Actualitate

AJOFM Bistriţa-Năsăud: Prima serie de coşari. Cursurile de calificare în această meserie continuă

12 şomeri şi un plătitor au absolvit cursul în meseria de coşar organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud, care intenţionează să cuprindă în următoarele serii ale acestui curs de formare profesională în special persoane din mediul rural aflate în căutarea unui job.

1 examen cosari”Curăţarea coşurilor de fum e o necesitate stringentă chiar şi într-un oraş în care predomină sistemul de încălzire centralizată. La sugestia Instituţiei Prefectului şi a 2 examen cosariInspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgentă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud s-a autorizat în furnizarea de servicii de formare profesională în meseria de coşar. În 26 ianuarie a avut loc examenul de absolvire a primei serii de participanţi ai cursului de calificare în meseria de coşar.

Cursul s-a desfăşurat în perioada 11 noiembrie 2014 – 23 ianuarie 2015, iar clasa a fost formată din 12 şomeri şi 1 plătitor. Coşarii au dobândit următoarele competenţe specifice: curăţarea coşurilor prin măturare fără ardere; curăţarea coşurilor prin ardere; curaţarea coşurilor la clădiri înalte prin ardere; curaţarea cazanelor pentru foc; curăţarea cuptoarelor şi a sobelor de gătit sau încălzit; curăţarea burlanelor din tablă; scoaterea cuiburilor de păsări din coşuri.

Cursul de calificare în meseria de coşar se organizează gratuit pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), iar cerinţele minime pentru înscriere la curs sunt studii minime obligatorii.

Intenţia Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud pentru anul 2015 este de a cuprinde la acest curs în special persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, de pe raza întregului judeţ, datorita necesităţii prevenirii incendiilor la locuinţele încălzite cu sobe de lemn, informează instituţia condusă de Otilia Râpan.

Persoanele interesate să urmeze programul de formare profesională în meseria de coşar sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării nr. 2-4, etaj ll, tel. 0263 – 236 296.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.