Actualitate Politică

Cristian Florian acuză PSD că a blocat o lege care venea în ajutorul firmelor ce lucrează cu statul

Majoritatea constituită în jurul PSD la Senat a votat împotriva unei iniţiative legislative a PDL care ar fi fost o gură de oxigen pentru mediul de afaceri care lucrează cu statul, spune senatorul PDL Cristian Florian. El afirmă că o astfel de lege ar fi fost oportună fiindcă "s-a acutizat blocajul economic în mediul privat".

Senatorul Cristian Florian a declarat că, în această sesiune parlamentară, alături de alţi colegi din PDL, a depus o iniţiativă legislativă care presupunea ca agenţilor economici care au de recuperat creanţe de la stat să le fie amânate la plată obligaţiile fiscale ce derivă tocmai din raportul cu statul.

„În speţă, statul, prin instituţiile publice, comandă către agenţii economici fie execuţia unor lucrări, fie furnizarea unor servicii şi nu doar că nu doar că nu plăteşte pentru servicii şi execuţia lucrărilor, ci mai şi pretinde plata anticipată de la aceşti agenţi economici a datoriilor fiscale ce derivă din prestarea acestor bunuri. În acest an, când s-a acutizat blocajul economic în mediul privat, am considerat oportună acestă propunere legislativă. De fapt, ne-am dorit aşezarea pe un raport de colaborare între stat şi agenţii economici”, a declarat senatorul Cristian Florian.

El a declarat că marţi propunerea a intrat în dezbaterea Senatului, iar majoritatea din jurul PSD a votat „împotrivă”.

În octombrie 2013, PDL a depus la Camera Deputaţilor o inţiativă legislativă privind amânarea la plata o obligaţiilor fiscale datorate de firmele care nu încasează creanţele la termenul stabilit, de la instituţiile statului. Fostul ministru de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, susţinea la vremea aceea că proiectul are ca scop evitarea blocării activităţii agenţilor economici, care întâmpină dificultăţi în achitarea obligaţiilor din lipsa de lichidităţii.

„Iniţiativa noastră reprezintă o mult aşteptată gură de oxigen pentru firmele care riscă falimentul din cauza politicilor Guvernului Ponta. În cazul în care este vorba doar de incompetenţă şi lipsă de viziune, îi oferim premierului Ponta o soluţie la impasul în care se află mulţi operatori economici”, a adăugat Gheorghe Ialomiţeanu.

De asemenea, el a afirmat că măsurile propuse înseamnă salvarea unui număr important de locuri de muncă, prin evitarea intrării în insolvenţă sau faliment a operatorilor economici.

Potrivit deputatului PDL, proiectul de lege iniţiat de democrat-liberali propune amânarea la plată a obligaţiilor fiscale principale, pe o perioadă de maxim doi ani şi anularea majorităţilor şi penalităţilor de întârziere dacă se îndeplinesc două condiţii: obligaţiile fiscale nu sunt plătite din cauza neîncasării creanţelor de la instituţiile publice, iar firmele care beneficiază de această facilitate nu cer dobânzi pentru neîncasarea creanţelor.

5 comentarii

  • nooooo Cristian Florian e un tanar politician care ar putea deveni bun noooo
    doar sa inceapa a curata PDL-ul noooooo
    nus pedelist si nici nu as vrea sa existe clasa politica noooo dar daca tot exista, acum opzitia ar putea face ceva bun pentru tara si popor noooooo numai sa vrea nooooooo sa nu se mai gandesca numai la ei nooooo sa dea sanse nu numai pipitelor noooooo si cum zice Doamna Cristiana sa caute inteligenta umana vie nooooo ca ne-am saturat de oamenii neoameni noooooo
    in ceea ce priveste psd noooo trebuie eradicat definitiv cu DDD deratizare dezinsectie dezinfectie nooooooooo asta e noooo nu ca as vrea io nooooooooooo se impune ca sa nu pierdem ce mai avem si Romania sa-si recastige demnitatea nooooo sa nu ne mai faca francezi, unguri , tigani si de alte neamuri nooooooooo

    • are dreptate costan…..firma fasc castiga licitatile la preturi de damping si se retragea in favoarea locului doi la pret mai mare din care cerea comision…..

  • Cam tardiva aceasta initiativa domnule senator.De ce nu s-a avut in vedere acest lucru in perioada de guvernare PDL,oare de ce????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS