Actualitate

ALDE, numit „pubelă de corupţi”, reacţionează: USR, partid neomarxtist

După ce USR a numit ALDE „o pubelă de corupţi” pe care o vor în afara familiei europene, preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu a reacţionat la Bistriţa: „Ei sunt un partid de factură neomarxistă care desconsideră profund democraţia, principiile şi regulile democratice”.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost întrebat dacă are informaţii potrivit cărora ALDE Europa ar avea pe agenda de luna viitoare solicitarea unui partid din Spania care vrea să excludă din rândurile sale ALDE România, aşa cum a afirmat vicepreşedintele USR Cristian Ghinea.

„Partidul din Spania nu are nicio solicitare în acest sens, informaţia este falsă. Ce vă pot spune e bancul cu Ivan Ivanovici căruia se spune că i s-a dat o maşină Volga. Şi apoi remarca era aşa: nu i s-a dat, ci i s-a luat, nu era Volgă, ci era bicicletă. Deci, domnul Ghinea a spus că USR a pus condiţia ca să intre în ALDE şi că această condiţie se referă la prezenţa noastră, şi anume că nu ar veni în ALDE dacă suntem noi prezenţi. În luna aprilie a acestui an a venit în România o delegaţie ALDE cu care ne-am întâlnit, am avut lungi discuţii şi această delegaţie a avut întâlniri şi cu USR care îşi dorea să adere la ALDE. Delegaţia, la reîntoarea la Bruxelles, a făcut un raport şi a menţionat că, în urma discuţiilor care au avut loc, ALDE România rămâne membru şi USR nu intră”, a spus Tăriceanu.

El a adăugat că, urmare a acestui fapt, văzând că are „porţile închise” la ALDE Europa, USR a început să bată la alte porţi.

„Ei nu sunt liberali. Ei sunt un partid de factură neomarxistă care desconsideră profund democraţia, principiile şi regulile democratice. Acţiunea politică pentru ei se duce pe stradă, în pieţe, pe holurile Parlamentului, ne tăvălim, facem circ. Modelul acesta spre anarhie este tipic pentru aceste partide de factură neomarxistă. Neavând o afiliere ideologică, s-au dus şi pe la alte grupuri să bată la uşă, iar până în prezent, nu am auzit să-i fi primit cineva sau să le fi dat vreun semn că ar fi bineveniţi”, a adăugat el.

Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea, fost ministru în Guvernul Cioloş, a spus joi, la Bistriţa, că formaţiunea sa a cerut ALDE Europa, prin intermediul Ciudadanos din Spania, să excludă din rândurile ei partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu pe motiv că ar fi „furat brandul ALDE Europa şi este un partid corupt care nu face cinste acestei familii europene”.

„Foarte probabil ne vom îndrepta spre familia compusă din formaţiunea Marche şi ALDE. Sperăm ca, până atunci, ALDE Europa să scape de partidul domnului Tăriceanu care este o pubelă de corupţi ce nu merită să fie în ALDE. Este mesajul pe care l-am transmis partenerilor noştri europeni. Ca urmare, la congresul ALDE Europa care se apropie luna viitoare va fi pusă pe masă o moţiune pentru excluderea partidului domnnului Tăriceanu din formaţiunea europeană. E condiţia pe care noi am pus-o pentru a merge spre ALDE. Argumentele noastre sunt foarte clare: ALDE România a furat brandul ALDE Europa, fără acordul lor. Este un partid corupt şi care nu face cinste aceste familii europene”, a spus Ghinea.

13 comentarii

 • Daca „neomarxist” insemnea pro valorile Europei, pro democratie adevarata, o justitia corecta si independenta, daca insemnea sa nu ai penali in functii publice si sa nu mintesti proporul, sa nu deviez de la realitate, atunci da, aveti dreptate. Ca toate mai sus mentionate de mine sint reprezentate de USR si cauza pentru care trebuie sutinuta.

 • Adevarul deranjeaza ca de obicei . Cand li-l spui direct in fata o dau la intors cu argumente puerile . Romania se situeaza intr-o criza morala fara precedent . Au ajuns la putere toti analfabetii , oportunistii , parvenitii , oligofrenii si combinatorii . Se combina banii publici dupa cum dicteaza toti chelnerii mitomani . E vai de tara noastra .

  • Este vai de țara noastra ca majoritatea oamenilor politici sunt caricaturi asa ca tine ba Floreane care stiu doar sa dea din gura si din coate sa ajunga la ciolan!

 • Saracu, a ramas tot la bancurile sovietice cu radio Erevan. Sa faci partidul USR partid de factura neonazista te declaseaza total ca om politic si nici nu a fost asa ceva. A fost un turnator la securitate, facea rapoarte saptamanale lui Amadeo Lazarescu, un om de o valoare si caracter deosebit, tatal vitreg, care l-a si renegat din cauza caracterului marsav al fiului adoptiv. Asta e Tariceanu care de-a lungul timpului a facut cele mai neoneroase afaceri, mai ales ca Prim-Ministru si nimeni nu are treaba cu el. Oare dece?

 • Tariceanu a fost repetent, manechin, turnător, a intrat în parlament de pe locul trei, a ajuns președinte al Senatului (???).
  Acum pune umărul la demolarea justiției și da lecții.
  Cine îl susține pe acest om, ce agendă are?

 • Opinia mea personală și care poate fi desigur greșită, ALDE a colectat în structurile sale, toți colaboratorii-informatorii serviciilor secrete.
  De fapt, hoții care strigă hoții.

  • CăCău dragule tu ca membru USR ști mai bine ce agenți „operativi” sunt la voi în partid, și ști ce servicii a înființat USR-ul ! „De fapt hoții stigă hoții”. Așa că vezi-ți tu de supa PHO și de activitatea ta de „gânditor și filosof” (așa cum te-ai autointitulat).

  • Pentru CăCău,
   Dragule,
   E doar o opinie.
   Nu trebuiau mobilizaţi toată rețeaua de informatori la dislike.
   Te am demascat Pho-toot.
   😉

 • S-au pus cei dela ALDE sa dea voturi intr-o veselie pe comentariile de mai sus. Cred ca au pierdut toata ziua apasand pe degetul orientat in jos. Numai unul SOROS,
  Tinteanu sub acoperire, are un vot pozitiv si pe ce? Pe o tampenie. Asta va este valoarea.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS