Sufletul Bazarului Mămicilor, Monica Ungur, ne-a spus că iniţial a cerut permisiunea să organizeze Bazarul Mămicilor într-o piaţă din oraş, dar în final a optat pentru spaţiul generos oferit de Muzeul Judeţean, unul central şi atractiv din toate punctele de vedere pentru care a mulţumit conducerii Complexului Muzeal.
„Suntem în jur de 20-25 de mămici care expunem, dar au trecut deja zeci pe la standurile noastre şi aşteptăm şi alţi oameni să vină. Suntem un grup de mămici prietene care demult ne gândeam de ce nu există la Bistriţa un oser. Dacă tot nu este, am zis să-l facem noi pentru că ştiam ce să facem cu obiectele care ne-au rămas de la copiii care au crescut. Am zis atunci că e momentul să facem un Bazar al Mămicilor. Ne-au impulsionat, de altfel, lucruri pe care le-am mai văzut şi pe dincolo şi a fost totul ad-hoc, nu ne-am organizat nu ştiu cât. Am lansat ideea pe o reţea de socializare, am făcut un afiş, iar fiecare mămică s-a organizat singură. S-au făcut şi schimburi, şi vânzări. O parte din bani rămân la mămici, alţii vor fi donaţi. Obiectivul nostru e să strângem în jur de 200 de lei, fiecare mămică are o donaţie sugerată de 10 lei în urma târgului. Vrem să cumpărăm grădiniţei din Subcetate un ecran de proiecţie. E o grădiniţă cu un spaţiu mai mic şi nu era loc pentru proiectat. Tot ce rămâne în urma târgului vom duce la Preventoriul TBC de la Ilişua şi la copiii de la centrul de îngrijire de la Beclean. Eventual mai facem şi nişte pacheţele alimentare sau cu fructe fiindcă dulciurile nu sunt sănătoase”, a spus Monica Ungur.
Foarte interesată să dezvolte o comunitate a mamelor în judeţ, Monica Ungur spune că a contactat şi Asociaţia Work At Home Moms care vine în sprijinul mamelor active şi conştiente de importanţa lor vitală în cadrul familiei.
„E o organizaţie care există în toate oraşele mari din ţară. Am cerut permisiunea să fiu reprezentant zonal. E o organizaţie care strânge sub umbrela ei mămici care lucrează part-time, fie lucrează altceva în afara serviciului sau numai asta fac. Multe mămici au renunţat să lucreze în multinaţionale fiindcă, după ce devii mamă, vezi că nu mai poţi participa la un astfel de program şi îţi doreşti să stai mai mult cu copilul. Comunitatea e foarte activă în alte oraşe din ţară. O să o lansăm şi la Bistriţa sper că anul acesta şi o să facem târguri de acest gen şi sub tutela acestei organizaţii”, a spus Monica Ungur.
Printre mămicile care au venit cu lucruşoare la bazar, am regăsit-o şi pe Alina Pop, cunoscută publicului larg graţie evenimentelor de excepţie pe care le-a organizat la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”. Însărcinată din nou, Alina nu poate sta o clipă locului şi se implică în orice acţiune care vine cu ceva nou şi interesant în mica noastră urbe.
„Oamenii sunt foarte receptivi. S-au cumpărat decoraţiuni multe, bijuterii, hăinuţe pentru copii. Chiar e frumos şi ne bucurăm de vremea aceasta minunată care ne dă optimism şi ne ajută să fim mămici în acţiune. Gândul nostru e să facem o asociaţie Mămici în acţiune, să continuăm să facem astfel de târguri, adecvate fiecărui sezon, acţiuni pentru copii. Cele mai multe dintre noi avem copii în grădiniţe şi vrem să sprijinim activitatea lor. Preţurile sunt simbolice. Dorim să bucurăm pe toată lumea acum înainte de sărbătorile de iarnă, să-şi mai împrospăteze toată lumea garderoba şi căsuţa”, ne-a spus Alina Pop.
Felicitări, Monica! 🙂
BRAVO MĂMICILOR! Eu am fost prezentă la cumpărături la ora 10, am luat câteva lucruri frumoase, vesele și m-au făcut fericită.