Actualitate

AJOFM Bistrița-Năsăud: Câte persoane au fost încadrate în muncă anul acesta

În urma implementării măsurilor active de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud, prevăzute în Programul de ocupare a forței de muncă, în perioada 1 ianuarie – 15 noiembrie 2017 au fost angajate 5.560 persoane din judeţ, informează instituția condusă de Otilia Râpan.

Cei mai multe persoane, adică 5.355, au fost încadrate în muncă ca urmare a serviciilor de mediere a muncii, cu contracte de muncă pe durată nedeterminată – 4.727 persoane şi cu contracte de muncă pe durată determinată – 628 persoane.

Diferenţa de 205 persoane reprezintă încadrarea în muncă ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională organizate de agenţie.

Stadiul realizării Programului de ocupare a forţei de muncă al AJOFM Bistriţa-Năsăud la data de 15 noiembrie 2017 se prezintă astfel:

– Completarea veniturilor şomerilor care se încadrează înainte de expirarea indemnizaţiei pentru şomaj – 103 şomeri;

– Prima de activare pentru şomerii neindemnizaţi – 574 persoane;

– Acordarea de subvenţii angajatorilor care încadrează în muncă absolvenţi de învăţământ – 135 persoane;

– Absolvenți beneficiari de prima de încadrare – 10 persoane;

– Acordarea de subvenţii angajatorilor care încadrează în muncă şomeri peste 45 de ani, şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale sau persoane care mai au 5 ani până la pensie – 482 şomeri;

– Acordarea de subvenţii la angajatorii de inserţie în baza contractelor de solidaritate – 11 tineri cu contract de acompaniament angajaţi;

– Stimularea mobilităţii forţei de muncă – 14 şomeri beneficiari de primă de încadrare (încadrarea într-o localitate la distanta mai mare de 15 km de localitatea de domiciliu), 3 şomeri beneficiari de primă de instalare (încadrarea în altă localitate la o distanţă mai mare de 50 km cu schimbarea domiciliului) şi 9 şomeri beneficiari de primă de relocare;

– Stimularea angajării elevilor şi studenţilor pe timpul vacanţei de vară – 343 de elevi şi studenţi au fost încadraţi pe perioada vacanţei de vară în baza Legii nr.72/2007;

La data de 31 octombrie, în baza de date a AJOFM Bistriţa-Năsăud existau 3.834 şomeri, din aceştia 1544 erau şomeri indemnizaţi şi 2290 erau şomeri neindemnizaţi. Din totalul şomerilor înregistraţi în luna octombrie, 1.968 erau bărbaţi şi 1.866 erau femei.

Rata şomajului în judeţul Bistriţa-Năsăud la sfârşitul lunii octombrie are valoarea de 2,90%. Comparativ cu perioada similară a anului trecut (rata şomajului în luna octombrie 2016 de 3,93%), rata şomajului a scăzut cu 1,03 pp, iar numărul de şomeri indemnizaţi a scăzut cu 1.304 persoane, mai anunță AJOFM.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.