Actualitate

Dispare o parte din Piața Independenței Nord. Mai rămân trei rânduri de mese (FOTO)

În Piața Independenței Nord vor rămâne numai trei șiruri de mese, restul urmând să fie demontate. Administrația locală consideră că acestea sunt suficiente ”nivelul comerțului în zonă”.

”În Independenței Nord. Acolo vor rămâne trei tronsoane de mese, suficiente pentru nivelul comerțului în zonă, iar la sol vom suplimenta numărul locuri de parcare bine, adică vor apărea destul de multe locuri de parcare în plus. Pentru zona aceasta mi-am propus realizarea unui proiect de regenerare urbană care va include realizarea unei parcări supraetajate. În Independenței Nord, îmi doresc o mică piață, dar cu condiții civilizate, cu spații comerciale moderne”, a spus primarul Ioan Turc la Bistrița Express.

El a precizat că pentru acea zonă are ”un concept”.

”Va fi cu parcuri, zone verzi generoase, cu bănci cu prize USB, stații pentru încărcat trotinete și biciclete electrice. Lucrurile trebuie aduse în secolul XXI”, a spus Ioan Turc, potrivit căruia inclusiv blocurile trebuie să intre într-un proces de reabilitare termică.

5 comentarii

  • Uni construiesc , altii darama !Presupun ca va exista un proiect pentru demolare/daramare si o autorizatie de construire , nu ? „Linia verde” , prin implementare , va duce la micsorarea numarului de parcari (in lungul acesteia). Logic (dupa un anumit tip de logica) se vor realiza (in compensatie) parcari in alta parte a orasului! Logica de „fer” , nu alta! Vorba romaneasca: „Unde dai si unde crapa!” Domnilor , care va parcati masinile in zona viitoarei „linii verzi” , fiti pe faza ca vi se pregatesc parcari in alta parte a orasului…E bine de stiut .Vor fi moderne si CU PLATA! Si cu piata de rondiosaguri cum ramane ? Ramane?!

  • În acel loc este piața destul de mare, este o parcare în față destul de mare, este un spațiu verde destul de mare. Dacă toate acestea se comaseaza într-o clădire etajată, pe acoperiș poate fi doar spațiu verde și eventual loc de joacă pentru copii, poate fi parcare pe 2 nivele poate fi piață și teren de sport pe un nivel. Alții au făcut grădini suspendate în 605-562 Î. Hr. Dacă se fac să se facă la un nivel la care cel puțin 100 de ani să nu mai fie nevoie de refacerea zonei. Dacă doar cârpim pentru a bifa o parcare etajată atât de cerută de 20 de ani… Trist.

  • La cati producatori reali sunt in BN este suficient trei randuri de mese. Niciodata acea piata nu a fost plina cu mesele incarcate . Sa nu uitam si de puzderia de chioscuri si aprozare printre blocuri toate cu marfa din China , Polonia, Grecia , Israel etc. Numa romaneste nu soseste .O reamenajare este necesara mai ales un spatiu de recreere verde sau chiar o parcare etajata. In definitiv trebuie gasit odata locurile pretabile si pt. masini, decat sa le vedem insirate pe strazi.

  • Crețu si-a bătut joc de zona din partea de jos a orașului, arata ca in cartier din Napoli, si oamenii au adus zona în starea aceasta, mai ales la linie unde e plin de romi si de oameni veniți de la tara și needucați, arunca gunoaiele pe unde apuca. Sa spera ca o sa reamenajeze turc zona si ca o sa o „împrospăteze”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.