Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, a declarat, luni, că Bogdan Ivan, al cărui titlul de doctor a fost invalidat de CNATDCU, are în continuare susținerea organizației județene a PSD, ministrul neavând în acest moment pusă în pericol poziția sa în Guvern.
Radu Moldovan a fost întrebat ce are de spus în legătură cu faptul că titlul de doctor al ministrului Cercetării, Bogdan-Gruia Ivan, a fost invalidat, teza fiind respinsă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).
”Cred că e forțat termenul că teza lui a fost respinsă. I s-au cerut niște completări. Eu fac parte din categoria celor care au fost prezenți la susținerea tezei lui. Era în pandemie și avea dreptul la 10 persoane care să fie prezente la susținere. Ce-i drept eu nu am calitățile academice necesare să mă pot pronunța. În schimb, structura din Universitatea București care este foarte de stânga, cu ghilimelele de rigoare, și cu alte universități – acolo fiind 6-7 cadre universitare care aveau calitățile academice necesare să se pronunțe pe lucrare – prin președinta comisiei, o doamnă profesoară de sociologie, dacă nu șefa catedrei sau decan în Universitatea București, a anunțat la finalul susținerii că respectiva comisie va propune acordarea titlului de doctor pentru domnul Ivan Bogdan Gruia. Am înțeles de la Bogdan că undeva în primăvara, vara acestui an, CNATDCU i-a solicitat niște clarificări și i-a dat termen februarie 2024 pentru a depune niște completări la lucrare. Am înțeles de la el că va face acest lucru și CNATDCU va decide dacă se acordă sau nu titlul. Nu am știut care sunt procedurile. Nu sunt cercetător și nici nu vreau să fiu. Nu am calitățile academice necesare să mă pot pronunța”, a spus Radu Moldovan.
Președintele CJ a declarat că, indiferent de situație, Bogdan Ivan are sprijinul organizației PSD Bistrița-Năsăud.
”Cu titlul de doctor sau fără doctor, el are titlurile câștigate. E un băiat foarte bun și harnic, cu calități extraordinare și nu se pune problema retragerii sprijinului lui din partea partea organizației. De la Guvern nu am primit niciun fel de telefon sau informare și nu mă pot pronunța pe ce va face Guvernul, dar eu, la modul serios, nu văd o problemă foarte mare în momentul de față pentru că s-au cerut niște completări sau de clarificare a lucrării. Mi se pare un lucru natural și normal și nu văd să fie pusă în pericol poziția lui. Cumva și în calitatea mea de mentor, eu fiind cel care l-a adus în politică, a lucrat 9 ani cu mine, sunt bucuros pentru că am auzit numai lucruri de foarte bine despre el, conducând un minister extrem de complicat, în perioade complicate când vorbim de licență 5G, de digitalizare, de probleme majore la Poșta Română, care are un consiliu de altă culoare decât a ministrului. Sunt probleme complicate pe care le-a gestionat foarte bine și cred că le va gestiona foarte bine. În concluzie, nu cred că are o problemă, în momentul de față, din acest punct de vedere”, a spus Radu Moldovan.
În ultimele zile, presa centrală a scris că, în februarie, CNATDCU a trimis o notă oficială Universității București în care informa despre decizia de invalidare a titlului de doctor al lui Bogdan Ivan care îşi susţinuse teza de doctorat în faţa unei Comisii de doctorat de la Universitatea Bucureşti. Formată din profesori de la mai multe universităţi, Comisia recomandase să îi fie acordat titlul de doctor. Teza de doctorat a lui Ivan avea titlul „Aspecte ale specificului organizațional al României, modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici”, iar coordonatorul științific a fost Vasile Dîncu, senator, fost ministru PSD al Apărării.
Din luna iunie, Bogdan Ivan este ministru al Cercetării în cabinetul condus de premierul PSD, Marcel Ciolacu. El a absolvit Extensia Bistrița a UBB, Departamentul de științe politice și administrative și un masterat de științe politice tot la Universitatea Babeș-Bolyai. În 2016 s-a înscris la doctorat la Universitatea București, Facultatea de Științe Politice.
Bogdan Ivan are 32 de ani și a intrat în politică de la 21 de ani. Anterior, a fost consilier al președintelui Consiliului Județean Bistrița, între 2012-2020 și, din 2020, deputat PSD. Este cel mai tânăr ministru din Cabinetul Ciolacu.
Sursa foto: Facebook Emil Radu Moldovan
Sa intelegem ca la sustinerea tezei de doctorat, tu erai prezent cu tava de sucuri si prajituri?Ce naiba cautai acolo?Cine v a invatat pe voi smecheria cu doctoratele? (avand in vedere ca aveti cunostinte de elevi cu trei clase!!).Este un mister cum a ajuns digitalizarea Romaniei pe mana unor neica nimeni din bn!!(speram sa nu fie manevre conduse de ghita din serbia(prin firme din Cluj),dupa cum subliniau articole din presa)
Departamentul de științe politice și administrative plus un masterat de științe politice tot la Universitatea Babeș-Bolyai cu siguranta aici Ivan a aprofundat la maxim tehnicile digitalizari. Bravo Bogdane esti tare!
Îl voi interpela pe premierul Ciolacu în Senatul României pentru că așa e normal. Când îți publici în CV titlul de doctor și după aia ești numit ministru e clară legătura între titlu și numire. Dacă titlul nu mai e, trebuie să fie anulată și numirea. Într-o țară civilizată era dată demisia pe loc sau remaniat trișorul. Într-o țară condusă de PSD, nu-i nici o problemă inducerea în eroare, plagiatul și trișatul. Impostorii se aliniază și-l susțin la infinit.
Titlul nu era nici la numire. Știa asta și numitul și tăticul lui de suflet. În concluzie cei doi au mințit cu bună știință partidul și țară întreagă că să poată să ajungă Ivan pe divan de unde să semneze contracte de milioane de euro pentru firmele recunoscătoare. Pe principiul binecunoscut de la restaurant. Te-am servit, mă răsplătești. 10% minimum.
Bineinteles ca șeful lui juca la două capete când l-a anunțat moștenitor. Cum treaba cu dottoratul nașpa era cunoscută avea cartea revenirii în buzunar. Pe care a jucat-o.
Socialiștii României… acești politicieni care până la urmă nu știu eu cât de politicieni sunt, până unde sunt… îi văd miscându-se în „haită”/ „manadă”!!!…asta le-ar plăcea lor să aibă studii, dar nu le au.
Iar noi toți vom descoperi America cu ei!
Dureri de cap innecesare.
Varianta cu completarile este o poveste stupida de copil prost. CNATDCU nu invalideaza titluri pentru completari. In acest moment Gruia nu mai are titlul de doctor. Impotriva celor spuse de Radu Moldovan, este o problema. Care? Ca ce a fost nu mai este: s-a dus! Cauza invalidarii nu a spus-o inca nimeni, dar se va afla! Ca doar prin PSD si tamaia miroase a plagiat!
Coordonatorul, profesorul cu grade Vasile Dancu, cel cu mari merite in constructia socialista, o fi citit lucrarea lui Gruia zis mai nou Ivan? Ori chiar el o fi plagiat-o? Asta o fi plagiat pana si referatul prin care a propus sustinerea lucrarii. Intre tovarasi merge! Ca doar a mers la fel si cu teza Olgutei Vasilescu si iata ce tovarasica de nadejde este ea!
Nu e chiar asa simplu dacă după sustinerea publică a tezei de doctorat comisia de evaluare din cadrul Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) constată că lucrarea nu îndeplineste criteriile pentru acordarea DIPLOMEI DE DOCTOR. Chiar dacă se recomandă refacerea tezei , rămâne rușinea invalidării unei teze de doctorat care este cu atât mai mare în cazul lui Ivan-Bogdan Gruia, dat fiind faptul că acesta este și ministru al cercetării. „Vasile Dîncu are o parte importantă din vină deoarece a supervizat teza de doctorat și putea semnala eventualele erori” , după cum a precizat un fost membru al CNATDCU .
Evaluarea unei teze de doctorat de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) se face de catre o comisie de specialitate formată dintr-un presedinte si evaluatori 3 membri ai comisiei, în funcţie de tema tezei de doctorat. În cazul tezelor care tratează subiecte multidisciplinare sau interdisciplinare, numărul evaluatorilor poate fi suplimentat şi aceştia pot face parte din mai multe comisii de specialitate ale CNATDCU. Membrii comisiei de evaluare fac analiza tezei de doctorat pe baza următoarelor criterii:
a) relevanţa ştiinţifică;
b) impactul potenţial al rezultatelor şi măsura în care teza aduce contribuţii substanţiale la cunoaştere în domeniul respectiv ;
c) originalitatea şi caracterul inovativ sau creativ şi măsura în care candidatul demonstrează abilităţi de gândire critică independentă; (analiza tezei de doctorat cu programe specializate în verificarea originalităţii si depistarea plagiatului)
d) măsura în care candidatul a utilizat în mod adecvat metodele şi metodologiile de cercetare;
e) măsura în care modalitatea de prezentare a informaţiilor în cadrul tezei este adecvată;
f) măsura în care candidatul demonstrează înţelegerea literaturii relevante în domeniu şi familiarizarea cu aceasta;
g) măsura în care rezultatele prezentate în teză au fost publicate sau acceptate spre publicare, în urma evaluării de către evaluatori externi (prin peer review), ori stau la baza unor cereri de brevet sau a unor aplicaţii ori măsura în care rezultatele prezentate în teză au potenţialul de a fi publicate în acest fel sau de a fi aplicate;
h) respectarea normelor de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare.
In cazul lui IVAN BOGDAN-GRUIA, teza sa de doctorat nu a îndeplinit criteriile ştiinţifice şi a fost respinsă de către specialiştii CNATDCU.
Este vorba de teza de doctorat cu Titlul : ASPECTE ALE SPECIFICULUI ORGANIZAȚIONAL AL ROMÂNIEI. MODELE SOCIO-ORGANIZAȚIONALE DE ACTUALIZARE A POLITICILOR DE RESURSE UMANE ÎN RÂNDUL FUNCȚIONARILOR PUBLICI
DATA SUSȚINERII: 02/09/2022
ORA SUSȚINERII: 10:00
LOCUL SUSȚINERII: Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
DOMENIUL: Sociologie
Autorul tezei de doctorat: IVAN Bogdan-Gruia
Conducătorul științific: Prof. dr. Vasile DÎNCU (Universitatea București)
Președinte comisie: Conf.dr. Darie CRISTEA (Universitatea București)
Referenți oficiali:
Prof. dr. Valentina MARINESCU (Universitatea București)
Prof.dr. Nicu GAVRILUȚĂ (Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași)
Prof.dr. Dan CHIRIBUCĂ (UBB Cluj-Napoca)
Locul susținerii:
SALA DE CONSILIU A FACULTĂŢII DE SOCIOLOGIE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ (Vezi imaginile: https://rasunetul.ro/deputatul-bogdan-ivan-doctor-sociologie-presedintele-radu-moldovan-felicitari-pentru-toate)
O sa valideze comisia teza de dottore ca vine in ajutor firma lu’ soacra prefectului.Daca in 3 luni a informatizat 48 de primarii,acolo la comisie va fi un bambilici.Deci Dâncu trebe schimbat.In rest nimic.
Poate da Marcel de la Buzau o hotarare de guvern sa treaca teza lui Gruia zis Ivan. Asa, ca intre tovarasi!
Răducu nu are proprietatea termenilor când vorbeste despre despre Bogdan Ivan, că acesta „cu titlu de doctor sau fără titlu, el are titlurile câștigate”. Acest lucru este doar în mintea unor PSD-isti.
Radu Moldovan vrea să bagatelizeze faptul că Bogdan Ivan este ministrul PSD-ist al Cercetării, Inovării și Digitalizării, desi are o teză de doctorat invalidată de CNATDCU pentru ” irelevanţa ştiinţifică” desi a fost coordonată ştiinţific de Vasile Dîncu un senior tot din PSD, cel care în calitatea de profesor, trebuia să-și asume relevanta ştiinţifică a lucrării doctorandui. Cu toate astea Radu Moldovan nu vede să fie pusă în pericol poziția lui Bogdan Ivan la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, desi într-o ţară normală s-ar lăsa cu o demisie. Ar fi si un moment potrivit pentru reducerea numărului de ministere. In toată lumea civilizată adevărata cercetare stiintifică se face în universităti. Noi am păstrat în țară modelul sovietic din perioada comunistă în care cercetarea era concentrată în institute rupte de universități. După 1989 au existat anumite tentative timide de remediere a situatiei . Astfel, în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost înfiintată Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) , cu atributii în realizarea de studii ce fundamentează procesul de repartizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat al României pentru universități. Dar, ca la noi la nimeni. Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România este o anomalie creată ca sinecură pentru satisfacerea clientelei politice aflate la guvernare.
De doua zile cei de la PSD incearca sa minimizeze importanta deciziei CNATDCU. Desi in decizie e mentionat clar ca titlul de doctor e tras si lucrarea respinsa iar numitul Ivan are timp un an de zile sa corecteze ce i s-a comunicat.
Ei pesedistii comunica doar ultima pare, ca trebuie sa trimita „modificari”.. ca nu e nimic grav.
In lumea academica asa ceva e fara precedent si deloc de ignorat. Iar faptul ca juniorul ar fi supervizat de Dancu ridica si mai mari probleme de imagina. Dancu fiind considerat o fabrica de doctori …
Intr-o lume cladita pe principiul ministrul ar trebui demis din functie, sa-si termine mandatul de deputat in liniste si pace.
Inca un lucru de mentionat: decizia de revocare e din martie, a fost numit in functia de ministur in iulie, suntem in octombrie, curios ca nu a trimis Ivan adaugiri si corecturi pana acuma ? din toate comunicatele lasa de inteles ca de acuma o sa trimita ? pai si pana acuma a acceptat ca lucrarea e gresita si nu a corectat nimic ?
Haideți să mai citim o dată. Se pare că dottore nu a obținut titlul deloc. Nu are un an sa refacă, are mai puțin de 4 luni.
Nu avea titlu nici când era numit ministru si se lauda ca el. Știa si el si taticul lui că nu-l are și au jucat împreună această șaradă că să prostească proști. Căci așa ne consideră domniile lor, pe toți: proști.
Domnul Emil Moldovan, te rog sa nu te minjesti pentru alții, ai făcut multe pentru județul Bistrița Năsăud, sunteți respectat și apreciat, lăsații pe cei cu pete sa și le spele singuri.
Chiar te vor uita în 5 zile după ce te retragi,acesti oamenii.
În 3 zile îl uită, nu în 5. Ulterior îl mai dau și pe mâna DNA și se bucură de necazurile lui.
Dottore…dottoree