Actualitate

Noua punte pietonală din zona Tudor Vladimirescu, finalizată

Lucrările la noua punte pietonală peste râul Bistrița, care face legătura între str. Tudor Vladimirescu și Ghinzii, situată în zona Secției de Oncologie (fostul spital TBC), au fost finalizate. Drept urmare, s-au făcut procedurile de recepție a lucrărilor.

Puntea din Bistrița a fost oficial încredințată utilizării publice, oferind o conexiune sigură și accesibilă între zonele adiacente, a precizat proiectantul Someș Top Grup.

Caracteristicile podului sunt următoarele:

• Lungime totală pod: 51,70 m

• Deschidere pod: 1 x 40 m

• Lățime totală tablier: 6,60 m

• Soluție tehnică suprastructură: arce cu tirant și rețea de cabluri cu calea jos

• Oțel suprastructură S355J2+N, clasa de execuție EXC3

• Viteza de proiectare racordări verticale 25 km/h

• Durata de viață: 100 ani

Obiectivul de investiții ”Refacere punte pietonală pe strada Tudor Vladimirescu – inclusiv refacere pile transversale din beton”, derulat de Primăria Bistrița, a fost finanțat din fonduri guvernamentale cu suma de 1.915.000 lei, restul până la valoarea totală a investiției, de 2.357.514,99 lei, reprezentând contribuția din bugetul local.

Noua punte peste râul Bistrița este pe amplasamentul punții vechi, închisă circulației în 2020. Noua construcție are o deschidere de 40 de metri, asigurând o lățime a părții carosabile de 3,4 m destinată traficului velo și un trotuar destinat circulației pietonale. Suprastructura este alcătuită din două arce metalice paralele de secțiune casetată. La realizarea structurii metalice s-au folosit peste 50 de tone de oțel structural, ea fiind executată în uzină, apoi asamblată pe șantier și ulterior montată pe poziție cu automacaraua.

15 comentarii

  • Păi o bandă trebuia să fie pentru Salvări şi alte vehicule de urgență asta a fost justificarea economică pentru acest pod.
   Ce trebuia să fie şi ce a ajuns destul de ruşinos.

   34
   1
 • Parca se finalizase de mai multe ori! Acum chiar s-a finalizat? I s-a spus in multe feluri dar ma bucur ca pana la urma a ramas totusi numai punte.Cand are loc sfintirea(inaugurarea)? E bine de stiut (din timp) ca sa ne rezervam locuri…

  13
  20
  • Cristian , Păi există deja o punte pietonală chiar în fața ştrandului ar fi o altă bazaconie dacă ai mai face una chiar în acelaşi loc când de fapt tu ai nevoie acolo de un pod pentru maşini.

   25
 • Ar fi si mai frumos daca primaria ar cosi sí iarba pe malul raului de la punte spre lac( e pina la brau). Daca te opresti pe punte sí privesti ín sus,ti se asterne o priveliste salbatica ,dezolanta. Macar o data pe an cositi,poteca acea ce duce la lac!

  13
  12
  • Cei care dezaprobati,chiar va place? Va invit la o plimbare pe acolo! Vi frumos pe langa rau din spre partra de jos a orarului,sí la punte cand mai ai cateva sute de metri dai de jungla,nu tu cosit niciodata,nu tu curatat primavara

   5
   9
 • Pentru a asigura acesul oamenilor din toate cartierele orașului la facilitățile de agrement din Codrișor este necesar să fie construit podul rutier Stadionului între străzile Vasile Conta și Codrișor. Este necesar un pod cu 2 benzi auto și două benzi pentru biciclete.

  43
  3
 • Interesant. Nu se poate ocoli 200..300 m pe la podul de langa tribunal/ hotel metropolis … acum trebuie facute poduri din metru in metru pentru toti lenesii care fara masina nu se pot deplasa…. buna mentalitate avem noi romanii… eu propun sa se faca parcare in incinta strandului ca fiecare sa iasa din masina direct pe paturica

  21
  35
 • Păi ăştia nu sunt în stare să pună ín funcțiune stația de asfalt cumpărată gata şi tu ai pretenția de la ei să asfateze strada Colibiței 🤣😂🤣😂🤣

  35
 • Cui nu-i place puntea noua TIK-TOK va invata cum sa sariti in cap si acolo nu patiti nimic deoarece apa are 10 metri ne spune tot tik-tok-ul indragit de fraieri.

  2
  22
 • Numai te enervezi când vezi ce culori și design au podurile (e un trend asumat acest albastru mohorât). Să nu mai zic de incapacitatea de a avea o strategie pe termen lung legată de sistemul de drumuri, în ansamblu. Să ai slalom de drum în zone importante de trafic, să ai două benzi care se termină cu o bandă… iar despre cartea de vizită a orașului, kitchiosul pod de la intrare în oraș dinspre Viișoara (prima impresie contează foarte mult), să nu mai zic… „Pistele” de biciclete, un eșec total; nici utile, nici frumoase.
  Deprimant.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.