Actualitate

Acest loc de joacă va fi demontat și apoi relocat. Ce se va face (FOTO)

Un loc de joacă dotat cu echipamente moderne va dispărea, iar spațiul pe care se află va fi reamenajat, a anunțat primarul Bistriței.

Ioan Turc a spus că a găsit această soluție ca să ”compenseze” locurile de parcare ce vor dispărea odată ce vor începe lucrările pe Bulevardul Decebal unde mulți șoferi își lasă mașinile lângă bordură.

”Din păcate, nu s-au gândit deloc la soluții tehnice de compensare a locurilor de parcare care se pierd. Numărul parcărilor amenajate – vreo 3000 – vor fi eliminate, dar pe mine mă interesează toate locurile de la bordură. Numărul este uriaș, de aceea facem eforturi uriașe pentru compensarea locurilor de parcare care se vor pierde. Am fost în teren de mai multe ori, stăm cu hărțile pe masă și ne orientăm după cifrele din trafic. Cred că vom începe prin realizarea unei parcări pe strada Crinilor. E vorba despre un perimetru limitrof Bulevardului Decebal, unde nu vom mai avea locuri de parcare la bordură. Intenționez să relocăm locul de joacă din spatele blocurilor cu 10 etaje, vom amenaja un loc frumos de joacă – mult peste ce există acum – în zona liberă dintre cele două blocuri, se va vedea inclusiv din stradă acest loc de joacă, iar pe perimetrul actualului loc de joacă vom construi o parcare cât mai generoasă. Despre soluția tehnică vom discuta cu specialiștii. Va fi o parcare etajată. Nu ne mai ajung soluțiile simple și ieftine”, a spus Turc într-o emisiune la Bistrița Express.

Primarul a anunțat că o ”soluție ieftină” a fost adoptată în zona Aleii Trandafirilor unde a fost amenajat un loc de parcare.

15 comentarii

 • Distrugeți tot, dacă a ajuns ca Turc, consilieri lui :o) și Peteleu maestru purbanismului să stea ei cu harta pe masă atunci jale mare și dezastru va fi în Bistrița.

  • De ce nu faceti parcarii in locul punctelor termice idioților? Aveti 10 puncte termice insalubre, degradate , intre blocuri unde nu sunt soatiu de parcare.
   Copii unde sa se joace? Printre masini?
   Ati respins in Consiliul Local proiectul cu transformarea punctelor termice in parcari.

  • Cand reamenajezi nu inseamna ca distrugi. Sunt atatea zone lasate de izbeliste in oras, la care trebuie intervenit. Unele prin demolare, totul e sa reconstruim ceva.

  • @ Gabi, Clădirile care a ajuns în stare de degradare din cauza POLITRUCILOR INCOMPETENȚI pod fi refăcute așa cum au fost proiectate inițial iar în interior adaptate cerențelor actuale, de exemplu la clădirea fostului cinematograf 23 august fațada și zidurile pot fi refăcute așa cum a fost inițial iar interiorul poate fi consolidat și amenajat ca o sală de teatru , ca o sală pentru diferite activități culturale sau ca o sală de sport dar în niciun caz nu trebuie demolat un alt simbol al orașului doar pentru ca angajați primăriei să-și parcheze acolo mașinile.

 • Ce e bun, dărâmăm, că vom face cândva, undeva, ceva mai frumos, care se vede din stradă! Cu afirmația asta m-a convins! Se vede din stradă….

 • pentru informarea voastra – pe Trandafirilor este si un teren de fotbal/baschet… da, da… ala betonat, vedeti ca Cretu nu a reusit sa-l strice sa faca parcari pentru pocaiti acolo… poate reusiti voi…

 • Primaria are nu 10 puncte termice ci 24 . Lesne se pot proiecta in locul lor parcari etajate de 100-150 locuri cu abonament de resedinta. In locul liniilor festite pe asfalt administratia poate sa castige mai bine si omul sa aiba masina la scuteala de intemperii. Decat sa desfintezi spatii verzi intre blocuri si parcuri ca Eminescu , nu e mai corect asa ? Merita sa mai vedem aceste hidosenii in fata ochilor si a ferestrelor ? Urgent trebuie deschisa licitatie si o firma sau mai multe sa se apuce de demolat aceste cladiri, si cel putin una pe luna sa dispara .

 • Dar putem sa luam bani frumosi si de la cei care au masini Euro 1 – 4 pe sistem occidental, nu inventand noi roata. Si uite asa in 2-3 ani scapam de masinile poluante si ne putem da linistiti pe biciclete 🙂 , fara ca vreun cazan pe roti/ cotet de gaini pe roti cu probleme de directie sa te omoare… Cred ca cel putin 10.000 de masini sunt eligibile. Asa ca desfiintarea a 3000 de locuri de parcare este infima.

 • Orasul va fi pus in cap datorita proiectului prost ales ca locatie LINIA VERDE care de fapt nu reduce poluarea nici ci 1%. De altfel vor fi sacrificati si cateva sute ce copaci si copacei de-a lungul traseului. Avand in vedere ca un singur copac matur elibereaza din coronament oxigen pur pt. necesarul a patru persoane, va dati seama ca LINIA VERDE se va numi Lina GRI. Cu sase autobuze sau opt electrice nu se intampla nimic spectaculos si afacerile bietilor comercianti merg in cap. Astfel nici macar patronii si personalul nu vor mai avea loc pt. masinile lor , ce sa mai vorbil de cumparatori. Primaria va pierde enorm dupa cele cateva autobuze de moft , care va plimba asistatii sociali si pensionarii din Unirea pana in Viisoara fix de pomana sau de la un Kaufland la altul in excursie cu sacosa.

 • În loc să dați parcăriile de pe Crinilor în folosință distrugeți singurul parc unde mai ieșim cu copii!!!Acest parc este amenajat ,de ce nu se desfințează cel din spatele străzi Ghiocelului ,, CARE ESTE ÎN PARAGINĂ,, sau mai așteptăm 2-3 ani să amenjați și distrugeți tot petecul de spatiu verde .CHIAR AȚI ÎNEBUNIT SAU ACEȘTIA VĂ SUNT SPECIALIȘTII(PILOȘI ANGAJAȚI)!!!!Și totuși mai avem batrâni care au o bancă unde să stea deci chiar vă bateți joc …..sau are cineva un interes să mai fure ceva bani.

  • Bine ca nu fac un bloc în locul spațiului de joaca, pentru ca loc este!!!!
   ĂȘTIA îs cu capu’ rău de tot

 • Mutati linia verde pe BULEVARDUL REPUBLICII ….ACOLO SUNT SCOLI SI LICEE Acolo e nevoie de autobuze…. efectiv sa circule pe acolo autobuzele …si interzicerea opririi Lumea sa trimita copii cu autobuze scolare…..NU PE ANDREI MURESANU PENTRU 3 MOSI LA PIATA…
  PE ANDREI MURESANU ,NASAUDULUI……reabilitat integral cu infrastructura ,canal , apa ,ape pluviale si doar piste de biciclete …fara banda de autobuz separata …si raman si parcari si piste de biciclete si Autobuz care poate merge binemersi pe orice banda ….

 • GEORGE nu se mai poate ce vrei tu. Acest proiect idiot ales gresit este cadoul ramas de la neneto Cretu si pesedistii lui consilieri locali cand aveau majoritate si votau in orb si prosteste toate ineptiile VATAFULUI ROSU .Domnul Primar actual nu mai are ce face decat sa constate ca dispar vreo 3000 locuri parcare ca baga in faliment o gramada de afaceri de-a lungul traseului si ca urmeaza si taierea a catorva sute de copaci de aliniament pt. ca vezi Doamne cele sase autobuze electrice sa circule numai pe banda lor.

  • Și acum este identic cu consilieri PNL-USR care votează orbește la comandă. Ultimul exemplu este petiția celor din Subcetate care au respis-o fără măcar să o citească, nici măcar nu știau ce conține au chemat pe arhitecta șefă să spună ea cum să voteze ( culmea arhitecta a avizat acel PUZ deci era firesc să le spună să respingă petiția doar nu o să ceară respingerea semnături ei ). În toate ședințele de consiliu local au primit materiale despre hotărârile pe care le-au votat înainte cu cinci minute de începerea ședințelor și în loc să amâne votul pentru ședința următoare totuși le-au votat orbește la comandă în alte cazuri nici nu au mai primit anexele la hotărâri și totuși au votat aceste hotărâri cu tot cu anexe, se știe că în anexa sunt lucrurile importante în corpul hotărârii fiind în special gargara.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.