Politică

Eugen Curteanu: Ne aşteaptă o mare ”bucurie”, taxe înrobitoare care ne vor lovi pe toţi

Prim-vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean Eugen Curteanu, a spus că ”practici” de genul celor care au avut loc de 1 Decembrie, când s-au oferit porţii de fasole celor veniţi pe pietonal, sunt ”de condamnat” deoarece reprezintă ”mită electorală”. El a declarat că strategia de dezvoltare a judeţului nu cuprinde ”o viziune foarte clară a ceea ce se doreşte”.

”Aţi observat cu toţii că sub paravanul acţiunilor culturale pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, au fost alocate prin rectificarea bugetară a Consiliului Judeţean sume importante. Nu înţelegem şi condamnăm cu fermitate faptul că aceşti bani publici s-au dus către achiziţionarea de tichete valorice prin care s-au oferit populaţiei porţii de fasole cu ciolan. Condamnăm acest gen de practici, de oferire a mitei, a pomenilor electorale. Vă spun ce am auzit de 1 Decembrie, când oamenii s-au îndreptat spre acele chioşcuri de pe pietonal în care se oferea fasole cu ciolan, un cetăţean a zis: ”În sfârşit, politicienii au înţeles să mai dea din ciolan şi populaţiei”, a declarat liderul grupului consilierilor judeţeni PDL.

Curteanu a menţionat că strategia de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud pentru perioada 2014-2020 ”nu cuprinde o viziune foarte clară a ceea ce se doreşte”. ”Criticăm deocamdată această strategie pentru anumite neconcordanţe, lucruri lipsite de coerenţă. Un singur exemplu: se propune, printre altele, realizarea la nivelul primăriilor a unor puţuri seci pentru animalele decedate, lucru care contravine legislaţiei. Am adus amendamente şi continuăm să lucrăm pe strategie până în momentul adoptării ei”, a comentat el.

Prim-vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud a afirmat că ”din 2014 taxele ne vor lovi pe toţi”: ”Specialiştii spun că nu e nevoie de taxe suplimentare, de accize pe combustibil pentru că prin bugetul prognozat pe 2014 se prevede o evaziune fiscală record, estimată la 14% din PIB, aproximativ 20 de miliarde de euro, care ar permite Guvernului să-şi facă programe de investiţii, să nu crească taxe şi impozite, să nu adauge accize de tot felul. Prin buget e consacrat un grad de colectare a veniturilor mai mic decât în 2013, care oricum a fost un an dezastruos din acest punct de vedere. Guvernul îşi manifestă deschis neputinţa de a colecta taxe, de a administra, şi transferă totul pe umerii cetăţenilor. Vor fi puse înrobitor pe umerii noştri taxe şi impozite suplimentare, deci ne aşteaptă o mare ”bucurie” la anul”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.