Social

Ah, ce bucurie e într-o cutie! Moş Crăciun a venit tocmai din Germania pentru copiii din comuna Şieu Măgheruş

(FOTO-VIDEO) Copiii din comuna Şieu Măgheruş au avut parte, joi, de o surpriză de zile mari. Moş Crăciun a venit pentru ei tocmai din Germania şi le-a adus tuturor daruri. Spiriduşul moşului a fost nimeni alta decât Lucia Bortmes, fostă Benedek, fiică a satului, stabilită de 12 ani în apropiere de Frankfurt. Ea a oferit nu mai puţin de 470 de cadouri frumos ambalate şi pline cu bunătăţi tuturor copiilor din comună.

„Părinţii mei sunt originari din Şieu Măgheruş, iar clasa întâi am făcut-o chiar în această şcoală. De 12 ani sunt stabilită în Germania, iar de 10 ani sunt managerul unui teren de golf din apropiere de Frankfurt care are peste 800 de membri. Anul trecut am fost abordată de reprezentanţii Asociaţiei Aripi de Copil care m-au rugat să-i susţin în proiectele lor. Aşa că am făcut un apel către membrii clubului nostru şi am adus peste 200 de cadouri pentru orfelinatul din Beclean şi o grădiniţă. Au fost foarte încântaţi pentru că au văzut că darurile lor au ajuns la copii, iar anul acesta m-au întrebat încă din primăvară când facem acţiunea de Crăciun, aşa că am decis să repetăm isprava. Au avut încredere în mine şi au văzut că darurile lor au ajuns la copii. Le-am dus fotografii, filme, de aceea au fost încântaţi. Nemţii, în general sunt destul de sceptici. Am luat legătura cu cei de acasă, de aici, din Şieu Măgheruş, şi am aflat de la conducerea şcolii câţi copii sunt, fetiţe, băieţi, fiecare cu vârsta lui. Le-am spus membrilor clubului nostru să ia o cutie de pantofi şi să pună în ea ce consideră că i-ar face plăcere unui copil de Crăciun: dulciuri, creioane colorate, jucării, papuci. Am primit listele din ţară şi erau peste 400, de la copii de grădiniţă până la clasa a VIII, inclusiv Arcalia, Sărăţel şi Chintelnic. Am vrut să aducem cadouri pentru toată lumea, nu doar pentru copiii săraci”, a spus Lucia Bortmes.

Întrucât nu toţi germanii care au făcut donaţii au avut timp să pună darurile în cutii, Lucia Bortmes ne-a mărturisit că s-a ocupat ea însăşi de acest lucru. Pentru băieţi a lipit pe ele un abţibild cu Mickey Mouse pe care a scris numele copilului, clasa şi vârsta, iar pentru fete cu Minnie.

AICI MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ ŞIEU MĂGHERUŞ 

„Am pus toate fotografiile copiilor pe un pom de iarnă şi am spus fiecărui membru să ia fotografiile lor şi să pregătească singuri daruri sau să aducă ce vor să dăruiască şi mă voi ocupa eu să le pun în cutii. Peste 200 de cutii au fost gata împachetate, iar restul le-am făcut eu. Am pus în fiecare cutie ceva dulce, jucărie, rechizite pentru şcoală, o căciulă, un fular. Am primit şi peste 1300 de euro bani, iar cu ei am mai cumpărat dulciuri. Pentru mine a fost foarte important a fost să aibă fiecare copil dulciuri de Crăciun. Aproape o lună am muncit la acest proiect fiindcă am vrut foarte mult să fie totul foarte ordonat, să le putem împărţi repede. Transportul l-am plătit eu, singură. A costat 850 de euro. Nu am putut cheltui cei 1300 de euro pentru asta fiindcă a trebuit să cumpăr dulciuri pentru 470 de de copii”, a spus ea.

Joi, Lucia Bortmes a împărţit ea însăşi cadourile copiilor din Şieu Măgheruş. La şcoala din centrul comunei a fost ajutată de profesori, dar şi de directoarea şcolii, Marcela Turcu. Primarul comunei, Sorin Mititean, a venit să onoreze cu prezenţa gestul frumos făcut de Lucia Bortmes.

„Sunt foarte bucuroasă să văd copiii fericiţi. E foarte important pentru mine să pot dărui, iar cei cu care colaborez, de asemenea sunt nerăbdători să mă ajute. Am mai adus şi 35 de cutii cu haine şi încălţăminte pentru adulţi pe care le voi distribui unor familii nevoiaşe. Încă din ianuarie 2017 voi începe să lucrez la noi proiecte şi colaboratorii mei din Germania mă vor susţine. Vreau să ajut familii cu probleme, copii săraci. Noi nu aducem ajutoare, ci oferim daruri copiilor”, a spus Lucia Bortmes.

6 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.