Actualitate

Bistrița se va înfrăți cu orașul Ștefan Vodă din Republica Moldova

După ce au fost parafate acorduri de înfrățire cu orașele Ungheni și Soroca din Republica Moldova, Bistrița extinde aria colaborării cu comunități din Basarabia, orașul Ștefan Vodă fiind un pol al românității lângă Nistru.

Primarii din Bistrița și Ștefan Vodă, Ioan Turc respectiv Vladislav Cociu, au convenit asupra formei finale a acordului de înfrățire, document ce urmează să fie aprobat de consiliile locale ale celor două orașe.

Relația de cooperare va include mai multe domenii: administrativ-edilitar, educațional, al comunicării și tehnologiei informației, cultural, sportiv, social și al sănătății publice, dar și zona de turism și protecția mediului. Totodată, înfrățirea celor două orașe va presupune și o dezvoltare a relațiilor în plan economic, dar și o strânsă legătură la nivelul cetățenilor, cu sprijin instituțional oricărei inițiative de interes pentru ambele părți.

În vederea unor schimburi culturale între cele două orașe, municipalitatea a depus pentru finanțare de la Secretariatul de Stat pentru Republica Moldova un proiect în valoare de 100.000 de lei.

Orașul Ștefan Vodă este centrul administrativ al raionului cu același nume, având o populație de 7.350 de locuitori. Este situat la 105 km de Chișinău, la granița cu Ucraina.

Municipiul Bistrița este înfrățit în prezent cu Besancon (Franța), Zielona Gora (Polonia), Columbus (SUA), Herzogenrath (Germania), L’Aquila (Italia), Wels (Austria), Wiehl (Germania), Rehovot (Israel), Ungheni, Soroca (Republica Moldova), Kisvarda (Ungaria).

5 comentarii

  • Nu is aia destui de amărâți? Altceva domnule Turc cu cine va mai înfrățiți? Până ce plecați acasă terminați ce ați început? Și când plecați acasă să îl luați și pe Tetcu cu dumneavoastră și alți acoliți aduși noaptea prin primăriei și ce au uitat sa plece de unde au venit, așa zisii specialiști.
    Acei specialiști și domnul vice hangan v-au făcut pierzător in alegeri când ați avut prima șansă de câștig. Sa le mulțumiți frumos că îndemână v-au făcut!

    22
    3
  • Ma uit la Nasul [asemanare cu Marlon Brando la gura] ce bucuros e ca da mana cu matahala de rus zici ca la primit pe Tramp.

    7
    1
  • E bine, mai fac niste iesiri la cramele moldovenesti cativa functionari ai orasului!
    Da noi, noi pulimea, cu ce ne alegem?

    11
  • No buey singaporezilor…ce tot comentați ? De fapt primarul când a fost prin Moldova ,după niste vizite prin beciurile moldovenilor a crezut că e in Singapore.De aia vă tot înfrățeste pe acolo.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.