Actualitate Social

Kiwi și mandarinii, la concurență acerbă, în Piața Decebal, cu prunii și merii noștri

Clima s-a schimbat. În loc să planteze meri și peri, românii au început să caute lămâi, kiwi, migdali și mandarini, iar comercianții s-au adaptat. În piețele din Bistrița, copacii exotici sunt la mare căutare și le fac un soi de concurență neloială butașilor de zmeură, afine sau mure.

Petru Lăcătuș este unul dintre comercianții care s-au adaptat pretențiilor de pe piață. A adus mulți arbori de kiwi, mandarin și lămâi, dar și arbuști cum ar fi murul cu boabă foarte mare și fără țepi sau zmeura albă.

„Furnizorul mi-a spus că se adaptează foarte bine. Eu sper să fie așa fiindcă am de gând să continui această afacere și anul viitor. Vreau să mai aduc și ananas și lămâi uriaș”, a declarat Lăcătuș, care spune că a vândut arborii exotici la prețul de 20 de lei bucata.

Copacii sunt luați din țară de la mari furnizori care își procură însă marfa din străinătate.

 „Am avut ceva foarte frumos și bun afinul canadian care s-a vândut foarte bine. Am adus puțini că nu am știut cum se va vinde, dar lumea îmi cere zi de zi. Luna aceasta se mai pot planta. Unele plante pot fi plantate și luna viitoare”, a mai spus el.

Petru Lăcătuș vinde cu 10 lei arbuști cum ar fi afinul, murul sau zmeurul și cu 50 de lei trandafirii de soi.  

Ați planta în grădină un arbore exotic? Credeți că are șanse să se dezvolte?

  

Cristiana Sabău

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.