Actualitate

Extensia Bistrița a UBB a început anul universitar cu 565 de studenți la patru facultăți

Peste 560 de studenți au început noul an academic la Extensia Bistrița a Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, numărul lor fiind mai mare cu circa 30 față de anul trecut. Cea mai mare concurență a fost la Facultatea de Educație Fizică și Sport pentru care au optat mulți sportivi legitimați la Clubul Gloria Bistrița 2018.

Extensia Bistrița a UBB Cluj i-a așteptat pe studenți anul acesta cu un hub nou, dotat cu ecran multimedia, computere și ochelari cu realitate augumentată la care vor avea acces nelimitat.

”Sala respectivă este pentru cercetare, creație, dar va fi folosită și ca sală de lectură pentru cei stau în cămin. Altă noutate este că suntem în proces de achiziție a terenului pentru teren de sport și sală de sport de care are nevoie Facultatea de Educație Fizică și Sport”, a spus la festivitatea de deschidere a noului an universitar, directorul Extensiei, Bartha Andras.

”Oricâte rețete de succes veți vedea pe la televiziunile de cancan, singura variantă de succes în viață este școala și pregătirea continuă. La loto câștigă puțini, iar cei care câștigă, dacă nu sunt pregătiți, nu știu ce să facă cu banii pe care i-au câștigat, așa că vă îndemn să vă faceți timp pentru a studia pentru că anii studenției sunt unici, nu-i veți mai regăsi niciodată și să vă folosiți timpul pentru pregătirea voastră, dar și pentru a socializa și a vă distra. Mă bucur foarte mult că, deși demografic lucrurile nu arată bine în România, în județ s-au reînființat clase în învățământul preuniversitar, iar la Extensia Bistrița a UBB sunteți anul acesta 565 de studenți cu 27 mai mulți decât numărul total de studenți de anul trecut”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, care l-a dat ca exemplu pe ministrul Bogdan Ivan, absolvent al Extensiei care a ajuns cel mai tânăr membru al Guvernului României.

”Să știți că românii nu au dus-o niciodată atât de bine cum se trăiește azi în România. Suntem mândri că avem o țară care oferă învățământ de calitate aici, la noi, învățământ care este apreciat și peste hotare. Eu nu pot decât să mă bucur că ați ales să satudiați în România, iar cu o doză de patriotism local, că ați ales Bistrița pentru că învățământul e același și aici, și la Cluj, și la București. Avem cadre universitare foarte bine pregătite și îmi doresc ca voi să fiți viitorul județului și al României”, a spus prefectul Teofil Cioarbă, prezent la eveniment, care i-a îndemnat pe studenți să cânte Imnul României cu mândrie pentru că ”este o formă de respect pentru bunicii și părinții noștri care au adus România aici”, dar și pentru cei care trebuie să ducă România mai departe.

Părintele protopop Alexandru Vidican, care astăzi își aniversează ziua de naștere, a rosit o rugăciune de binecuvântare și le-a urat mult succes studenților, care l-au răsplătit cu aplauze la ceas aniversar.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.