Social

ALDE Bistrița-Năsăud s-a rupt și a rămas fără singurul parlamentar. Planurile PPU-SL

Secretarul de stat Sorin Roșu-Mareș de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu senatorul Ioan Simionca, au lansat organizația locală a Partidului Puterii Umaniste, un partid de orientare social-liberală.

Invitat de la București a fost Daniel Ionașcu, președinte executiv al partidului fondat de Dan Voiculescu, care a anunțat că președinte al filialei județene este Roșu-Mareș, iar vicepreședinte al filialei – Ioan Simionca, secretar fiind Remus Macarie.

Senatorul Ioan Simionca, singurul parlamentar pe care l-a avut filiala județeană a ALDE, a declarat că a plecat din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu din cauza ”lipsei de comunicare de la nivelul conducerii centrale ALDE, lucru care s-a întâmplat și la conducerea filialei locale”.

”Odată cu plecarea domnului Țintean de la conducerea acestei filiale, am simțit un regres. Cred că se poate face mult mai mult. Ne dorim o colaborare cât mai bună cu toate forțele politice din județul Bistrița-Năsăud mai ales că sunt aceste vremuri grele acum. Am vorbit cu oameni simpli care ne îndeamnă să ne dăm mâna să trecem de această pandemie și populația să își recapete încrederea în viața de zi cu zi. Le transmit tuturor că îmi doresc să avem o relație normală. Nu veți auzi din gura mea atacuri la adresa cuiva. Din contră, vreau să colaborăm și ce facem împreună să fie benefic pentru toți cei care ni se alătură”, a spus senatorul Ioan Simionca.

În prezent PPU-SL are un europarlamentar (Maria Grapini), opt parlamentari – șase deputați (Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Dorel Căprar, Andrei Gerea, Eugen Durbacă, Steluța Cătăniciu) și doi senatori (Teodor Meleșcanu, Ioan Simionca), mai mulți decât are ALDE.

Secretarul de stat Sorin Roșu-Mareș a spus la rândul lui că, după ce a fost dat afară din ALDE, timp de 9 luni nu a mai activat în niciun partid.

”Eu mă reîntorc la bază pentru că am cunoscut ascensiunea în politică atunci când am fost președintele filialei Bistrița-Năsăud a Partidului Conservator. Apoi, m-am retras o perioadă, iar când am revenit, PC fuziona cu PLR și forma ALDE. Eu nu m-am abătut de la această doctrină. Nu am făcut altă politică decât social-liberală. Acest tip de politică nu se mai regăsește în ALDE. Vă reamintesc faptul că am fost exclus din ALDE pentru că am rămas în Guvern când ALDE a părăsit Guvernul și PSD. Acum s-au întors și au dat din nou mâna. Nu știu care a fost mai consecvent în ce a făcut la un moment dat. Eu îi îndemn pe toți colegii pe care i-am avut în PC și ALDE să ni se alăture pentru că atunci când moare un vis trebuie să avem pregătit altul. Lipsa de comunicare ne-a determinat să facem acest pas din direcția ALDE în direcția PPU”, a spus Roșu-Mareș.

El a anunțat că va constitui organizații în fiecare UAT, iar la alegerile locale partidul va candida singur și nu în alianțe. ”Vom avea candidați pentru fiecare UAT, dar și pentru CJ. Săptămâna viitoare probabil vom anunța candidații”.

Întrebat dacă s-au alăturat și primari din ALDE noului partid, Roșu-Mareș a răspuns: ”Cu primari am avut discuții înainte de a face acest pas. Le-am spus ce vrem să facem. Eu nu mă duc la un primar să-l iau cu forța spre mine. Își va da seama dacă vrea să vină la această formațiune. Ușa noastră e deschisă. Un partid nu este al primarilor, ci al filialelor. Asta nu s-a înțeles în ALDE. Domnul Țintean ne-a spus că vrea să facă un pas în spate din politică. Avem însă susținerea dânsului în toate proiectele pe care le inițiem, dânsul știa despre proiectul nostru”.

În privința alianței pe care a semnat-o Ioan Monița – liderul actual al ALDE Bistrița-Năsăud – cu PSD și Pro România, Sorin Roșu-Mareș a spus că există multe nemulțumiri în ALDE fiindcă nu au fost consultate toate organizațiile.

”Multe filiale s-au plâns că nu au avut un dialog. Eu chiar nu vreau să discut despre domnul Monița. Mi-aș dori să vină primarii care au avut performanțe dacă acceptă condițiile pe care le avem în acest partid, adică un dialog și comunicare deschise, fără nicio altă interpretare. Dialogul este între două persoane care doresc acest lucru, altfel este monolog. Eu sunt deschis să port un dialog cu persoane care vor să vină în partid. Sunt câteva excepții, dar nu le spun”, a declarat Mareș.

Ioan Simionca a spus că au existat discuții în organizația ALDE, dar numai până la un punct după care ”totul a fost lăsat la voia întâmplării” și nu au fost și nici negocieri transparente. ”S-au făcut aceste lucruri ferit de ochii noștri, lucru care mi-a dat de gândit”, a spus senatorul Ioan Simionca.

8 comentarii

 • Partidul lui Voiculescu și al Antenei 3.Ce inițiative a avut etnologul Simionca pentru județul nostru în acești 4 ani in care a încasat leafa bogată din parlament ?

 • Nu vreau să arunc cu noroi,dar cine-i mai crede și pe ăștia ori e prost ori nu-i cunoaște. Doi inși care în viața lor au trăit pe spatele altora.Auzi la ei,doctrină social-liberală! Ce doctrină,ați vrut să spuneți lactrină.Voi v-ați vîndut toată viața pe mărunțiș.S R Mariș colecta lapte pt Berende,iar dansatorul învăta copiii bărbunc pt doi lei.Ținten i-a făcut vizibili (era să zic oameni,dar greșeam profund) Auzi mă că primarii n-au nici o valoare în ochii lor.Păi cine v-a adus voturi la partid,voi neica nimeni? Nici ALDE nu-i un mare partid,dar partidul ăstora e doar un avorton făcut cu banii murdari a lui Voiculescu și agățat de coada altora pt a fi susținuți de antenele varanului.Merg să vomit…

 • Vai, vai, vai! Timp de 9 luni domnul Mareș a fost secretar de stat fără să activeze la partid. Of, of, of și aoleu!

 • Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este de fapt urmasul Partidului Umanist Român (PUR) al lui Dan Voiculescu renăscut sub o nouă denumire pentru a deruta alegătorii. In fond este vorba de o gască de strânsură in care si-au găsit loc tot felul de indivizi traseisti sau dati afară de la alte partide. Un exemplu este matusalemicul Teodor Melescanu care a trecut pe la mai multe partide, iar ultima dată a fost la ALDE.

 • Structura cameleonica a fostei Securitati comuniste, care se repozitioneaza sub un nou nume politic de fiecare data pentru a pacali parte din electorat cu eticheta nou.
  Aceiasi oameni vechi, la alegeri noi.

 • A.L.D.E (Adunătură de Lingăi Derbedei Excroci) cu asta am spus totul despre așa zisul partid,așa le este și năravul,unul divorțat de 7 sau 8 ori,unul cu bozgoane cu sticluţe de aghiasmå etc.etc.ptiu Sătană! Bine zis Sângeorzane.

 • Subsemnatul Nulitate Politică, declar pe propria răspundere că de când am fost pătruns de privirea-i inteligentă exprimată de Barbut în fața porții partidului, vreau ca: ”ce facem împreună să fie benefic”.
  Mai mult, vreau ca ”populația să își recapete încrederea în viața de zi cu zi”, cu precizarea că, ”îmi doresc să avem o relație normală”. ”Nu veți auzi din gura mea atacuri ”. Am zâs. Și când zâc, prafu s-alege. Peste 4 zile, dacă mă-nervez, mă-nscriu în alt partid care mă pune – relații normale.
  Ăsta-i Senatorul Mieilor la ceaon.
  Prietenii știu de ce.
  Ioai, ioai, vai, vai
  Îmi place sediul partidului, e mai pe …. vară, pe …. aer, apă, fraier, e kull.
  Când începeți să umblați cu prosteala?
  (Simpt, cum inteligența din ochii inteligentului, mă cuprinde, mă-presoară, îmi curge prin circuite)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS