Cultură

A pornit ”Mocănița culturală” cu patru zile de festival ”Arta-n tren”

Gara Teaca, în care Mocănița Transilvaniei așteaptă să fie reabilitată linia de cale ferată îngustă pe care va porni trasă de locomotiva cu aburi, este zilele acestea un loc special de întâlnire pentru cei care iubesc trenurile de epocă, muzica bună, mâncarea tradițională și vinurile din podgoria Lechința. Festivalul ”Arta-n tren” a început joi și ține până duminică.

Asociația ”Mocănița Transilvaniei”, condusă de Cristian Modovan, în parteneriat cu alte organizații, a reușit să obțină o finanțare prin PNRR de Administrația Fondului Cultural Național prin care se încurajează accesul la cultură în mediile rurale.

Prin proiectul ”Mocănița culturală”, timp de un an, localnicii din Teaca și în special copiii, vor avea acces la cultură prin spectacole în mocăniță.


”Prin Festivalul Artă-n tren, deschidem proiectul Mocănița culturală. Am transformat fiecare vagon într-un spațiu tematic: avem vagonul cu rime în care participanții compun și recită poezii, apoi avem vagonul multimedia în care au parte de vizionare de filme, însă fiecare are casca lui, și vagonul cu spectacole.În fiecare zi avem două spectacole de teatru și unul de muzică. În prima zi a fost foartă multă lume care s-a bucurat de ce a găsit aici. Surpriza pentru ei a fost vagonul mișcător pentru care am lucrat în ultimele zile pentru a repara limia pe câteva sute de metri și am reușit să facem câteva plimbări. Reamintesc faptul că traversele sunt din 1965 , iar 90% dintre ele sunt deteriorate și singura variantă este să le înlocuim. Anul trecut am inițiat campania Adoptă o traversă prin care cei interesați donează 100 de lei, iar noi le oferim numele lor pe traversa pe care o înlocuim. Până acum, am dat drumul la lucrări, am adus traverse în gară și am început să schimbăm. Va dura mult până când va merge trenul, dar este un început și mergem înainte”, a spus Cristian Moldovan.

La Festivalul ”Artă-n tren” puteți face donații, dar puteți vizita și un mic muzeu feroviar, puteți gusta din bunătățile pregătite de voluntari și de Elena din Deal – Punct gastronomic local, vinuri din Podgoria Lechința și multe alte bunătăți.

Iată programul:

VINERI, 2 IUNIE
Azi umblăm pe tărâmuri japoneze și mergem la teatru în gară. Nu uităm de planetarium și de muzeu și mai ales de spectacolele de seară, toate așezate ca cei mici și cei mari să se poată bucura de călătoria noastră artistică. https://at.mocanitatransilvaniei.ro/program-festival/#vineri

SÂMBĂTĂ, 3 IUNIE
Poveștile zilelor trecute se spun deja acasă, dar noi avem poveste nouă și întâlnire cu Bhrams, muzică în mișcare, euritmie. Unde, dacă nu în gara din Teaca? Seara cere cântec și un vin bun, iar orice drum, oricât ar fi de lung, când mergi cu frumos și voie bună, te îmbogățește. https://at.mocanitatransilvaniei.ro/program-festival/…

DUMINICĂ, 3 IUNIE
Toate lucrurile bune încep și se termină, cântec și poezie, pian și veselie, pasiunea împărtășită a artelor care inspiră, schimbă. transformă. Duminca noastră e ca momentul când, mergând cu trenul, ajungi în gara ta, dar ai vrea să iei toți călătorii cu tine, să continui magia trăită în tren. https://at.mocanitatransilvaniei.ro/program-festival/…

Biletele sunt limitate și pot fi achiziționate pe https://at.mocanitatransilvaniei.ro/

26 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS