Actualitate

Prefectul Ovidiu Frenț și vicele CJ, întâlnire cu oaspeți din Germania. Ce au discutat

Prefectul Ovidiu Frenț s-a întâlnit cu prof. dr. Heinrich Schnatmann – reprezentantul ONG-ului “INT-BSW Internationales Bildungs – und Sozialwerk e.V.”, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud, şi cu Hartmut Linnekugel – primarul localităţii Volkmarsen. Judeţul Bistriţa-Năsăud este înfrăţit cu land-ul Hessen din anul 2005.

Oaspeţii germani au explicat conceptul de dezvoltare a districtului Kassel: dezvoltarea industrială asigură resurse pentru servicii sociale de calitate, iar dezvoltarea infrastructurii asigură accesul personalului calificat în zonă. ONG-ul german are 1800 de angajaţi, care provin din 37 de ţări şi care lucrează în centre răspândite în toata Germania. Regretul lor legat de românii care trăiesc în Germania este lipsa unor persoane de contact care să faciliteze relaţia cu aceştia. În această idee, l-au rugat pe prefect să sprijine constituirea unei reprezentanţe, la nivel social, pentru românii care trăiesc în landul Hessen.

Un alt subiect al discuţiei a fost dezvoltatea turismului în judeţul nostru. Exemplul dat de ei a fost Willingen – a treia locaţie turistică a Germaniei, situată la o altitudine de 800 m, având 5.000 de locuitori şi ofertă turistică atât pentru vară cît şi pentru iarnă, care atrage 1,8 milioane de turişti anual. Au căutat similitudini în judeţul nostru şi consideră că un proiect pe termen lung, care să preia din experienţa lor, poate fi dezvoltat la Colibiţa.

Prefectul Ovidiu Frenț şi-a exprimat interesul deosebit pentru colaborarea cu partea germană, atât pe baza istoricului Bistriţei, cât şi a îndelungatei colaborări cu ONG-ul german, și i-a asigurat pe oaspeţi că va sprijini toate iniţiativele menite să aducă experienţa germană în Bistrița-Năsăud.

Și vicepreședintele CJ Aklexandru Pugna a discutat cu cei doi oaspeți din Germania oportunități ale unor colaborări viitoare. ”De la Consiliul Județean ne-am deplasat la o întâlnire cu elevii Școlii de Asistenți medicali „Carol Davila” din Bistrița, la firma cu capital german Leoni din Bistrița, ce are mii de angajați din județ, fiind angajatorul nr. 1 de la noi. Colaborarea cu prietenii noștri germani sperăm să aducă noi beneficii comunităților noastre”, a precizat Pugna.

2 frent schnatmann iul 16 1 pugna schmnatmann iul 16 2 pugna schmnatmann iul 16 3 pugna schmnatmann iul 16

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.