Actualitate

Alexandru Toniuc: Iată ce au făcut barbarii! Vom avea un frumos deşert de beton. Ce spune primarul

Un brad argintiu şi câţiva pini negri au dispărut din preajma Gării Bistriţa Nord care se află în plin proces de reabilitare. Constructorii au fost atât de neispiraţi în găsirea unor soluţii arhitectonice pentru această zonă încât au apelat la drujbe. Preşedintele PER Bistriţa-Năsăud, Alexandru Toniuc, e revoltat de situaţie.

”Sunt amărât. În cursul săptămânii, barbarii au tăiat bradul argintiu şi câteva frumoase exemplare de pin negru din Piaţa Gării pe care îi ştiam de o viaţă. O să avem un frumos deşert de beton pentru ca nişte firme ale unor nesimţiţi de nu ştiu unde să se umple de bani. Mulţumim pe această cale încă o dată tuturor responsabililor din Bistriţa europeană”, a spus consilierul local PER Alexandru Toniuc.

Întrebat despre această situaţie, primarul Ovidiu Creţu a precizat: ”Nu am avizat nimic, nu ştiu dacă în proiectul de modernizare a gării nu intră aşa ceva, pentru că acel proiect a fost avizat şi s-a obţinut autorizaţia de construcţie. Dacă a fost prins în proiect, au eliminat acei arbori pentru a face altceva acolo. De venit n-au venit să solicite. Era obligatoriu, pentru arborii mai mari de 10 cm trebuie să soliciţi aprobare chiar dacă e pe domeniu privat. Cred că puţin e un exces de zel în acest caz”.

În martie 2012 au început lucrările de modernizare a Gării Bistriţa Nord, valoarea totală a investiţiei fiind de 56.536.000 lei. Ea trebuia să fie gata până în vara lui 2013, însă din vina constructorului, firma Copisa, care a întârziat cu execuţia, după cum spunea anul trecut directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport, Marcel Boloş, termenele au fost reeşalonate. Lucrările ar trebui să se încheie în vara acestui an.

1 gara pini 2 gara pini 3 gara pini 4 gara pini

8 comentarii

  • Este intr-adevar revoltator cu cata usurinta se procedeaza la sacrificarea unor arbori care au strabatut zeci de ani pentru a se integra in peisajul urban. Dupa cum arata imaginile. in cazul de fata operatiunea de defrisare s-a facut absolut din prostie, fiind vorba despre o zona retrasa, situata in prelungirea noii cladiri a garii si oficiul postal si care nu incurca lucrarile de modernizare. Pe acel loc, altadata se gaseau banci pentru calatorii care vara preferau umbra copacilor in locul salilor de asteptare. Cu atat mai inexplicabila este masura taierii copacilor cu cat imaginile arata ca suprafata respectiva urmeaza sa fie pavata cu dale de beton.

  • uitati ce au facut Cretienii cu 54 mil. de lei [banii nostrii ] ca doar nu ai lui si ai doamnei doctor, ca daca i lua cineva din buzunar …..isi scotea ochii. si ptr. o amarita de gara cu un accelerat si 3 personale ???? si mai sint citeva private , api ptr. privati dam noi banii??? eu cred ca incet , incet …..Cretu isi paveaza dumul spre puscarie , ca Padureanu i tine patul cald . ha,,,,ha,,,haaaaaaaa ! cind vom trai si noi acele momente……….???? eu cred ca , cit de curind.

  • Pentru primarie oricum e rau. Daca primaria Bistritei a dat aviz pentru defrisarea copacilor din Piata Garii, e un lucru grav, deoarece au trecut zeci de ani pentru ca acesti copaci sa ajunga mari. Daca insa copacii au fost taiati fara aviz din partea primariei e un lucru si mai grav, intrucat inseamna ca in Bistrita face fiecare ce vrea iar primaria asista neputincioasa la astfel de fapte.

  • Nu mai am cuvinte ! Asa ceva nu-mi inchipuiam nici in cele mai negre ganduri! Nimeni nu cerceteaza! Reabiliteaza gara (sa zicem ) prin care trec doua trenuri, vor sine de tramvai la nici o jumatate de km, in loc sa cumpere vagoane si sa deschida linie de scurt parcurs Viisoara-Livezile) cu halte in dreptul zonelor de interes. De fapt, uitati-va si in Piata Petru Rares -teii nu mai sunt si acel monument al Eroilor revolutiei are un i aspect hilar (oare cati bani a costat?).

  • Oare nu se poate schimba inainte sa-si termine mandatul? Daca mai sta cine stie ce mai viseaza noaptea si pune in practica, iar la ce pune in practica, nu prea doarme bine…

  • Vom solicita explicatii si cerem sanctiuni din partea APM ,GARDA de MEDIU,si primarie. D-le Primar; Nu este vorba de exces de zel. Este un comportament anti european necivilizat , pe care aceasta firma la copiat tocmai de la D-vs si de la administratia pe care o conduceti si care a dat dovada in repetate randuri ca la acest capitol lucreaza total anapoda, in ciuda avertismentelor pe care APM le-a dat.

  • Sunt unii care critica pe ecologisti ca au ceva cu Primarul. Va place ce vedeti in imagini. ?? NO..Amu cine are dreotate ?? Daca nu reactionati si voi ramaneti cu betoanele si biscuitii de pe trotuare, si cu fumul care va intra in nas pana va lua ZBENGHEA.

  • In cel mai scurt timp trebuie sa se autosesiseze Garda de Mediu si sa ia masuri in vederea sanctionarii atat a realizatorului lucrarii dar si a tragerii la raspundere a Agentiei de Protectie a Mediului Bistrita daca eventual a aprobat un astfel de proiect ce vizeaza si defrisarea inutila a acestor arbori! Oricum e cam inutil serviciul de urbanism al primariei, sunt cam impotenti inspectorii de teren daca nu au supravegheat sau verificat in teren aceste lucrari!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.