Social

AJOFM Bistrița-Năsăud: Înscrieri pentru programe de formare profesională

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud face înscrieri pentru următoarele programe de formare profesională: maseur, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi manager de proiect, care vor începe în luna septembrie.

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), înregistrate la AJOFM BN.

Cursul de calificare, de “maseur”, cod COR 325501, nivel 4 de calificare, se adresează persoanelor absolvente de învăţământ liceal, cu diplomă de bacalaureat şi are cuprinsă în programă 1080 ore de pregătire, din care pentru teorie sunt alocate 360 de ore, iar pentru practică 720 de ore. Cursul va dura 27 săptămâni.

Dintre activităţile specifice ocupaţiei amintim: pregătirea cabinetului de masaj; executarea masajului de întreţinere şi relaxare; executarea masajului reflexogen; executarea masajului terapeutic; executarea drenajului limfatic; executarea masajului anticelulitic; executarea masajului profund al ţesuturilor; identificarea principalelor tipuri şi tehnici de masaj; instruire profesională continuă în activitatea de masaj.

Cursul de specializare de “inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, cod COR 325723, se adresează persoanelor absolvente de învăţământ liceal, cu diplomă de bacalaureat şi are cuprinsă în programă 80 ore de pregătire, din care pentru teorie sunt alocate 24 de ore, iar pentru practică 56 de ore. Cursul va dura 4 săptămâni.

Dintre competenţele specifice ocupaţiei amintim: realizarea activităţilor de prevenire şi protecție; stabilirea semnalizării de securitate şi/sau de sănătate la locurile de muncă; stabilirea mijloacelor materiale şi tehnice necesare securităţii şi sănătăţii în muncă; criterii generale pentru evaluare a riscurilor; instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; informarea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; prevenirea accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale; participarea la cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporară de muncă; verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; monitorizarea activităţilor de evacuare şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

Cursul de specializare de “manager de proiect”, cod COR 242101, se adresează persoanelor absolvente de studii superioare şi are cuprinsă în programă 90 ore de pregătire, din care pentru teorie sunt alocate 30 de ore, iar pentru practică 60 de ore. Cursul va dura 5 săptămâni.

Dintre competentele specifice ocupatiei amintim: aplicarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă; stabilirea scopului proiectului; stabilirea cerintelor de management integrat al proiectului; planificarea activităţilor şi jaloanelor proiectului; gestiunea utilizarii costurilor şi resurselor operaţionale pentru proiect; realizarea procedurilor de achiziţii pentru proiect; managementul riscurilor; managementul echipei de proiect; managementul comunicării în cadrul proiectului; managementul calităţii proiectului.

Toate persoanele interesate să urmeze aceste programe de formare profesională sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Lalelelor, nr. 3A, telefon 0263 – 236296, interior 216.

1 comentariu

  • Maare noroc avem ca ECONOMIA DUDUIE si este bine alimentata cu personal calificat pe toate domeniile si meseriile de viitor!
    Acuma ca mai avem nevoie de doar cateva categorii de personal calificat,felicit AJOFM,ul pentru Clarviziunea si grija fata de viitorul tarii, de care da dovada!

    10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS