Actualitate Recomandări

Activități de prevenire a consumului de droguri, desfășurate de polițiști, jandarmi și CPECA (FOTO)

Jandarmii bistrițeni sunt prezenți în aceste zile alături de polițiști și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Bistrița-Năsăud în mijlocul cetățenilor aflați la manifestările cultural-artistice organizate de Rusalii, precum și în zonele aglomerate și centrele comerciale cele mai frecventate.

În această perioadă, jandarmii și polițiștii desfășoară alături de CPECA o serie de activități de prevenire privind promovarea unui stil de viață sănătos și oferirea de informații cu privire la serviciile centrelor de prevenire, evaluare și consiliere antidrog. Totodată sunt oferite și informații privind efectele consumului de alcool și droguri în punctele de informare special constituite în acest sens.

La toate aceste activități doritorii pot proba și ochelarii ce simulează gama largă a efectelor care pot fi declanșate de consumul de droguri și băuturi alcoolice, pentru a conștientiza populația și mai ales tinerii cu privire la efectele ce pot apărea în asemenea condiții, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii bistrițeni au desfășurat, în cursul nopții trecute, activități informativ-preventive pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor care participă la diferite manifestări cultural-artistice.

În acest context, polițiștii de la prevenire au purtat discuții cu cetățenii prezenți, sfătuindu-i cu privire la măsurile minime de autoprotecție pe care trebuie să le adopte în vederea prevenirii victimizării.

De asemenea, au oferit recomandări tinerilor, sfaturi preventive, referitoare la prevenirea traficului de persoane, consumului de droguri și consecințele acestora asupra sănătății și au pus accent pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit.

Totodată, în cadrul acțiunilor, pe linie de combatere a faptelor antisociale, polițiștii au constatat o infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice și două infracțiuni de deținere de substanțe interzise, susceptibile a avea efect psihotrop. În același context au fost realizate zeci de testări cu aparatul etilotest și mai multe testări cu aparatul Drug Test.

Astfel de activități vor continua pe toată perioada minivacanței de Rusalii, pe toată raza județului Bistrița-Năsăud, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:

”Suntem într-o perioadă de vacanță, de sărbători religioase, context în care cu toții suntem mai relaxați, mai lipsiți de griji, iar tinerii dornici de distracție. Continuăm să fim prezenți în zonele din județ unde au loc manifestări publice, religioase, împreună cu colegii din cadrul Agenției Naționale Antidrog – CPECA Bistrița- Năsăud și jandarmii bistrițeni. În această perioadă ne întâlnim la Beclean, Figa, dar și la Tăure și Căianu Mic. Suntem solidari cu mesajul transmis de Agenția Națională Antidrog și îndrumăm populația, mai ales tinerii să adopte un stil de viață sănătos, ca alternativă la consumul de droguri, mai ales atunci când se distrează, să aibă în vedere consecințele medicale, psihologice și sociale date de consumul de astfel de substanțe și- nu în ultimul rând- să se informeze din surse sigure!

Îndemnăm cetățenii județului Bistrița- Năsăud să fie cumpătați, să aibă grijă la cantitățile de alcool consumate, deoarece consecințele unor astfel de excese pot fi grave, atât pentru cei care bravează în acest fel, cât și pentru cei din anturajul acestora, fie că vorbim de accidente rutiere, de cazuri de violență domestică, sau de manifestări spontane de violență pee fondul consumului de alcool.

Aveți în vedere faptul că alcoolul scade nu doar coerenţa în vorbire şi în gândire, dar mai ales atenţia şi precizia în mişcare și crește artificial curajul și înclinația spre VIOLENŢĂ, certuri şi scandal.

Cumpătarea, responsabilitatea și bucuria zilelor de sărbătoare să rămână și în această perioadă mai importante pentru dumneavoastră și familiile dumneavoastră!”

2 comentarii

  • Ok.Dar arestari in randul traficantilor cunoscuti pe cand?Sau actiunile astea de prevenire sunt un mesaj de genul ,,baietzi stati un pic linistiti ca trece si asta” Prevenire ar insemna traficanti la bulau de la 10 ani in sus fara eliberare conditionata.

  • Evaluare, consiliere, implementare, conștientizare. Apa de ploaie. Singura soluție e metoda sudasiatica. Altfel nu mai scăpăm.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.