Persoana accidentată se afla în traversarea străzii când a fost surprinsă şi accidentată grav. Poliţiştii vor să afle dacă autospeciala era în misiune sau nu. Accidentul rutier a avut loc la ieşirea din Cluj-Napoca, în zona aeroportului. Potrivit martorilor, pietonul traversa regulamentar, scrie News Cluj.
Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj-Napoca. Conform medicilor, acesta se află în stare critică. Doctorii nu au stabilit identitatea pacientului deoarece acesta nu avea actele la el, iar din cauza traumatismelor de pe faţă le-a fost greu să-i aproximeze până şi vârsta. “Pacientul de aproximativ 40 de ani a sosit la UPU în comă, intubat şi ventilat mecanic. Din primele evaluări acesta prezenta un traumatism facial cu hemoragie în sfera ORL, contuzie cervicală, contuzie toraco-abdominală şi de bazin, şoc hemoragic, sindrom anemic sever post hemoragic şi aşteptăm rezultatele de la TC pentru a afla şi fracturile pe care le-a suferit”, a precizat dr. Adela Golea.
Managerul general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud, dr. Annabella Muzsi, nu îşi explică cum s-a întâmplat accidentul: “Colegii mei erau în misiune şi se întorceau de la Bihor. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Au lăsat un pacient la Felix şi se întorceau spre Bistriţa. Se grăbeau probabil că se schimbă tura şi să poată preda autospeciala”.
Poliţiştii fac verificări pentru a afla dacă ambulanţa avea motiv să se grăbească sau nu, atâta timp cât nu avea un pacient şi nici nu se deplasa la un caz. “Poliţia a fost sesizată despre un accident de circulaţie produs pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca. Conform primelor verificări, o autospecială ar fi accidentat o persoană în zona trecerii de pietoni. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru a identifica împrejurările în care s-a produs evenimentul. În urma impactului, pietonul a fost grav ranit”, a declarat Simona Virci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.
Foto: News Cluj
Nu vreau să fiu răutăcios, pentru că din articol nu reiese faptul că ambulanța ar fi avut în funcțiune mijloacele de avertizare.Dar dacă echipajul de pe ambulanță a folosit aceste mijloace nejustificat, atunci să răspundă inclusiv penal și șefa acestui serviciu să demisioneze imediat! Locuiesc în Bistrița, zona Eminescu și sunt realmente exasperat de sunetele emise de ambulanțele aflate chipurile în urgență (dacă poate fi numită urgență, transportarea unui bolnav internat în spital pentru o investigație la tomograful din incinta Policlinicii). Trebuiesc luate măsuri și stopate aceste abuzuri ale șoferilor de pe ambulanțe (exceptând SMURD-ul, care își fac treaba cu profesionalism) care acționează în trafic după bunul plac. Și apropo de motivul grabei echipajului invocat de șefa serviciului, era unica ambulanță din dotarea stației Bistrița???
Stimate dl.Pop, ambulanta si SMURD functioneaza in baza aceleiasi legislatii. Pentru toate autospecialele cu specific medical reglementarile legale sunt aceleasi. Sistemul de avertizare sonor si vizual e obligatoriu pe parcursul misiunilor iar misiunea incepe de la primirea solicitarii pana la intoarcerea la baza, dupa ce pacientul a fost predat. Echipajul era bine intentionat, au vrut sa ajunga in timp util inapoi ca sa nu se conturbe activitatea urmatoarei ture, deoarece cu un alt echipaj ambulanta urma sa fie folosita in tura de noapte.