Actualitate

Păstrăv proaspăt şi afumat din inima Munţilor Rodnei, de la Parva în Piaţa Decebal

În plin post al Crăciunului în care avem cele mai multe dezlegări la peşte, Păstrăvăria Parva vine în ajutorul bistriţenilor care vor să mănânce peşte crescut ecologic în ape limpezi de munte. Începând de marţi, 15 decembrie, în Piaţa Decebal este deschis un magazin cu păstrăvi vii şi afumaţi, crescuţi în inima Munţilor Rodnei.

Magazinul se află în zona unde se vând pomi fructiferi şi este frumos decorat şi inscripţionat.

Vă reamintim că familia Petru şi Nastasia Finegari a deschis anul acesta o păstrăvărie la Parva. Ea se află pe partea dreaptă a drumului judeţean, mai precis între Mănăstirea Rebra-Parva şi satul Parva. Proprietarii au primit o parte din banii pentru investiţie din partea Uniunii Europene prin Programul Operaţional Pescuit (POP). În timp record au amenajat un sediu administrativ şi 13 bazine în care pot creşte anual 30 până la 50 de tone de păstrăvi cu apă captată din râul Rebra. În noiembrie 2014 au populat cu păstrăv curcubeu trei dintre bazine. Aceştia sunt peşti rezistenţi, dar care nu cresc însă la fel de repede ca şi cel din specia fântânel, însă au carnea mult mai gustoasă.

Pastravaria Parva 2 Pastravaria Parva 3 Retete 1 Pastrav afumat 1

Iniţial, proprietarii au vândut peşte viu la poarta păstrăvăriei, ceea ce fac şi în continuare, dar s-au gândit să vină şi în ajutorul celor care nu pot ajunge până la Parva.

Ca urmare, au închiriat un spaţiu în Piaţa Decebal de unde veţi putea cumpăra, începând de marţi de la ora 10.00, atât păstrăvi vii, cât şi afumaţi, o adevărată delicatesă apreciată deja de tot mai multă lume.

Pastravaria Parva 1 Pastravaria Parva 5 Pastravaria Parva 7 Pastravaria Parva 6