Actualitate

A început şcoala! Ce VIP-uri au tremurat de emoţie în curtea CN ”Liviu Rebreanu”

FOTO Prima zi de şcoală a fost aşteptată cu emoţie şi bucurie de toată lumea, de la preşcolari, la elevi de gimnaziu şi liceeni, părinţi, bunici şi profesori. La Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, unde învaţă anul acesta peste 1600 de elevi la secţiile română şi germană, clopoţelul a sunat în plin şantier, dar nimic nu a putut răpi din bucuria începutului.

Cei mai emoţionaţi au fost părinţii copiilor din clasa pregătitoare. Printre ei şi familia managerului de la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Alexandru Gavrilaş. Alexandru Gavrilas 1„Sunt foarte emoţionat la fiecare început de an şcolar. Îmi aduc aminte de anii când eram profesor la Liceul de Arte, dar şi ca părinte sunt la fel de emoţionat. Ambele fetiţe sunt la Liviu Rebreanu. Cea mică are emoţii fiind în clasa pregătitoare. Nici nu mai doarme de emoţii de o vreme. Se tot gândea cum o să fie şi ne-a transmis şi nouă emoţia ei”, a spus Alexandru Gavrilaş.

Şi Liliana Hobincă, director la Combis Bistriţa, tremura de emoţii în curtea Colegiului Naţional Liliana Hobinca scoala 1„Liviu Rebreanu”, alături de soţul şi de băieţelul ei care va învăţa în clasa pregătitoare de la secţia germană. „Noi suntem mai emoţionaţi ca el. De când a dat testul de intrare în clasa cu predare în limba germană, el aşteaptă să înceapă şcoala. Numai despre asta vorbeşte. E foarte bucuros că a început. Noi suntem însă puţin îngrijoraţi pentru că a intrat într-o altă etapă, nu va fi simplu fiind la secţia germană, dar fiind un copil bun şi ascultător, avem încredere că va învăţa şi va fi bine”, ne-a spus Liliana Hobincă.

Părintele Johann Dieter Krauss, parohul Bisericii Evanghelice Bistriţa, l-a însoţit şi anul Parintele Kraussacesta la şcoală pe fiul său Benjamin, acum elev în clasa a VII-a.

„Vacanţa nu e niciodată prea lungă pentru copii, pentru noi, părinţii, a fost destul de lungă. Ne-am pregătit mai mult sufleteşte fiindcă iar trebuie să ne trezim dimineaţa, să facem teme. Acum, în clasa a VII-a, gluma e mai îngroşată. Cheltuielile devin mai mari, responsabilitatea mai mare, volumul de cunoştinţe care li se pretinde, la fel, toate acestea adunate la un loc înseamnă un plus de stres şi de efort pentru noi, părinţii, dar şi pentru ei”, a spus părintele Krauss.

Subprefectul Ovidiu Frenţ, prezent şi el la eveniment în calitate de oficial, de fost elev al liceului şi de tată al unei fetiţe în Ovidiu Frentclasa a VIII-a, a spus: „Le urez mult succes celor care au evaluări naţionale şi alte examene la sfârşit de an şi am un salut special pentru secţia germană, pentru colegii fetiţei mele din clasa a VIII-a G, care au de făcut un efort în plus. De asemenea, vreau să-i salut pe voluntarii Asociaţiei Tăşuleasa Social care ştiu că, pentru a fi un om în societatea în care trăim trebuie să şi oferi lucruri, nu doar să le primeşti. Mult succes tuturor!”.

Emoţii au şi viitorii absolvenţi de liceu care nici măcar nu au avut unde ţine orele de dirigenţie, profa 1aşa că, imediat după festivitate, au plecat acasă, nu înainte însă de a se încuraja reciproc.

„O să-mi fie dor de liceu. Deja simt că timpul trece prea repede. Cu pregătirea pentru Bac nu îmi fac nicio problemă. Nu cred că trebuie să trăim clasa a XII-a sub imperiul stresului că avem bacalaureat şi admitere, mai ales când suntem elevi ai CNLR. Trebuie să fim siguri pe noi că vom ajunge departe, acolo unde ne propunem. Le urez succes colegilor mei şi îmi doresc să avem parte de un an de final de liceu senzaţional”, a declarat Eric Rubl pentru Timp Online.

În deschiderea festivităţii de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” a vorbit directorul şcolii, Constantin Rus, care a reamintit de performanţele licelui, ale fostului elev Rareş Buhai şi ale altor foşti elevi.

CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

„În 105 începuturi de an şcolar s-au adunat în acest liceu mii de profesori şi elevi cărora astăzi suntem datori să le omagiem numele şi performanţele. Onoare şi cinste vouă, tuturor, oriunde v-aţi afla acum! Vă felicităm că faceţi parte din această şcoală. Îndrăzniţi să cunoaşteţi cât mai multe şi să reuşiţi în această lume pe care voi Constantin Rus 1trebuie să o faceţi mai bună şi mai frumoasă, caracterizată de respect şi toleranţă. Aveţi exemple de colegi care au reuşit la licee de prestigiu sau la mari universităţi din ţară şi străinătate. Vă pot raporta că, dintre cei 72 de absolvenţi ai claselor a VIII-a, 52 au obţinut medii peste opt, iar 61% dintre ei au fost admişi la CNLR. La clasa a XII-a, dintre cei 223 de absolvenţi, 172 au obţinut medii mai mari de opt, promovabilitatea fiind de peste 99% la bacalaureat. Performanţe greu de depăşit au fost obţinute de Rareş Buhai, tânăr student acum la MIT, SUA”, a spus profesorul Constantin Rus.

În anul şcolar 2015-2016, la CNLR sunt 64 de clase cu un număr total de 1686 de elevi.

prima zi de scoala prima prima zi de scoala 4 prima zi de scoala 1 prima yi de scoala 3

14 comentarii

    • astea sunt vipurile create de presa
      pentru presa aceste vipuri sunt foarte importante pentru ea…..PENTRU CA STAU SA FIE POZATE!!!!

  • Poate „in aceste 105 inceputuri” si nu „in acesti 105 inceputuri” iar Rares este student la „MIT” (Massachusetts Institute of Technology) si nu la „MTI”. Dar va intelegm dle director. SUnteti prof de fizica si nu de romana :))

  • Din nou se confirma faptul ca doar rezultatele pe linie „reala” conteaza la CNLR :).

    Faptul ca exista elevi care au avut rezultate notalabile la faze nationale dar la alte materii decat cele reale nu este demn de mentionat.

    Noroc ca suntem obisnuiti sa nu fim laudati … :)))

  • Am absolvit la Liviu in 1982. In generatia mea au fost multi copii cu parintii „VIP-uri”, adica directori, activisti de partid, etc.Nici unui reporter nu i-a venit ideea sa publice un articol despre „VIP-urile care au tremurat de emotie „. Copilul meu a absolvit la Liviu in 2008. Nici atunci nu am citit un astfel de articol. Am impresia ca a devenit o moda in ultimii 4-5 ani ca la inceput si sfarsit de an scolar sa aflam despre VIP-uri si copiii lor si numai despre cei care invata la Liviu Rebreanu. Care este relevanta? Cred ca ar trebui sa fie vorba doar despre copii si despre reusitele scolii. Ne plangem ca noua generatie nu are modele si aspiratii. D-na Sabau va citesc articolele si unele chiar imi plac. Acesta este , cu siguranta, sub pretentiile dvs. si foarte departe de mesajul pe care incercati sa-l transmiteti de obicei.

    • Aşa cum ştiţi şi dvs., de ieri până azi lumea s-a schimbat, ce să mai vorbim despre anul 1982 faţă de 2015. În zilele noastre, lumea ar vrea să scriem înainte ca evenimentul să se fi întâmplat chiar, iar noi încercăm să ţinem pasul cu exigenţele ei. E motivul pentru care, de multe ori, mâncăm litere, nu suntem atenţi la concordanţă mai ales când încercăm să nu transcriem mot-a-mot. Nu încerc să mă scuz, dar aşa stau lucrurile. Referitor la ce spuneţi dumneavoastră, începutul anului şcolar e cam la fel peste tot, la fel cum laptele, să zicem, e acelaşi. Noi însă cumpărăm un anumit lapte atraşi de ambalaj, citim dacă ne plac titlurile sau dacă ne intrigă. Într-o lume cu miliarde de informaţii, ştirea a devenit o marfă pe care şi noi trebuie să o vindem cât mai bine.
      Vă mulţumesc pentru aprecieri, sper că nu v-am dezamăgit într-atât încât să nu rămâneţi cititorul nostru 🙂

    • ce intelegeti prin ,,drepturi egale”si ,,democratie”din moment ce vipurilor li se acorda atita atentie

    • Oamenii aceştia pot fi huliţi pentru greşelile lor politice şi administrative dacă asta vă face plăcere şi credeţi că ajută la ceva. Astăzi au fost simpli părinţi emoţionaţi. Mi-ar plăcea să meditaţi la acest aspect înainte să ridicaţi tot felul de pietre intitulate cuvinte.

    • toti sunt simpli parinti si toti copii egali,cred, de ce uni trebuie numiti vipuri la asemenea evenimente

  • Intr-o „carte de citire” de pe vremuri era urmatoarea poezie:

    Incepe scoala, vom citi
    Din minunata noastra carte
    Iubita scoala, zi de zi
    Tu esti cu noi in alta parte.

  • Astăzi, s-au împrăștiat ca potârnichiile toți politicienii prin toate școlile județului! În rest nu-i vede nici dracu’, decum mama dracului! În ochii lor de vulturi, părinții nu reprezintă decât niște buletine de vot! În capitalismul nostru opac nu ne rămâne decât dreptul de a ne crede sub dictatură! Succes copiilor și dascălilor, iar politrucilor – GREAȚĂ VEȘNICĂ!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.