Politică

Alegeri locale și parlamentare comasate?

Conducerea PNL a decis constituirea unui grup de lucru care să analizeze opţiunea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare. Liberalii iau în calcul cheltuielile mari cu cele patru runde de alegeri din 2024.

Sondajele interne comandate pe PNL pe această temă au arătat că 67% dintre cetăţeni susţin comasarea alegerilor, în timp ce 30% nu susţin această variantă. 64% dintre cetăţeni nu consideră că vor avea dificultăţi la vot din cauza numărului mai mare de buletine de vot în cazul unor alegeri comasate, în timp ce 32% consideră că ar putea avea dificultăţi.

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL: ”Am decis ca la nivelul specialiştilor din partid să se analizeze care sunt elementele clare de legalitate pentru o astfel de măsură, pentru o astfel de decizie, ţinând cont că din sondajele pe care le-am efectuat, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea sau mai bine zis, reducerea numărului de alegeri. Dacă ne uităm la anul viitor, vom vedea că există patru runde de alegeri. Din experienţa a ceea ce s-a petrecut de-a lungul anilor, cu tot ceea ce înseamnă campania electorală şi alegerile propriu-zise, putem să desluşim cât se poate de simplu că, practic, activitatea concretă guvernamentală, administrativă şi locală şi centrală va fi ocupată cu desfăşurarea acestui număr foarte mare de alegeri. Ca atare, dacă va exista posibilitatea legală, subliniez, ca numărul acestor alegeri să fie redus, vom veni cu o propunere, o vom discuta inclusiv în coaliţie şi sperăm să găsim o soluţie. Dacă nu se va găsi o soluţie, vom derula patru runde de alegeri. Există mai multe posibilităţi, scenarii. Fiecare dintre scenarii va fi analizat şi care va fi forma cel mai uşor de implementat, pe aceea o vom alege”.

Etichete

2 comentarii

  • Nu se vor comasa, e anticonstituțional pentru că nu poți scurta sau lungi un mandat de ales local sau de parlamentar. PNL în loc să guverneze, inventează scenarii din interes. Interesul lor e să fie prezență mare la vot, ca să dezavantajeze PSD-ul. Poveștile cu implicarea primarilor și economia la buget sunt la nivel de grupa mică de la grădiniță, nu-i mai crede nimeni. Au diversiuni în cap pentru ce va fi peste 1 an jumate. Guvernați măi peneliștilor și demonstrați-vă competențele, nu mai umblați cu abureli, că nu mai ține. O să vă bată și Alianța Forțelor de Dreapta și AUR, de-o să vorbiți singuri!

    4
    3
  • Păi trebuie comasate ca să ușurăm munca SRI-STS! Trebuie toate alegerile într-o singură zi că astfel noua securitate poate să „numere” mai mișto voturile și să iasă ca de obicei cine trebuie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS