Florin, Jonatan și RoboTășu, susținuți de TeraPlast, au plecat într-una din cele mai importante călătorii pentru calitatea și siguranța traseului Via Transilvanica: fiecare bornă va fi numerotată, în funcție de ordinea în care a fost instalată.
”Acest lucru va aduce drumeților o orientare mai bună și mai multe informații utile cum ar fi: unde se află, în ce loc, ce distanță mai rămâne de parcurs și alte lucruri necesare unei deplasări în siguranță.
Noi credem că numerotarea este foarte necesară pentru unele situații extreme, de exemplu accidentări, atacuri de câini sau alte informații care pot fi transmise mai departe, prevenind astfel de situații cu ajutorul unei locații exacte.
Teraplast este partenerul lui Florin și RoboTășu în această aventură care va dura, probabil, în jur de 3-4 ani, și ne bucurăm că ne sunt alături în acest demers care este un element extrem de important în dezvoltarea siguranței și calității drumului care unește.
Vom primi vești și vă vom ține la curent cu evoluția proiectului de numerotare borne kilometrice pe Via Transilvanica, prin imaginile transmise de Florin din aventura lui. Spor la treabă băieți și cale bună!”, a menționat Asociația Tășuleasa Social.
Via Transilvanica, proiectul Asociației Tășuleasa Social inițiat în anul 2018, reprezintă un traseu turistic și de pelerinaj de 1.400 km care pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin. În Bistrița-Năsăud, traseul trece pe aproape 200 km prin comunele Lunca Ilvei, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor, dar și prin municipiul Bistrița. Scopul proiectului este să pună în valoare bogățiile cultural-istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care îl pot străbate la pas, cu bicicleta ori călare. Via Transilvanica trece prin zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în țara noastră.
„Drumul care unește.” ❤️💛💙
Frumos . Spor in continuare !
Am facut si eu anul acesta primul segment Tara Bucovinei . Este de poveste. Recomand oricui sa incerce . Nu este dificil chiar daca zilnic se merg cam 8-9 ore. Pensiunile si mancarea pe acolo sunt grozave.
Anul viitor vom face urmatoarea zona
istorica. Sper sa ne oprim si la Tășuleasa sa ii cunoastem pe baieți.
Multumim pentru ce ati reusit.
@pn
Întrebarea dvs este îndreptățită!
Av în vedere ce se întâmplă pe la munte cu gunoaiele aruncate în tufe și pârâului sau la colibita . Răspunsuri si solutii sunt?
Nu dislike_uri …de c3 dati dislike la o Întrebare?
___
„Oaspeții pensiunilor din Colibita sunt trimiși chiar de gazdele lor pe aceste căi de acces improvizate către apă, coboară să admire zona sau să se fotografieze cu câte un recipient/doza suc bere în mână pe care NU au unde să îl arunce fiindcă nu există niciun coș de gunoi.!!!!!!
De ce nu există? Ar presupune ca cineva să-l golească, să depoziteze undeva deșeurile și apoi să plătească firma de salubritate să le transporte”.
https://timponline.ro/colibita-groapa-de-gunoi-de-la-munte-efectele-turismului-la-negru-se-vad-dupa-fiecare-sarbatoare-foto/
In natura nu poti instala cosuri de gunoi. Amatorii de drumetie trebuie sa stie ca trebuie sa-si ia TOT gunoiul cu ei si sa-l arunce la tomberon cand ajung in zone salubrizate, in civilizatie. Daca ai carat cu tine 2 litri de bere, atunci poti sa duci la intoarcere ambalajul-dozele- care cantareste numai 200 de grame, nu?