Actualitate

Aglomerația din marile magazine, îngrijorătoare. Prefectul trimite controale

Marii retailieri nu mai respectă încărcătura de 30% pe magazin stabilită cu autoritățile județene, iar acest lucru îl îngrijorează pe prefectul Stelian Dolha care le-a cerut șefilor Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud să trimită echipe în control.

”Am vorbit cu șeful Poliției, cu șeful Jandarmeriei și cu cei de la ITM pentru că mai vreau niște controale. Deși am avut acea întâlnire cu reprezentanții supermarketurilor din județ, încă avem o aglomerație foarte mare în aceste magazine. Mi-au promis că vor respecta încărcătura de 30%, că ea va fi afișată și verificată. Nu avem recomandări naționale pe această temă, dar cred că acea înțelegere verbală pe care am avut-o cu ei ar trebui respectată. Conviețuim în acest județ și noi, și ei, iar sănătatea clienților, dar și a angajaților lor cred că e mai presus de orice. Chiar dacă profiturile vor fi diminuate în această perioadă, le-aș recomanda ca această încărcare să o respecte și să o ducem până după sărbători. Eu mi-aș dori ca, după sărbători, la Bistrița să scadă incidența sub 3 ca să putem deschide parțial chiar și restaurantele, să începem să intrăm în normalitate”, a spus prefectul Stelian Dolha.

Reprezentantul Guvernului a spus că, deși numărul de infectați a mai scăzut în ultima perioadă, totuși nu ar trebui să lăsăm garda jos în bătălia cu virusul.

”La Spitalul Județean de Urgență Bistrița încă avem aglomerare pe ATI Covid, dar pe partea cealaltă, ceea ce înseamnă formă medie și ușoară a bolii, deja e mult mai aerisit. La Năsăud, de exemplu, acum două-trei zile, aveam 18 internați în condițiile în care avem 47 de paturi. Suntem pe un trend descendent, ceea ce bine. Pe județ, incidența a scăzut la aproape 2 la mia de locuitori. La Bistrița, la un moment dat, am scăzut sub 4, dar am, revenit la 4, dar eu sper că dând dovadă de o precauție intensă în perioada aceasta de sărbători și cu măsuri bune vom trece cu bine. Mă îngrijorează totuși aceste două săptămâni, felul în care o să ne comportăm și o să păstrăm măsurile de distanțare, dacă o să purtăm sau nu mască, dacă ne vom călca în picioare în magazine, pe la biserici sau în altă parte și o să vedem după rezultatul acestor măsuri și al comportamentului nostru”, a mai spus Stelian Dolha.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a informat, la cererea Timp Online, că în data de 22 decembrie 2020 situația stătea în felul următor:

Total paturi ATI destinate pacienţilor cu COVID-19 – 12

  • Paturi ATI ocupate – 11
  • Paturi ATI neocupate – 1 (pentru copii, sub 19 ani

Total paturi pe secţii destinate pacienţilor cu COVID-19 – 177

  • Paturi secţii ocupate – 113 (confirmaţi – 97, suspecţi – 16)
  • Paturi secţii neocupate – 64

Sursa foto principal: Facebook

1 comentariu

  • Sa trimita controale la tarabele de artificii! Si acolo-i mare inghesuiala, ca romanu nostru de carte nu are bani, da de petarzi cumpara de numa…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.