Actualitate

Ambulanță din Germania, donată SVSU de HOG Bistritz-Nosen. Crețu: Încă un gest

(FOTO) Asociaţia Saşilor Bistriţeni din Germania şi Austria HOG Bistritz-Nosen a donat Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bistrița o ambulanță marca Volkswagen în valoare de 10.200 de euro.

1 predare ambulanta hog 2 predare ambulanta hog 3 predare ambulanta hog 4 predare ambulanta hog

La evenimentul de predare-primire au participat președintele HOG Bistritz-Nosen, Hans Franchy, cetățean de onoare al Bistriței, primarul Ovidiu Crețu, viceprimarii Cristian Niculae și Gelu Muthi, administratorul public al municipiului, George Avram, șeful ISU Bistrița, col. Constantin Florea, șeful SVSU Bistrița, Irinel Rad.

Această autospecială este donație din partea asociației noastre. Fiul meu este medic, acum vor să își cumpere alta, și a venit cu ideea de a o dona orașului Bistrița. A fost o idee foarte bună, am întrebat Primăria Bistrița dacă primește donația, domnul primar a spus că este de acord și atunci am început să facem demersurile necesare. Ambuylanța a fost adusă din Germania. Sper să fie utilă, să fie folosită spre binele cetățenilor”, a afirmat Hans Franchy.

5 predare ambulanta hog 6 predare ambulanta hog 7 predare ambulanta hog 8 predare ambulanta hog

”Este încă un gest pe care HOG Bistritz-Nosen îl face pentru Bistrița. De opt ani de când sunt eu primar au tot fost astfel de gesturi, cu ceasul din turn, cu clopotele și multe altele. Relația noastră este una extrem de bună și pe baza ei am făcut și două înfrățiri cu un oraș german și unul austriac. Eu cred că valorificarea potențialului municipiului Bistrița înseamnă și valorificarea diasporei, a ceea ce pot ei să facă pentru oraș și am constatat că asociația dorește să se implice și să participe la viața orașului, inclusiv prin astfel de gesturi. O astfel de ambulanță dotată cu tot ceea ce trebuie este binevenită, aveam una care este în stare mai proastă, mai veche, pe care o vom dona la rândul nostru unei UAT din județ. Ne obligă această mașină să ne gândim și la partea umană, pentru că noi nu avem medic în cadrul SVSU și nu putem face toate serviciile pe care le poate asigura o astfel de mașină. Vom analiza și varianta de a găsi o colaborare cu SAJ sau ISU astfel încât să valorificăm și echipamentul. Îi mulțumesc domnului președinte Hans Franchy, mulțumirile noastre membrilor HOG pe care îi așteptăm să vină la Bistrița și să se bucure de ceea ce facem și noi pentru orașul nostru”, a declarat Ovidiu Crețu.

9 predare ambulanta hog 10 predare ambulanta hog 11 predare ambulanta hog 12 predare ambulanta hog

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.