Actualitate

Nicolae Moldovan: Este momentul zero, trebuie să transformăm total infrastructura şcolară

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a declarat, cu ocazia lansării a trei proiecte de modernizare a infrastructurii şcolare cu fonduri europene în valoare de circa 7 milioane de euro, că are orgoliul ca oraşul să fie bine reprezentat şi din acest punct de vedere: ”Suntem o administraţie responsabilă”.

1 nicolae moldovan 26 ian 2015”Ca să te angrenezi în derularea unor proiecte de milioane euro care presupun cofinanţări şi efectele aferente la bugetul local, în aceşti ultimi zece ani am avut o strategie administrativă în care să reuşim să atragem din mai multe surse venituri, care sunt pe veci. Aceste venituri anuale, pic cu pic sau mult cu mult, fac să ne dea această forţă de care acum avem nevoie. Băile Figa sunt o asemenea forţă, cartierul Podirei, cartierul caselor de vacanţă şi al cabanelor, ANL-urile care sunt vreo 300 în oraş şi care ne aduc un venit sigur, dar şi atragerea de noi investitori fac parte din strategia noastră locală de asigurare de venituri la bugetul local. Pentru proiectul edificării campusului şcolar noi alocăm direct 1.400.000 de lei. Toate lucrările care nu se vor derula în termenul prevăzut vor fi suportate de Primărie. Va trebui să se lucreze în forţă. Într-o administraţie trebuie să ataci la moment. Adică vom lua tot ceea ce se poate lua de la fondurile europene, iar restul îl vom suporta noi, aşa cum se cuvine unei administraţii responsabile. Este momentul zero în care administraţia publică locală trebuie să transforme total, din temelii, infrastructura şcolară. Suntem în altă epocă acum, elevii merg în schimburi de experienţă, la olimpiade, şi văd infrastructura din alte oraşe, iar mie îmi place, având acest orgoliu local, să fim şi noi bine reprezentaţi şi din acest punct de vedere. Sperăm să nu apară sincope în derularea acestor proiecte importante pentru Beclean. Dacă va fi nevoie, vom apela la Guvernul României pentru a ne ajuta”, a spus primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, într-o conferinţă de presă.

Primăria Beclean a lansat următoarele proiecte cu fonduri europene:

”Edificare şi construire Campus Şcolar”

Durata de implementare a proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional este de 15  luni, începând cu data de 30.09.2014.

Proiectul are o valoare totală de 27.802.825,53 lei, din care 25.453.115,90 lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie aferente campusului şcolar unde functionează Colegiul National ”Petru Rareş” şi Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Beclean.

Ce lucrări se vor realiza: extinderea infrastructurii şcolare cu un corp de clădire cu spaţii moderne, reabilitarea corpurilor vechi de clădire, reabilitarea şi izolarea termică a clădirilor existente, creşterea accesului la învăţământ pentru persoanele cu dizabilităţi ale aparatului locomotor, prin asigurarea facilitaţilor necesare (rampe, grupuri sanitare).

”Lucrări de consolidare şi reabilitare Corp clădire C – Oraş Beclean”

Durata de implementare a proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional este de 11 luni, începând cu data de 17.09.2014.

Proiectul care are o valoare totală de 1.367.537,57 lei, din care 999.976,22 lei finanţare nerambursabilă, are ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie aferente Liceului Tehnologic Agricol din Beclean.

Astfel, va fi consolidat, reabilitat şi izolat termic corpul de clădire C3, care va fi supus unor reparaţii capitale.

”Reabilitare clădire Şcoală Generală Cl. I-IV + Grădiniţa, Loc. Coldău, nr. 145”

Durata de implementare a proiectului este de 9  luni, începând cu data de 17.09.2014.

Valoarea totală a proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional este de 866.209,06 lei, din care 567.241,34 lei finanţare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie aferente Şcolii Gimnaziale ”Grigore Silaşi” Beclean pentru clădirea Şcolii Generale cu clasele I-IV şi Grădiniţa din cartierul Coldău, nr. 145.

Proiectul presupune reabilitarea, extinderea şi izolarea termică a clădirilor existente pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.