Actualitate Recomandări

Abonamentele pentru sport plătite angajaților vor avea dreptul la o scutire de taxe salariale

Prin Legea 34/2023 abonamentele la sală, inidferent dacă este vorba de cluburi sportive sau centre de fitness, vor putea fi deductibile în limita a 400 de euro anual per angajat. Facilităţile stabilite de lege se aplică începând cu veniturile aferente lunii februarie 2023. 

În data de 12 ianuarie 2023, în Monitorul Oficial s-a publicat Legea nr. 34/ 2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Legea reglementează regimul fiscal aplicabil contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive, în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, în limita echivalentului în RON a sumei de 400 EUR anual, pentru fiecare angajat.

Abonamentele trebuie făcute doar la operatori cu următoarele coduri CAEN:

 • CAEN 9311- Activități ale bazelor sportive
 • CAEN 9312 – Activități ale cluburilor sportive
 • CAEN 9313 – Activități ale centrelor de fitness

Astfel, va exista posibilitatea deducerii  contravalorii abonamentelor sportive la stabilirea venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real. De asemenea, aceste costuri se pot deduce, atunci când sunt suportate de angajați, din veniturile salariale brute la determinarea bazei impozabile.

Totodată, contravaloarea abonamentelor sportive, suportate de angajatori pentru angajații proprii, poate fi luată în considerare la stabilirea pachetului de beneficii extra salariale acordate angajatului, care nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale, și care cumulat, nu trebuie să depășească 33% din salariul de bază. Facilitățile pentru angajați menționate mai sus se aplică începând cu veniturile aferente lunii februarie 2023.

1 comentariu

 • Super lege! Mă înclin.
  Este pentru prima dată când simt că Guvernul României chiar se gândește la sănătatea fizică și echilibrul emoțional al proprilor săi cetățeni. În sfârșit au realizat că fără o resursă umană sănătoasă și calibrată nu poți funcționa eficient ca societate.
  Aștept și legea prin care se încurajează alimentația sănătoasă pentru toți elevii. Să se ofere masă gratuită și sănătoasă în cantinele școlare!

  11
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS