Actualitate

Ambulatoriul Spitalului Județean, inaugurat oficial. ”O operă de artă”

(FOTO-VIDEO) Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Bistrița (Policlinica), modernizat cu 8,2 milioane de euro bani europeni, a fost inaugurat în prezența oficialităților: președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, parlamentarii Doina Pană și Ioan Deneș, vicepreședinții CJ Alexandru Pugna și Dorin Popescu, viceprimarul Bistriței, George Avram, numeroși primari în frunte cu cei ai Becleanului și Năsăudului, Nicolae Moldovan respectiv Mircea Romocea, șefi de instituții.

Evenimentul a început cu o slujbă de sfințire oficiată de protopopul Bistriței, Alexandru Vidican.

Directorul Spitalului Județean de Urgență, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, a făcut un scurt istoric al Polclinicii și al actualei investiții, iar la final cei prezenți au făcut un tur al Policlinicii.

”Acest lăcaș de sănătate este acum într-adevăr o operă de artă, cel puțin la fel de frumoasă ca și sculptura din față. Cea mai importantă investiție care se poate face vreodată este în sănătate”, a spus fostul ministru al Sănătății, deputatul Nicolae Bănicioiu, proaspăt cetățean de onoare al Becleanului.

Valoarea totală a proiectului este de 36.133.011,70 lei.

Ambulatoriul integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

Posted by Gabriel Lazany on 29 Decembrie 2015

S-au făcut lucrări la trei corpuri de clădiri: corp 1 – Policlinică, corp 2 – Anexă și corp 3 – Pediatrie, curte exterioară (spate) unde s-a amenajat parcarea instituției și curte exterioară (frontală) unde s-a amenajat un mic parc cu bănci, spațiu verde și spațiu de promenadă. Cabinetele Policlinicii au fost utilate cu aparatură de specialitate.

În fața Ambulatoriului a fost amplasată o statuie realizată de Tănasă Anton din Pietriș și intitulată ”Măiastra”.

AICI O GALERIE FOTO DE LA INAUGURAREA AMBULATORIULUI

1 policlinica intrare inaugurare 2 policlinica inaugurare 3 policlinica inaugurare 4 policlinica inaugurare 5 policlinica inaugurare 6 polclinica inaugurare 7 policlinica inaugurare 8 policlinica inaugurare 10 policlinica inaugurare 11 policlinica inaugurare 12 policlinica inaugurare 13 policlinica inaugurare

18 comentarii

 • La astfel de proiecte reusite ar merita sa se cunoasca mai mult decat 5 politicieni si un preot care taie panglici. Cum diferentiem un proiect prost de unul bun? Trebuie cunoscute echipele de proiectare care primesc niste idei iar apoi se straduiesc (sau nu) sa le transforme in realitate. Trebuie cunoscute echipe de constructori buni (sau nu) care duc o permanenta lupta cu banii, timpul si tehnicile de construire. Sunt multi oameni implicati si din mediul privat. Haideti sa promovam si mediul privat pentru ca de aici sunt platiti politicienii sa taie panglici. La final am avea o imagine completa si corecta despre cati oameni sunt implicati intr-un astfel de proiect! Si nu vom avea tot aceleasi feţe la inaugurari.

 • FELICITARI autoritatilor pt. aceasta valoroasa lucrare . S-au facut multe in BISTRITA in domeniul sanatatii. BRAVO, BRAVO, BRAVO !!! O recunoastem cu adevarat !

 • Este intr-adevar o realizare dar puteam sa aflam pur si simplu din presa ca Policilinica s-a deschis si functioneaza. Ce folos tot tambalaul asta cu politrucii si pupatorii de ghiul pe langa?
  Oamenii astia se pare ca nu inteleg ca nu mai suntem in comunism cand marele carmaci taia panglici impreuna cu toti stabii care traiau in lux iar oamenii de rand mureau de foame.
  Atunci cand asemenea metehne o sa dispara o sa putem spune ca societatea romaneasca este pe drumul cel bun.

  • Dl.Mihai gresesti…. …..sintem in comunism.unul nou adevarst cu multe ,,personalitati,, si …..etc..etc..!asta e cruntul adevar.

 • Intradevar BRAVO! Dar cum ne sunt de folos toate acestea, daca trebuie sa fugim cu copilul la Cluj , la urgenta, pentru operatie de apendicita, fiind diagnosticat cu enterocolita la Bistrita?

  Repet : o simpla apendicita!!! ( diagnosticata enterocolita ), caz recent 28.11.2015

  • Sa stii ca sunt convins.
   Nu este un caz singular, si cu siguranta multi concetateni stiu asta.
   Imi doresc foarte mult sa avem un act medical pe masura investitiilor, la Bistrita.

  • Bogdane, in alta postare ai zis ca era din 27.11.2015.. Pai cum a fost? Sau n-a fost? Nu ca nu s-a mai intamplat, stiu si eu cazuri reale(la plural).

  • Necazul a inceput in 27.11, si a fost rezolvat la Cluj in 28.11
   Din pacate, poti fi sigur ca sa intamplat.

 • Felicitari celor implicati in acest proiect!! Eu intodeauna am spus ca daca se vrea se poate.Continuati…sunt multe de facut pentru Bistrita si pentru judet.Sanatate si spor

 • Incetati cu taiatul de panglici si cu discursurile gaunoase! Trebuie neaparat sa va expuneti, dar degeaba. Nu ne mai prostiti ca pe copii (ne dati o jucarie noua ca sa fim linistiti).
  Cladirea este frumoasa, dar atmosfera din interior va fi acceasi ? Se va schimba si mentalitatea celor care vor lucra acolo fata de noi, oamenii simpli, fara relatii ? (statul la cozi, la cabinete, umilirea, lipsa de compasiune).

 • Ca are titlu de doctor domnul Buta nu imi permit sa pun sub semnul intrebarii. Jos palaria. Dar poate semnatara acestui articol sa ma lamureasca de unde este domnul doctor si profesor universitar? Preda la vreo universitate si este incadrat in vreun stat de functii pe o pozitie de profesor? A iesit cumva la pensie din pozitia de profesor universitar, caci doar asa se poate pastra aceasta titulatura in cazul in care nu mai activezi?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.