Social

Administratorul unei firme din Rodna, cercetat pentru evaziune fiscală. Cum a prejudiciat bugetul de stat

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 47 de ani, din Rodna, administrator al unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Rodna și obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că, începând cu luna martie și până prezent, ar fi achiziționat produse specifice de balastieră de la diferite persoane juridice cu obiect de activitate în domeniu, pe care ulterior le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice fără a emite documente privind vânzarea bunurilor.

Totodată, veniturile astfel obținute nu ar fi fost înregistrate în evidențele contabile ale societății și nici declarate organelor fiscale, în scopul prejudicierii bugetului consolidat al statului.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârşirii infracțiunii de evaziune fiscală. 

1 comentariu

  • Vai de capul vostru, pe amaratul ala din Rodna ati ajuns sa-l anchetati ???, V-ati sesizat din oficiu…..bravooo.Dar pe ăștia de prin Bistrița care au sevice-uri asa mai mult de fațadă dar in realitate aduc masini din afara aproape noi cu daune totale apoi le repara si le vand de bune, pe ăia nu-i vedeți…..????????, ăștia la o singură masina prejudiciază statul mai mult că ăla din Rodna,…si ganditi-va ca sunt unii care au adus zeci de masini din astea in decursul ultimilor ani,……dar no ce sa faci băieții astia se pare ca stiu unde sa cotizeze.
    Din pacate asta-i politia română face anchete doar cu prostii ai cu aia care nu cotizează

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.