Actualitate

Sorin Roșu Mareș demisionează din funcția de secretar de stat. Ce spune Ioan Monița

Delegaţia Permanentă a partidului ALDE a votat ieri ieşirea partidului de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie. Organizația Bistrița-Năsăud a fost reprezentată la ședințele de Birou Politic Naţional şi Delegaţie Permanentă care au avut loc la București de președintele Ioan Monița, senatorul Ioan Simionca și Sorin Roșu Mareș, vicepreședinte.

În noul context, Ioan Monița a precizat că ALDE Bistrița-Năsăud a decis încă din ședința Delegației Teritoriale de vineri, 23 august, că intrarea în opoziție este cea mai bună variantă pentru partid și pregătirea tuturor structurilor acestuia pentru cele trei serii de alegeri: prezidențiale, locale și parlamentare, informează ALDE BN într-un comunicat.

Ioan Moniţa a precizat că delegația ALDE BN a susținut şi votat toate punctele propuse de Călin Popescu Tăriceanu: alianţa cu Pro România, plecarea de la guvernare, trecerea în opoziţie şi susţinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu, alături de Pro România, la preşedinţia României.

Vicepreședintele ALDE BN Sorin Roșu Mareș a anunțat că demisionează din funcția de secretar de stat pe care a ocupat-o timp de trei ani în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

”Domnul președinte Tăriceanu ne-a prezentat toate datele legate de întâlnirea pe care a avut-o cu doamna premier Viorica Dăncilă, în calitatea dânsei de preşedinte al PSD. Am înțeles că au avut loc discuții serioase în legătură cu salvarea situaţiei – rămânerea sau părăsirea coaliţiei de guvernare. Am aşteptat de la doamna prim-ministru să spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării care să presupună mai multe componente – un nou program de guvernare, o echipă guvernamentală restructurată, numărul secretarilor de stat redus la jumătate cu cabinetele diminuate în mod corespunzător, o proiecţie pentru rectificarea bugetară din luna noiembrie, percepţia publică legată de slaba competenţă a Guvernului şi a administraţiei. La toate aceste întrebări la care aşteptam un răspuns favorabil, astfel încât guvernarea să poată continua, din păcate n-am avut niciun fel de contrapropunere. Colegii au luat hotărârea de a se renunţa la continuarea guvernării alături de PSD”, a explicat președintele ALDE BN, primarul din Romuli Ioan Monița.

El a spus că încă nu știe cum anume va funcționa noua alianță cu cei din Pro România, acest lucru urmând a fi lămurit în zilele următoare.

”Noi am votat pentru toate punctele propuse de președintele Tăriceanu, așa că așteptăm să vedem ce va scrie în viitorul protocol al alianței noastre cu Pro România și care sunt datele pentru organizațiile locale. Din câte știu, noua alianță îl va susține pe Mircea Diaconu în cursa pentru Palatul Cotroceni, dar, deocamdată, rămânem ca entități separate care au decis să facă parte dintr-o alianță politică”, a conchis Ioan Monița.

6 comentarii

  • Acum trebuie sa caute alta caruta pentru 4 ani. Si culmea, vor reusi….cu concluzia acestor membri ALDE pentru copii lor…….CA AU REUSIT IN VIATA SI AFACERI!. KAKAM asa se face politica si afaceri in Romania…la fel ca curva de pe centura care nu sta oriunde ci IN INTERSECTIE!!!!

  • Să fim serioși. Care program de guvernare, care relansare? Sunteți la fel de vinovați ca PSD-ul pt situația dezastruoasă în care se află România. Pt un ciolan bun ați stat alături de ei și v-ați bătut joc de țară. Acum vă dați loviți și afectați de proasta guvernare. Rușine!!!

  • Primul care trebuie sa plece si sa dea un exemplu pozitiv este tov. Tinteanu, din functia de Vicepresedinte al Cons. Judetean B-N, dar cum obrazul e gros la unii dam pariu ca nu va demisiona.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS