Actualitate

Agricultură în Wonderland până la sfârşitul anului. Contractele de închiriere a terenului, prelungite

Consiliul Local Bistriţa se întruneşte în şedinţă extraordinară în vederea prelungirii duratei contractelor de închiriere încheiate de municipalitate pentru terenul în suprafaţă de 214 hectare, împărţit în şase loturi, din Unirea, acolo unde până la sfârşitul anului se va face agricultură. Lucrările pentru ridicarea Complexului sportiv şi de agrement Wonderland nu încep încă.

Consiliul Local Bistriţa se reuneşte marţi 10 iunie, ora 14.00, pe ordinea de zi fiind un singur proiect: ”modificarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Bistriţa nr. 31/27.03.2014 privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică deschisă a terenului în suprafaţă de 214 ha, proprietate publică a municipiului Bistriţa, situat în municipiul Bistriţa, localitatea componentă Unirea, Dealul Cocoşului, în scop agricol”.

Prin hotărârea din martie, având în vedere că încă nu vor fi demarate lucrările de construire a Complexului Sportiv Polivalent Wonderland, Consiliului Local a aprobat închirierea prin licitaţie publică deschisă a terenului în suprafaţă de 214 ha, proprietate publică a municipiului, localitatea componentă Unirea, Dealul Cocoş, în scop agricol, împărţit în 6 loturi distincte. În urma licitaţiei au fost încheiate cu câştigătorii celor 6 loturi contractele de închiriere pentru perioada mai – octombrie 2014.

Chiria de pornire la licitaţie a fost de 40 lei/ha/sezon agricol, iar pasul de supralicitare de 1 leu/ha/sezon agricol.

Prin cererea înregistrată la Primărie, deţinătorii contractelor de închiriere (Cîrcu Ioan – 53 ha, Halostă Tiberiu – 12 ha, Nechiti Marius – 52 ha, Cîrjă Ioan – 42 ha, Cîrcu Vasile – 19 ha şi Rus Natu – 36 ha) solicită prelungirea termenului închirierii până la data de 31.12.2014, necesar pentru obţinerea subvenţiilor acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA).

Pentru a sprijini activitatea acestora prin accesarea măsurilor acordate de APIA, primarul Ovidiu Creţu propune Consiliului Local modificarea termenului închirierii, prin prelungirea acestuia până la sfârşitul anului în curs.

Pe terenul respectiv municipalitatea are de gând să ridice Complexul sportiv şi de agrement Wonderland (foto plan), care va cuprinde zone de agrement şi recreere pentru sporturi de iarnă (pârtie de schi cu o lungime de 1.050 metri dotată cu instalaţie de nocturnă, telescaun cu o capacitate de peste 2.000 de persoane pe oră, patru tunuri pentru zăpadă artificială, parcare la baza pârtiei cu o capacitate de 200 de locuri pentru autoturisme şi nouă locuri pentru autocare, patinoar în aer liber), sporturi de vară (aqualand, înot, polo, terenuri de tenis, baschet, teren de golf, hipodrom, pistă de karting, agrement (hotel de 4 stele, centru spa, restaurant, baruri, cafenele, săli de conferinţe şi spectacole, scenă mobilă pentru spectacole în aer liber, spaţii amenajate pentru competiţii, demonstraţii şi antrenament cu role, skateboard şi biciclete), precum şi o sală polivalentă cu capacitate de 4.000 de locuri, care ar putea ajunge în cazul concertelor la o capacitate de 6.500 de locuri prin ocuparea zonei centrale a acesteia.

Anul acesta au fost prinse în buget sume pentru demararea execuţiei la pârtia de schi din Wonderland (7 milioane lei din creditul bancar de 40 de milioane contractat de Primărie) şi 100.000 de lei pentru studiu şi proiectare în vederea realizării obiectivului de investiţii ”Drum de acces şi utilităţi aferente Complexului Wonderland” (valoarea totală a lucrărilor este de este de 62.721.037,40 lei, adică 14.460.181,53 euro).

2 comentarii

  • DEGEABA SE PRELUNGESC CONTRACTELE DE INCHIRIERE, PENTRU CA PERSOANELE CARE AU IN CHIRIE ACESTE TERENURI POT DEPUNE LA A.P.I.A DOSARELE PANA IN DATA DE…. 10.06.2014 !
    IN CONCLUZIE ACESTE PERSOANE NU POT BENEFICIA DE SUBVENTIA DE LA A.P.I.A. PENTRU ANUL 2014 DIN CAUZA PRIMARIEI BISTRITA !
    PE DE ALTA PARTE C.L.BISTRITA PRIN GRIJA PRIMARULUI …. A SCHIMBAT ILEGAL DESTINATIA TERENURILOR ( 214 HA) DIN PASUNE IN …. TEREN AGRICOL IAR CHIRIASII ACTUALI FOLOSESC TERENURILE PENTRU PASUNAT ( SUNT FOSTELE PASUNI ALE SATULUI … UNIREA LUATE CU JAPCA DE PRIMARIA BISTRITA PE CARE EDILUL LE VA TRANSFORMA IN WONDERLAND… AQUALAND … PARTIE DE SCHI etc…) !
    DECI SOARTA CRESCATORILOR DE ANIMALE ESTE PECETLUITA … DE ACTUALUL PRIMAR SI FOSTUL CONSILIU LOCAL BISTRITA !

  • Ar fi indicat sa se plantze :BASINA CALULUI: si cand a mai veni edilul sef prin zona si a calca pe ele sa vezi cum a luao la sanatoasa si nu s-a mai gandi la Wonderland.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.