Actualitate

Profesorii, deciși să predea societății ”lecția dreptății sociale și a binelui comun”

”De 18 ani, profesorii nu i-au mai predat deschis societăţii dreptatea socială şi binele comun. Ne-am rezumat să vă îndemnăm în şcoală să mergeţi pe calea demnităţii şi prea puţin v-am dat exemplu în spaţiul public. Acum, în sfârşit, suntem în piaţa publică pentru a vă învăţa să fiţi curajoşi şi să luptaţi pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român”.

Prof. Florin Bojor: Jurnal de grevă: Ziua 10

Dragii mei elevi, v-am învăţat mereu să evitaţi ceea ce credeţi că fac rău şi, de asemenea, să urmaţi dacă găsiţi ceva bun la mine. De 18 ani, profesorii nu i-au mai predat deschis societăţii dreptatea socială şi binele comun. Ne-am rezumat să vă îndemnăm în şcoală să mergeţi pe calea demnităţii şi prea puţin v-am dat exemplu în spaţiul public. Acum, în sfârşit, suntem în piaţa publică pentru a vă învăţa să fiţi curajoşi şi să luptaţi pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român.

Cât despre continuarea grevei, ea este o certitudine, în faţa unui sistem care vine cu alte chichiţe pentru a ne prosti: un memorandum al partidelor de la putere cu valoare juridică zero! Adică hârtii goale. Guvernul are majoritate parlamentară, în traducere, sute de parlamentari foarte bine plătiţi pentru a da legi. Revendicările sindicatelor trebuie să devină lege trecută de urgență prin Parlamentul României.

Joi, suntem din nou în piaţa publică pentru a cere: „demnitate”! Uniţi suntem puternici!”.

Prof. Elena Borș: ”Punct, … și de la capăt! (Adică greva trebuie dusă mai departe!)

🤔De ce?

😎Păi, vorba unui coleg: doar nu am făcut grevă pentru o scrisoare de intenție!

👉Această dare de seamă, scuze, memorandum, nu face altceva decât să ne spună ceea ce ne-au dat, conform legislației în vigoare și că au investit în educație prin proiecte finanțate din bani europeni, proiecte din care eu cred că ei fac parte și câștigă …niște euro. Promisiunile deșarte că o să vă dăm, o să luăm în considerare în noua lege a salarizării, sunt doar unul dintre exercițiile electorale pentru anul viitor.

👉Ca atare, noi trebuie să continuăm greva până când guvernul o să acorde procente la salarizare cadrelor didactice, dar și tuturor angajaților din învățământ, de la femeia de serviciu, paznic… până la director! Să finanțeze învățământul, să reformeze programele școlare, să se gândească că este nevoie de un statut al cadrului didactic, să avem miniștri din sistem, să aplice tot ceea ce presupune educația centrată pe elev!

🤗Veniți alături de noi să-i determinăm să investească în educație!

👍Învățământul și educația determină viitorul, nu numai prezentul!

👉Vă așteptăm mâine, de la ora 11:30, în fața Prefecturii Bistrița-Năsăud”, a scris ea

Etichete

8 comentarii

  • Dacă în ultimii 33 de ani, părinți și elevi, elevi devenind intre timp părinți, nu au înțeles mesajele transmise din aceasta zona a Educației, este grav! Se demonstrează astfel ca, exista o indiferență crasa a autorităților publice de tot felul, fata de rezolvarea decenta a sectoarelor educativ, cultural și sanitar!! A sosit un moment O sau ceasul al 12-lea când toate aceste probleme trebuie solutionate! Dacă societatea civila înțelege treaba asta, e bine, dacă nu, consecințele nu vor întârzia! Dacă cei de la conducerea tarii pricep, se rezolva! Doamne ajuta!

    27
    14
    • @Marius Nicolae Pop

      Acești oameni nu au capacitatea de a pune România pe direcția reformelor, și mă refer la guvernanți, sunt buni în ce au demonstrat că sunt buni și acolo rămân…mai mult nu se le poate cere.
      Locul României este mult mai în față, nicidecum în punctul acesta.

      15
      5
    • @Mircea M

      Bineînțeles că la urne avem putere, într-o singură zi o dată la fiecare 4 ani.
      Eu sunt altul care le vede la fel.

      9
      5
  • Draga d-le doctor! Celor de la putere nu le-a fost draga scoala. Altfel nu ar fi ajuns politicieni!Nu dau doi bani pe invatatura.La fel si unii parinti. Acestia isi amintesc de odraslele lor „ocose” si frumoase numai cand trebuie sa dea examene si considera ca dascalii le compromit viitorul. Nu inteleg ca ei (parintii) sunt parti importante ale educatiei si impreuna cu invatatorii si profesorii trebuie sa fie uniti pentru ideauri comune. Cand vad ura impotriva profesorilor sunt bulversat si cred ca aceasta natie este bolnava rau avand sanse din ce in ce mai mici de insanatosire. Cum sa nu te cutremuri cand auzi cum judeca unii si altii cate ore ucreaza profesorii pe luna comparand numaru orelor acestora cu numarul orelor lucrate efectiv din alte profesii.Atata timp cat parti ae societatii sunt intaratate una impotriva alteia si multi nu inteleg urmarile sloganului „imparte si stapaneste” , mergand dupa fenta , tara este in mare primejdie.Din pacate la noi valoarea unui om este socotita dupa cat a costat masina pe care o conduce , telefonul (smart!) pe care il „stapaneste” , poseta de pe umarul doamnei etc.etc. , multi (aproape toti!) uitand ca valorile materiale le poti pierde intr-o clipa dar ce ai in CAP este numai al tau si o poti lua mereu de la inceput.In societate nu este apreciata munca de nici un fel.Societatea noastra , deformata rau , apreciaza numai castigurile usoare obtinute oricum , dar nu prin munca.Tinerii nostri falnici si „destepti”(Doamne fereste , nu generalizez!) se considera realizati in momentul in care au un telefon (cat de mare se poate) si o masina bengoasa care are si muzica puternica. Despre demnitate , despre castigul prin munca nu se cunosc prea multe. Pe vremuri de mullt apuse se spunea si in poeziile cu iz patriotard ca trebuie sa muncesti de cand esti mic , ca fara munca n-ai nimic…Acum din exemple de pe media se dau modele pentru fete gen , d-soara Crudu sau d-na Dragusanu , sau creatoare de continut(sic!) gen d-soara Esca sau d-na Budeanu. Pentru baieti nu pot exemplifica modelele intrucat sunt chemat la treaba…In final adaug (numai) ca atata timp cat demnitatea de profesor si rolul acestuia in societate nu sunt „reformate” vorbim numai sa ne aflam in treaba cu iz de parfum si spray…

    23
    7
  • O parte din dascăli „îngroapă” efectiv elevii prin așa-zisa grevă…Ce propășire, ce spirituală, ce materială, popa de religie plutește pe un norișor și cugetă!Dorința adevărată a elevului este să-și poată finaliza anul școlar în liniște și să se bucure de vacanța care vine…De ce nu se pun greviștii în locul lor, a elevilor, să vadă cum stă treaba?”Succesuri” d-lor profesori în demersul vostru utopic…

    17
    16
  • @Vssi
    Nu am vrut sa mă laud!
    Am vrut sa îți explic, că nu sunt coborât din vârful muntelui, că nu sunt unul care muncește cu ziua, la cules de sparanghel si care doarme pe sub poduri.
    La Colegiul Tehnic Infoel nu intra oricine! Este in Top 3 in Bistrița, iar daca domnii despre care am adus vorba, au ajuns sus, este pentru că au avut parte de profesori buni si pentru că sunt inteligenți ca si mine. Altfel nu ar fi fost colegi de clasa cu mine.

    Nu înțeleg cu ce te-am supărat, de ești asa de nervos pe mine!
    Ti-am citit comentariile:
    “La A. C. nu i-a intrat ajutorul social in cont, de nu a mai comentat luna aceasta. Nu si-a plătit Internetul”.
    “Tu nu ești un stejar falnic, ești un tufiș, ca sa nu zic boschet”.
    Ce ințeleg eu din comentariile tale, e ca ești un om rău, arogant, miștocar, batjocoritor, fără empatie, fără respect pentru alți oameni, agresiv.si care nu are respect pentru TOȚI oamenii. Si pentru cei care au fost mai puțin “norocoși” decât tine, din cauza unor factori sociali, economici, naturali etc.

    Un om de evitat, un om neplăcut, un om cărui-a îi lipsesc cei șapte ani de acasă.
    Un om care daca se poate ridica deasupra celorlalți, îi ponegrești, îi înjosește, îi denigrează și in acest fel, pare a fi mai presus decât ceilalți,
    Nu pentru că tu ai fi mai bun, mai deștept, ci pentru că ceilalti par mai prosti decât tine,
    Dacă prietenii tăi te evită, acum știi de ce!
    Nu am de gând sa ma războiesc cu tine, să te depășesc in răutate si sa fiu si mai dezgustător decât ești tu.
    Te las sa castigi aceasta bătălie. Probabil că ai nevoie de o victorie, care sa iti ridice moralul, care sa îți dea încredere in forțele proprii.

    Adrian C.
    Așteptând trenul Regional in Gara Nørreport (Poarta de Nord a orasului medieval Copenhaga, demolata in 1864 odată cu dărâmarea zidurilor de apărare si extinderea orașului.

    Acum trebuie sa iau o pauza de la comentat de 32 de zile (in loc de 30), pentru că ți-am răspuns ți-e ieri și azi.
    Sper ca ceea ce ți-am scris o sa te pună pe gânduri si ca o sa te facă un OM MAI BUN. Mai prietenos, mai plăcut de către ceilalți oameni.
    Sa nu crezi ca eu stau degeaba 32 de zile. E o perioada de reflecție de reculegere. Ce am făcut bine, ce am făcut rău, ce trebuie sa schimb in comportamentul meu (comentarii).

  • Politicienii corupți și criminali de azi de cine au fost făcuți?

    Din punctul de vedere al moralității, înțelepciunii, demnității, avem astfel de profesori care predau valori în scoli? Nu. Ii avem pe Socrate și Confucius în învățământul de baza ca sa iasă oameni din bipezii de pe băncile școlii?

    Ni se prezintă utopii, cum, cu cât ești plătit mai mult cu atât calitatea este mai mare. Doctorii au salarii imense in timp ce sufletește au devenit niste degenerați condiționând actual medical de mita si acoperindu și malpraxis-urile. Judecătorii, magistrații etc nu s au împotrivit pensiilor speciale pe motiv că ei „merita”, sunt „superiori”. Și au clădit fericirea pe nefericirea altora, după cum se exprimă unii cetățeni cliseic.

    Multi cetățeni declară că nu rămân după liceu nici cu 20%, materiile in majoritatea lor fiind inutil tocite întrucât nu i ajuta pentru slujbe sau cariere. Singur ești autodidact, plătești meditatori sau te descurci intr un fel sau altul ca sa înveți ce ai nevoie pentru serviciu/activitate. In plus trebuie sa ți meargă capul. Degeaba ai un profesor competent daca tu ești prost. Nu poți să te deștepți dacă în principal nu ai tu dotarea necesara.

    Da, e important ca profesorii să aibă salarii decente , sa nu moara de foame, să meargă și ei la mare și la teatru, fara grija de maine. Așa cum e normal sa fie și pentru „gunoieri”, coafeze, tâmplari, etc, pentru noi, toți.

    Și totuși nu se poate pentru că Binele a fost exilat. Sa nu fie bine pentru nimeni.

    Sunt monștrii la conducerea statului care și au dat bani foarte multi și au îndatorat populația extrem de mult, sunt monștrii in Ministerul Educației care este și el un sistem corupt plin de persoane „sus-puse”, dar proaste. Sunt monștrii care chinuie oamenii la serviciu, in diverse alte sisteme pentru bani. Sistemele sunt corupte in sine.
    Normal e sa vedem în ansamblu.
    Profesorii nu și pot demasca corupția din propriul sistem, de frica repercusiunilor. Dar altul trebuie să schimbe, altul care nu lucrează în nișa lor plina de birocrație și deficiențe.

    Ne au învățat/ insuflat profesorii lașitatea? Obedienta? Sa taci sa nu spui ce crezi, că o să fii pedepsit. Sa ai pătratul tau, din care sa ți fie frica sa ieși. Vorba lui Cabral ” școala ne învață ce nu putem. La liceu ne arata ce nu avem voie. La facultate,…, ne explica limitele peste care nu putem trece. Societatea, așa cum e structurată, ne apasă pe umeri până ne pune in genunchi…”.

    Am o stima profundă pentru pedagogii care te sprijină sa fii Om. Care înțeleg cât de mult mai au de schimbat la ei, sa fie sănătoși și îi sprijină cat pot și pe alții să fie sănătoși. Câți sunt pedagogi în școală românească?

    Pentru cetatenii-profesori aroganți, răi, lacomi, nepăsători, indiferent cat de precis și-au memorat materia pe care, apoi, o predau elevilor, n am nici o stima.
    Deci profesorii formează tot?Ei ne educa?

    Suntem niste plătitori de taxe și impozite, niste robotei sugrumați de reguli și de constrângeri.

    Datoria publică este 50% din PIB
    In Romania nu se produce mai nimic.
    Împrumuturile masive se duc major pe salariile actuale și pe pensii
    Avem un deficit cronic de cont curent.
    Balanta comerciala a Romaniei are un deficit așa mare incat și nu-și va reveni. Specialiștii au plecat toți pentru că asta s a dorit de când am intrat în U.E. Salarii mici aici, pt politicieni mari, și restul sa părăsească țara.

    De ce nu există bani in capitalism daca se plătesc datoriile publice? Știați de chestia asta? Individual termini rata la banca și ești fericit. La nivel macro, nu exista bani in circulatie daca un stat nu are datorii. Capitalismul este o gaura fara fund.

    Cum de au posibilitatea băncile să transforme aurul în cash? Cine le au dat o? Nu acum. Ci de când a început tărășenia acum câteva sute de ani cu bancherii și oamenii care își duceau aurul sa l țină în bănci. Și bancherii au folosit aurul acestora ca sa se îmbogățească fraudulos. Căutați și povestea asta. Cu cât o generație se împrumută de la banca cu atât locuințele pentru viitoarea generație vor fi mai scumpe.
    Degeaba vreti să crească natalitatea. Înseamnă sărăcie pentru copii din cauza datoriilor foarte mari. Nu exista atâția bani pe planeta ca sa fie plătite dobânzi și penalități băncilor și datoria principala de către toate statele îndatorate.

    Noi , in realitate, nu știm nimic despre mizeria sistemelor economice și financiare. Suntem ținuți în orb și râdem de needucați. Dar educații, intelectualii disprețuiesc muncitorii, coafezele, etc. Aceștia sunt „deasupra lor”. Wow, super!

    Profesorii culți și educați nu vad astfel de probleme ale României? Cine sunt cei care le au produs? Elevii și studenții lor?
    Monștrii de politicieni de după ’89 care au distrus tot? Care ne au transformat în vasali? O parte din MApN, armata, SRI care au văzut că țara e colonie totala și nu au apărat tara? Ca sa se îmbogățească ei și să stea în funcțiile sus puse? Din lașitate și răutate? Sa se simtă satisfăcuți prin Raul produs in masa?

    Pe politicienii de azi cine i au făcut? Profesorii culți și docți și evoluționiști? Educația înțeleaptă și orientată spre sănătatea capului și a inimii?

    Profesorii pregătesc generații de sclavi. Niste chinuiți intr un sistem social mizerabil de jungla. Așa cum suntem și noi. Ca sa te îmbogățești peste masura trebuie sa iei de la altii. Alții să nu aibă minimul decent. Banii sunt finiți. Sunt banii din nimic . Resursele sunt finite.

    Zice unul la tv „profesorii au in mana viitorul țării”. Haha ! Nu exista nici un viitor. Cu cât știu unii geografie , istorie , literatura, politica, etc. ii face pe aceștia să scape de răutate și de lăcomie? Serios?!
    Profesorii nu au educat nimic.

    Suntem distruși, nu vedeți? Ne au distrus esența, acești cetățeni români cu identitate de monstruleti, deopotrivă cu aliații lor. Nu ați înțeles? Din acest motiv suntem în depresie și mulți tineri nu mai rezista și se sinucid. Pentru că în aer este doar Rău. Îl percepi oriunde te plimbi. Faptul că te anesteziezi cu diverse droguri (placeri, filme, dezvoltare personala, muzica, heroina, călătorii, etc), ca sa l percepi mai puțin, este o alta poveste.
    Daca oamenii de la conducere erau buni pe interior, prin instituții, parlamente, primării etc., nu am fi văzut acum Romania distrusă. Simplu!
    Dar bine că nu există Dumnezeu și Satana. Pe cel din urmă îl avem chiar aici. Iadul nu exista. Iadul este aici. Noroc că frica va face să luați exprimarea ca fiind metaforica.

    P.S. Inflația in Venezuela era de 234% in 2022. Cine i a băgat initial în criza? SUA din interesul lor pentru petrol. Căci președintele Venezuelei nu a vrut să mai fie vasal. Sunt profesori în Venezuela sau Mexic care dorm in cimitire. Știați? Ce daca au studii superioare?
    Femeile din Venezuela s au prostituat ca sa obțină niste bani sa le dea o pâine copiilor lor. Știați? Bărbații cu ceva bani așa le „ajutau”, din „mărinimie”. Populația aceea este distrusa pe interior.

    Dar ce frumos că SUA este prezentată ca o salvatoare a statelor, „tărâmul făgăduinței”, in vreme ce doar Rusia e criminala. SUA a invadat in jur de 80 de state după al doilea război mondial sub diverse pretexte aducătoare, cică, de libertate. Știați? Ea a avut permisiune pentru că și a dat singura.
    Nu exista Bine pe Terra pentru că este plină de mortăciuni care distrug tot în calea lor pentru interesele lor materiale și/ sau pur și simplu, doar de placere.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.