Actualitate

Primarul Ovidiu Creţu la CNLR: Va fi o perioadă dificilă pentru toată lumea

Primarul Ovidiu Creţu a fost prezent, luni, la deschiderea festivă a anului şcolar de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, ocazie cu care le-a transmis elevilor şi părinţilor că municipalitatea înţelege situaţia dificilă în care se ţin cursurile în această şcoală din cauza lucrărilor de reabilitare şi i-a anunţat când se vor îmbunătăţi lucrurile.

„Am venit la această manifestare pentru a vă transmite urările cele mai bune pentru începutul anului şcolar 2015-2016 care începe la CNLR sub nişte auspicii speciale faţă de anii anteriori. Lucrările care se desfăşoară aici au, din păcate, şi implicaţia afectării procesului de învăţământ şi am dorit să vin şi să discut cu dumneavoastră şi să vă informez în legătură cu faptul că Primăria se ocupă de aceste probleme. Avem nişte situaţii pe care trebuie să le rezolvăm referitor la proiectul făcut cu mulţi ani în urmă, dar vă asigur că imobilul în care funcţionează şcoala gimnazială va fi finalizat anul acesta, deci anul viitor se va putea începe şcoala în ea, iar restul complexului, mai puţin clădirea veche, vor fi finalizate în anul 2016 după care va urma reabilitarea şi modernizarea clădirii mari a şcolii. Va fi o perioadă dificilă pentru toată lumea cu şcoală în schimburi. Ştiu că nu e comod şi plăcut, dar aici e provocarea pentru corpul de elită profesoral să ştie să suplinească aceste minusuri şi de pe băncile CNLR să iasă în continuare elita societăţii româneşti”, a spus Ovidiu Creţu.

Întrebat de Timp Online care e data limită la care constructorul trebuie să predea imobilul în care funcţionează gimnaziul, Ovidiu Creţu a spus că luna februarie a anului 2016, ceea ce înseamnă că din semestrul al doilea lucrurile ar putea reveni la normal la CNLR Bistriţa în privinţa orarului.

Consililul de Administraţie al CNLR Bistriţa a decis în 31 august 2015 că elevii claselor a IX-a şi a X-a vor învăţa după amiază, iar cei din clasele 0-VIII şi clasele a XI-a şi a XII-a, dimineaţa. Dimineaţa orele vor începe la 7, iar după-amiaza la 13.00.  Clasele pregatitoare şi clasele I-IV vor începe la 07:55 şi vor încheia programul la 12.30.

Proiectul ”Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” este finanţat prin POR 2007-2013, valoarea totală a investiţiei fiind de 30,6 milioane lei.

Din aceşti bani sunt reabilitate şcoala gimanzială, se face mansardare (parţial), cantina şi internatul, sala de sport, dar şi centrul de documentare şi informare. Corpul principal nu face obiectul proiectului, întrucât este în pregătire faza de proiectare pentru finanţare prin POR 2014-2020.

Cretu la Liviu 2 Scoala Gimnaziala Liviu Rebreanu Liviu santier 1 Liviu Santier 2

7 comentarii

 • Unde nu-i cap… Pentru perioada reabilitarii CNLR puteau fi gasite cu usurinta solutii astfel incat procesul de invatamant sa sufere cat mai putin. Astfel, pentru sali de curs puteau fi gasite in apropiere alte spatii. Spre exemplu,in cladirea de pe Strada Ursului nr. 12-14, unde a functionat Institutul de Proiectare inainte de 1989, au existat spatii construite special pentru o facultate de subingineri care functiona pe atunci la Bistrita. Acele spatii puteau fi amenajate pentru activitatea de invatamant. Cu atat mai mult cu cat, urmeaza si cladirea principala sa intre in reabilitare. De aceea, cladirea de pe strada Ursului 12-14, ar putea fi integrata in Campusul Şcolar al Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu”.

  • Propunere corecta. Cladirea de pe str. Ursului nr. 12-14 este perfecta pentru spatii de invatamant, fiind siruata peste drum de şcoala gimanzială de la CNLR. Surprinzator este ca primaria vrea sa cumpere un spatiu pe Bulevardul Republicii nr. 18-20, pentru viitorul Liceu maghiar ”Hunyadi János”, dar nu se gandeste ca si la CNLR este nevoie de spatii.

 • Primarul nostru grasut , cu vreo 3 randuri barba ( gusa Adidas ) se baga in seama doar pt bai de multime . In rest nu se coboara intre pulime ( vorba omologului Oprescu de la beciul domnesc ) .

 • Uitati-va la Cretu ce mecla are cu gusa lui Adidas , vorba lui Tic . Cretu este varianta reincarnata a personajelor de desene animate Fred si Barney . Aia cu IABADABADU

  • Asta nu e primaru’ nostru!
   El se afla acum in alta parte…
   E doar …sosia lui ce merge la conferinte de presa si intalniri cu oraganele genitale exprimate de beciul domnesc
   Primarul nostru e mult mai tanar si mai frumos….abia acum incepe sa se ….barbiereasca!
   sau se rade…..
   de pe fata ….
   …pamantului!

 • Cand ai un mosneag expirat in fruntea primariei ce pretentii mai poti avea . Cretu umbla cu pampersii pe el ca l-a lasat prostata . L-au lasat cam toate . Du-te si lasa-ne Cretule . Plimba-ti stranepotii prin parcul pe care ai decontat 3 milioane de euro . Cu banii aia se puteau face 3 parcuri , nu unul .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.