Social

IPS Andrei a resfințit biserica din Dumitra

Biserica ”Sfinții Petru și Pavel” din Dumitra, reabilitată în ultimii ani, a fost resfințită de IPS Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Mitropolitul Clujului a oficiat și Sfânta Liturghie, în prezența unui număr mare de preoți și credincioși. În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre unitatea de credință amintind de învățăturile greșite formultate de-a lungul timpului și condamnate de sinoadele ecumenice și a scos în evidență adevărul de credință moștenit în cadrul bisericii. De asemenea, i-a îndemnat pe credincioși să iubească în continuare Biserica întrucât prin intermediul slujbelor religioase și a ceea ce avem la îndemână în biserică, putem dobândi Împărăția lui Dumnezeu, informează Radio Renașterea.

”A fost o sărbătoare deosebită a întregii comunități la care au participat foarte mulți credincioși. S-au efectuat lucrări de reparație la biserica parohială care a fost înzestrată cu pictură bisericească. Este important de amintit că această biserică a fost preluată de comunitatea noastră de la comunitatea săsească și îngrijită cum se cuvine”, a spus consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Cristian Baciu, prezent la sărbătoarea de la Dumitra.

Pentru eforturile depuse în reabilitarea Bisericii ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dumitra, IPS Andrei i-a dăruit pr. paroh Ioan Moldovan Crucea Arhiepiscopală, iar pr. Marius Moldovan distincția de sachelar. Și alți oameni care s-au implicat în lucrările desfășurate au fost distinși cu diplome de aleasă cinstire.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.