Actualitate

Operațiunea Jupiter, ziua a treia: Noi percheziții în Bistrița-Năsăud

Miercuri 23 octombrie, în cea de-a treia zi a operațiunii Jupiter, coordonată la nivel național de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române, se desfășoară noi acțiuni operative complexe. Acestea implică punerea în executare a unor mandate de percheziție și de aducere și vizează multiple tipuri de infracțiuni.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informează că Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Bistrița-Năsăud, pun în executare două mandate de percheziție în județul Bistrița-Năsăud și un mandat de aducere privind infracțiuni de înșelăciune.

Vizat este administratorul unei societăți comerciale care, în cursul anilor 2020-2021, a indus în eroare două persoane din Bistrița-Năsăud.

Acesta le-a promis în mod mincinos că, în schimbul unor sume de bani, le va edifica case de locuit însă după încasarea banilor nu și-a mai respectat promisiunile, cauzându-le un prejudiciu în valoare de aproximativ 99.500 lei.

ACTUALIZARE

Comunicat IPJ Bistrița-Năsăud:

”Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal de natură economică.

Perchezițiile au fost efectuate în Bistrița și au vizat sediul unor persoane juridice și locuințele unor persoane fizice, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune, într-o cauză penală aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 2020-2021, administratorul unei societăți comerciale ar fi indus și menținut în eroare patru persoane cu care ar fi încheiat contracte de prestări servicii, pentru construcția a trei imobile, case de locuit. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de 99.500 de lei.

La percheziții au fost identificate și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie și alte documente financiar-contabile, relevante pentru cauză. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud continuă cercetările în acest caz”.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4 comentarii

  • Vai de capul ei operațiune Jupiter. E făcută doar pentru imagine, pentru peștișori mici. Auzi ce-au descoperit ei, înșelătorie de 99 500 lei. Păi măi extratereștrilor de pe Jupiter, de Nordis unde au fost înșelați sute de oameni, cu sute de milioane de lei, n-ați auzit? de țepe care se dau zilnic online, sau off-line, de evaziunii, neplata TVA și multe, multe altele, nu știți? Sunt convins că știți, dar nu vă ține, acolo dați de cei care vă conduc. No, numa zîc

    28
    4
    • Confuzi sula cu prefectura. Politia își face treaba corect, cazurile despre care vorbești sunt responsabilitatea DNA.

      5
      8
    • Pentru oameni care au agonisit prin trudă acești bani, nu este un fleac. Stimă și considerație, polițiștilor!

      8
      6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.