„Aseară, un cetățean a căzut de pe bicicletă, a intrat în șoc cardio-respirator și i-am acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței. Pe moment, nu am avut emoții, am intervenit exact cum am învățat la cursuri și am reușit să-l salvez. Emoțiile m-au copleșit după aceea. Când acționezi nu simți nimic, emoțiile vin după ce vezi că omul a scăpat cu viață”, a spus el.
Adrian Negrea (foto 1) spune că s-a înscris ca voluntar la SVSU fiindcă i-a plăcut colectivul de acolo și din plăcerea de a ajuta.
„Eu cred că toți cei care au puțină voință sau dorința de a face bine, ar trebui să se apuce de voluntariat”, a spus Negrea.
SVSU Bistrița nu e la prima ispravă de acest fel.
„Este a doua viață pe care o salvăm în decurs de două săptămâni. A mai fost un caz pe Valea Rusului unde un alt voluntar a mai acordat ajutor unui proprietar de teren care a incendiat vegetația uscată, a intrat în panică, a stat în fum și a făcut stop cardiac. Acel voluntar a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței”, a declarat Darius Ilieșiu (foto 2), șef formație de intervenție Bistrița.
Toți cei care vor să facă parte din frumoasa familie a SVSU Bistrița se pot înscrie ca voluntari și vor învăța, la rândul lor, să acorde primul ajutor în caz de urgență.
Ștefan Galușnac (foto 3), șef Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița, spune că voluntarii nu sunt retribuiți dacă intervențiile depășesc patru ore. Până în qnul viitor, SVSU va trebui să aibă peste 200 de voluntari.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița funcționează în cadrul Primăriei Bistrița, iar anul acesta nu a avut nicio zi de răgaz. Bistrițenii au dat foc vegetației uscate într-o veselie, iar pompierii voluntari au avut de stins peste 40 de incendii.
Cristiana Sabău
Adaugă comentariu