Actualitate Recomandări

Ce parcări sunt prinse în bugetul anului 2023, la Bistrița

În bugetul Bistriței pe 2023 sunt alocate sume și la capitolul ”Parcări”. Anul acesta ar trebui să demareze lucrări în câteva zone din oraș pentru realizarea unor parcări etajate.

Sunt prinse în lista de investiții:

 • Parcare etajată P+1 str. Năsăudului – 9.754.000 lei credite de angajament, 274.000 lei buget local
 • Parcare etajată D+P str. Vasile Lupu – 5.230.000 lei credite de angajament, 172.000 lei buget local
 • Parcare etajată D+P str. Ion Minulescu – 6 milioane lei credite de angajament, 65.000 lei buget local
 • Parcare etajată str. C.R. Vivu – 6 milioane lei credite de angajament, 107.000 lei buget local
 • Parcare str. Lupeni – 6 milioane lei credite de angajament, 76.000 lei buget local

De asemenea, se vor realiza studii pentru:

 • PUZ Parcare etajată str. Crinilor – 100.000 lei
 • PUZ Parcare etajată Aleea Clopoțeilor – 97.000 lei
Etichete

27 comentarii

 • Acum este iar este un trafic de coșmar pe Republici DN17, au reînceput școlile iar sa blocat totul iar nu este niciun loc de parcare util disponibil. De fapt tot orașul este distrus de proiecte idioate care încurcă și mai tare circulația. Rușine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  63
  6
  • Se circulă extrem de greu și la trecerea de cale ferată de pe Slavici fiindcă incompetenții nici până acum nu au fost în stare să amplaseze niște amărâte de semnale luminoase și acustice la trecerea de cale ferată. Pentru două trenuri pe zi care se mișcă cu viteza melcului turbat toată ziua și noaptea toți conducători auto sunt obligați să se oprească și să se asigure și astfel se blochează intersecția. Ce este așa greu să pui niște semnale luminoase incompetenților ?!!!!!!!!!!!!!

   10
 • Prioritară este construirea Parcării Supraterane Etajate din Eminescu celelalte sunt niște biete parcării din niște văgăuni greu accesibile.

  54
  9
  • Nu-i niciun bai că se face o parcare în mijlocul Păduri Codrișor și vom parca mașinile acolo. PENIBIL !

   43
   6
  • Prima dată se asfatează str. Tabără ca-să poți ajunge în parcarea din mijlocul păduri după care se aprobă PUZ-ul după aceea vor apărea blocuri cu belvedere în poieniță și astfel și Pădurea Codrișor va fi distrusă irecuperabil așa cum se întâmplă și cu Pădurea de pe Cocoșu.

   45
   2
 • Parcare Lupeni 🤣😂🤣😂🤣 Cum spunea Chioru ” Ah ce-mi plac glumele mele ” . În primul rând că acesul în această parcare este extrem de limitat . Traficul pe Republici este extrem de aglomerat este foarte greu să ieși din parcare pe Republici pe lângă Cinematograf. Dacă vrei să mergi spre Poșta Veche te izbești de toți necivilizați care locuiesc în Zona Veche și își parchează rablele pe stradă sau pe troturar deși au curți unde ar trebui să-și parcheze rablele, vrei să scapi de aceștia și să mergi spre Coroana află că nu poți face nici treabă asta fiindcă tâmpiți au blocat strada în dreptul pasajului. Deci Lăsați-o mai ușor că măcăie rău.

  51
  4
  • Nu mai comentati rautaciosilor ca aceasta parcare a fost dospita ca urmare a interventiilor personale la preotul paroh ale celui mai mare clantzau din istoria orasului.Acolo o sa parcheze bucile groase din primarie pe care le dezmiarda personajul amintit in vesnica pomenire a autorizatiei de constructie.Asa ca nu va mai vaitati ca accesul e dificil ca voi oricum nu o sa ajungeti sa parcati pe acolo.

   35
   1
  • @V, Nesimțiți din primărie trebuie să-și parcheze mașinile în curtea interioară a primărie că de aceea are primăria curte. Culmea tupeului chiar pe locuri de parcare a Bistrițenilor din fața primăriei sunt puse niște table pe scrie rezervat pentru primărie. Cât pot fi uni de mafioți ?!

   38
   1
  • Odată am încercat să parchez pe un loc de parcare rămas liber situat în fața intrări în Primărie. A venit portarul și mia spus că trebuie să plec că acest loc este rezervat pentru primar. Cât tupeu nesimțit pot să aibă uni politruci !!!!!!!!!!!!!!!!! Parcările din fața instituților sunt pentru cetățenii orașului ăia fraieri care încă vă mai plătesc vouă salarile nesințite !!!!!!!!!!!!!

   43
   2
  • Angajați nesimțiți din primărie își parchează hârburile de mașini în pasajul de lângă clădirea nouă a primăriei chiar sub ochi poliției locale. Oare de ce acești infractori nu pățesc nimic ?! In plus străzile Lupeni, Ioan Luca Caragiale și Vasile Alexandri sunt pline de mașini parcate pe stradă și pe trotuare.

 • Este necesar construirea urgentă de locuri de parcare pe insula de pe Republici în fața Liceelor Liviu Rebreanu și Andrei Mureșanu.

  43
  17
  • Scuarul acela este reprezentativ pentru oraș. Se poate face parcare în piața Mihai Eminescu pe o suprafață cât mai mare și cu cât mai multe etaje, cu spațiu verde și copacii pe acoperiș. Astfel poate deservii instituțiile de învățământ din zonă. 100- 150 m de mers pe jos nu este mult. Privit per ansamblu în Piața Mihai Eminescu este o mare zonă fără clădiri. Un proiect bine gândit poate să folosească tot acel spațiu. Și dacă toate funcționează bine în cel mult 3 luni ar fi gata. Chinezii știu cum🙂.

   7
   20
  • Sunt cam nedumerit insula dintre sensurile de circulație de pe Republici ce reprezintă, ce este așa de reprezentativi că nu se pot face niște locuri de parcare vitale în fața liceelor, și struți cică au fost reprezentativi pentru oraș și asta nu ia împiedicat să dispară ?

   16
   5
  • Dacă la unii le place orașul fără spații verzi și fără copaci pot pleca în zone deja amenajate așa cum le doresc. Sahara, Gobi, etc.

   4
   17
  • Nu este nicio problemă să mergem în Sahara findcă acum Sahara este denumirea Pieți Mici că cu toate aceste proiecte care sugrumă circulația auto acolo este pustiu ca în Sahara nimeni nu mai merge acolo. După terminarea construcție ” Liniei Verzi ” tot Centru Vechi va deveni pustiu ca și deșertul Gobi.

   14
   1
 • Trebuie făcută cât mai urgent o parcare în fața policlinici fiindcă locurile de parcare de la bordură au fost distruse de pista de biciclete de pe Împăratul Traian iar în curtea interioară a policlinici își parchează mașinile angajați plus că mai este nevoie și de locuri de parcare pentru ambulanțe. Acum nimeni nu mai poate veni la Policlinică cu un pacient mai greu transportabil.

  43
  2
  • Doar nu vreti sa se strice ,,amenajarea peisagistica” plus racheta de tabla pentru care s au platit vreo 100 de mii de koko.Unde sa puna municipalitatea mareata opera ? Sau ,nici nu stiu daca e in sarcina municipalitatii.Policlinica e judeteana,reabilitarea si reamenajarea s au facut pe bani de la cj…Asa ca o sa vedem parcare acolo ,care de altfel e foarte necesara la sfantu asteapta.

   26
   1
 • O parcare generoasă este musai să fie făcută și în partea de jos a Centrului Vechi pe Indepenței pe spațiu dintre Pensiunea Ștefan și Casa Bistrițeană.

  33
  1
 • Nici asta nu este așa mare problemă , bolnavi să scoată banii gros din buzunar și să meargă la policlinicile private că ei au avut cap și și-au făcut suficiente locuri de parcare nu ca incompeteți din primărie.

  28
  4
  • @ Radu, Policlinica Sanovil are două parcări de mărimi rezonabile una cu intrare de pe 1 Decembrie și una cu intrare de pe Cerbului , da întradevăr nu sunt marcate destul de clar să știe lumea că acolo sunt parcări. Pe lângă acestea chiar la intrare pe 1 Decembrie mai are o parcare mai mică.

   21
   3
  • Casa de sănătate de pe str. Drumul Dumitri Vechi ( porțiunea de lângă calea ferată ) are o parcare imensă.

   16
   1
  • Eu bănuiesc că politicenii și ” specialiști ” din primăriei sunt mână în mână cu policinicile private și cabinetele private că de la policlina gratuită de stat nimeni nu le dă vreun parandărăt ca să se facă parcare, așa că uni bolnavi se vor duce spre privat unde au măcar o parcare. Este ceva asemănător cu se știe de faptul că primăria este în mâna dezvoltatorilor care nu au niciun scrupul.

   19
   1
  • Hardmed se numește casa de sănătate de pe Drumul Dumitri Vechi de lângă Calea Ferată.

 • Un indicator important (daca nu cel mai important!) ar fi dupa parerea mea , numarul de locuri de parcare pe care „il rezolva” fiecare obiectiv de investitii. Pentru respectul cititorilor cred ca acest indicator pe care administratia locala se sfieste sa-l spuna ar trebui „scormonit” si scos la iveala.Ar fi interesanta deasemeni , eficienta investitiilor , caracterizata prin valoarea in mii lei / loc de parcare. Cu un pic de staruinta aceste lucruri se pot afla (desigur , daca nu s-au secretizat).Eu le solicit in calitate de contributor de taxe si impozite.

  11
  1
 • Vrem o parcare în spate la blocul Dalas unde a fost punctul termic nu vrem acolo centru de urmărire a populației.
  Sunt alte locați și terenuri la marginea orașului unde se poate face acest centru cum ar fi Zăvoaie, Cocoșu sau Parcul Industrial Sud.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.