Actualitate

Acțiuni în sistem integrat ale polițiștilor și jandarmilor. Sancțiunile date

Acțiunile desfășurate în sistem integrat, de polițiști și jandarmi, în scopul asigurării unui climat optim de siguranță publică, prevenirii faptelor cu violență, a traficului și consumului de droguri și creșterii gradului de siguranță rutieră, au continuat în acest sfârșit de săptămână.

Sâmbătă 22 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, cei ai Poliției municipiului Bistrița, polițiilor orășenești și cei ai secțiilor subordonate au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, a infracțiunilor cu violență și la regimul rutier, informează IPJ BN.

Acțiunile au fost desfășurate în zone cu mare aflux de persoane pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, iar pe principalele sectoare de drum din județ, au fost desfășurate activități specifice de supraveghere și fluidizare a traficul rutier, fiind instituite 7 filtre rutiere.

În cadrul activităților, polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în scopul combaterii faptelor ilicite la regimul armelor și al munițiilor desfășurând activități de control a deținătorilor de arme.

Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate de către polițiști au fost legitimate aproape 450 de persoane și au fost verificate în trafic aproape 300 de autoturisme. În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au efectuat peste 90 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Pentru neregulile de natură contravențională constatate la regimul rutier, dar și conform Legii 61/1991, polițiștii au aplicat 183 de sancțiuni în cuantum total de peste 56.500 de lei. Suplimentar, au fost reținute 18 permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În urma activităților desfășurate au fost constatate 12 infracțiuni.

1 comentariu

  • De ce nu vezi pe strada nici un politist sau jandarm,nici ziua nici noaptea,nicaieri?Daca e o bataie,un accident,o solicitare apar.Probabil numai stiu umbla pe jos ca de patrulat nu mai poate fii vorba.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.