Actualitate Recomandări

”Acum și în veac” la Chișinău. ”Frații noștri de peste Prut au nevoie să știe că nu i-am uitat” (FOTO)

La Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău a fost vernisată expoziția ”Acum și în veac”, care prezintă circa 50 de lucrări de sculptură și de pictură ale artiștilor Maxim Dumitraș și Mihai Perca. Evenimentul se integrează în activitățile culturale de anvergură ce marchează 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

 

Au fost prezenți la manifestarea culturală Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii, istoricul Virgil Ștefan Nițulescu și dramaturgul Mircea M. Ionescu. Expoziția a fost prezentată de istoricul de artă Vasile Duda. Programul serii a fost întregit de un recital susținut de cvartetul Select Strings Quartet al Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Chișinău.

”Vernisajul expoziției “Acum și în veac” al artistului bistrițean Maxim Dumitraș la Muzeul Național de Artă din Chișinău. Alături de Maxim Dumitraș au fost unii dintre cei mai importanți oameni de cultură ai României și Republicii Moldova, care au validat prezența bistrițeanului nostru în galeria celor mai reprezentativi artiști plastici ai României. Nu întâmplător Chișinăul a fost gazda acestui eveniment de calitate, acum în anul centenar. Cred că frații noștri de peste Prut au nevoie să știe că nu i-am uitat și că noi ne dorim ca împreună să dezvoltăm România!”, a postat pe Facebook președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS