Politică

ACL l-a reclamat la BEJ pe Călin Popescu Tăriceanu pentru abateri de la legea electorală

Deranjată de portretul imens al lui Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, expus pe o clădire din centrul istoric al Bistriţei exact acolo unde PLR îşi are sediul, dar şi de alte afişe, Alianţa Creştin Liberală a depus o plângere la Biroul Electoral Judeţean.

Alianţa Creştin Liberală Bistriţa-Năsăud a sesizat Biroul Electoral Judeţean în legătură cu „încălcarea legii electorale de către candidatul independent Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu” ale cărui afişe expuse pe panourile electorale din judeţul Bistriţa-Năsăud conţin sintagma „Partidul Liberal Reformator – Partidul naţional al Mediului”.

ACL a arătat că, deşi Călin Popescu Tăriceanu a intrat în cursa prezidenţială drept candidat independent, în realitate, afişele sale expuse pe panourile electorale din Bistriţa şi din tot judeţul poartă menţiunea „Partidul Liberal Reformator – Partidul Naţional al Mediului”.

„Atât Partidul Liberal Reformator, cât şi Partidul Naţional al Mediului nu sunt înscrise în cursa pentru alegerile prezidenţiale, nu susţin niciun candidat la aceste alegeri, nefiind competitori electorali. Mai mult, conform Deciziei nr. 23/22.09.2014, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 27998/63/2014 şi a datelor conţinute în Registrul partidelor politice aflat la grefa Tribunalului Bucureşti, formaţiunea politică Partidul Liberal Reformator nu există. În aceste condiţii, campania pentru candidatul independent Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu se desfăşoară în mod ilegal cu desocotirea deciziilor BEC şi ale instanţei judecătoreşti, contravenind ordinii de drept”, se arată în plângerea formulată de ACL.

BEJ Bistriţa-Năsăud a analizat plângerea, respectiv dovezile prezentate de ACL, şi a constatat că, pe panourile electorale din judeţ afişele cu portretul lui C.P. Tăriceanu nu au menţiunea „Partidul Liberal Reformator – Partidul Naţional al Mediului”. În ce priveşte portretul candidatului postat pe faţada sediului PLR, BEJ a spus că este vorba de un „afişaj electoral în alte locuri decât cele stabilite prin lege”, aşa încât nu e nevoie decât de acordul proprietarului clădirii.

„Din aceeaşi planşă foto reiese existenţa a trei afişe individuale ce indică denumirea Partidului Liberal Reformator- Partidul Naţional al Mediului, al doilea ce indică Călin Popescu Tăriceanu de partea ta, iar ultimul: Adevăraţii liberali votează Călin Popescu Tăriceanu, candidat al Preşedinţia României! „, a ajuns la concluzia BEJ.

Cu majoritate de voturi, plângerea ACL a fost respinsă, însă cei care au formulat-o pot face contestaţie până miercuri inclusiv, anunţă preşedintele BEJ Bistriţa-Năsăud, judecătorul Ioan Părăuan.

ACTUALIZARE

Biroul Electoral Central (BEC) a respins ca neîntemeiată contestația ACL Bistriţa-Năsăud împotriva deciziei adoptate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) în legătură cu materiale de campanie ale lui Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa foto: Facebook PLR Bistriţa-Năsăud

11 comentarii

 • Noooo Popescule,acuma sa vezi cati votanti o sa iasa pt. tine !
  Sa urmaresti sa mearga Putura la vot,ca daca nu esti in mare pericol
  sa nu treci de 100 de voturi.
  OAMENI BUNI,DACA VOTATI TARICEANU IN BISTRITA,VOTATI
  DORIN POPESCU,ANI BOB,IOAN TINTEAN,BILEGAN RADU,MARIUS ARMEANU
  GELU MUTHI,MIRCEA MEREUTA SI CARCU MIRELA tradatori prin
  excelenta care se perinda pe la toate formatiunile politice in scop de a
  obtine foloase personale. RUSINE SCURSURILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Florinee mai bine ai rezolva problema cu gunoaiele din Bistrita ca doara la ADI deseuri esti angajat in loc sa renovezi sediuri de partid si sa faci pe soferul in timpul programului, nu?

 • Tariceanu declara ca ce se intampla acum este diversiune : Popescu deghizat in
  „Liberal” din Slugoiul lui Raducu si Putura acoperit in Zugrav din Fotograf !

 • La Bistrita se v-a produce surpriza cea mare ! O sa vedeti voi ! Tariceanu v-a
  lua locul 1 pe tara cu 5,6%,la sediul PLR se v-a da o mare petrecere.
  Pardon,la sediul PN al Mediului !

 • Cine stinge lumina la fostul PNL,sau ramane Dolha paznic de noapte,daca s-o indura Oltean sa-i de-a si lui o pita de mancat ! La sediul PNL nu are ce pazii ca-s saracii lipiti,nici bani de datorii n-au (la TV Bta),poate se indura taricenistii si-l angajeaza pe Dolha sa le pazeasca bannerele cu liberalul Tariceanu !

 • Tara arde si baba se piaptana. Stiti cum e, cand nu avem alte griji, ne facem. Ce plictisitor trebuie sa fie pentru ACL daca nu au alte treburi decat sa faca plangeri impotriva lui Tariceanu.

 • Adevaratii liberali din toata tara vor vota cu Tariceanu pentru ca merita. Este singurul candidat care are un discurs elocvent si mai ales, are un proiect pentru Romania. Mult succes!!

 • Daca l-au reclamat pe Tariceanu inseamna ca omul face ceva bine pentru tara si acest lucru ii cam deranjeaza pe domnii din ACL. Altcumva nu pot sa se lege de Tariceanu, iar pentru asta: RESPECT TARICEANU!

 • Afirmatiile tale sunt total pe langa. Liberalii s-au facut singuri de rusine cand s-au unit cu PDL-ul … iar dupa parerea mea este singurul care ar putea ocupa scaunul de la Cotroceni. Tariceanu nu a fost implicat in scandaluri politice precum alti candidati, este singurul candidat care i-a tinut piept lui Basescu timp de 4 ani. Spre deosebire de Iohannis sau Udrea nu a acceptat sa fie niciodata un instrument politic al lui Basescu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS