea străzilor Gheorghe Dima și Compozitorilor cu strada Tudor Jarda.

   31
 • Începutul cu asfaltarea străzii Bradului este bun însă acest început trebuie continuat prin unirea străzii Bradului cu strada Mareșal Leonida Pop pe lângă calea ferată.

  28
 • Și pentru noi iubitori sporturilor tehnice este necesar construirea unui Circuit Moto în Cocoșu lângă Aerodrom.

  25
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS