Actualitate

PER către APM și Garda de Mediu: Luați măsuri! ”Bistrița a ajuns la statut de cătun”

Organizația Municipală PER Bistrița, condusă de Cristian Țetcu, a trimis o adresă către Agenția de Protecția Mediului Bistrița-Năsăud și Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu legat de ”un subiect care credem noi, de prea multă vreme este tratat superficial de către administraţia publică locală, conferind astfel oraşului Bistriţa un statut de cătun rural sau poate mai rău. De asemenea, lipsa de transparenţă cu privire la modul în care administraţia locală înţelege să informeze bistriţenii în legătură cu intenţiile de amenajare temporară a centrului municipiului, ne pune în situaţia de a cere oficial instituţiilor abilitate prezentarea unui punct de vedere scris cu privire la avizele şi aprobările acordate (dacă există) şi modul în care nerespectarea condiţiilor impuse vor fi analizate”.

Adresa PER: 

”Prin prezenta, vă aducem la cunoștință că Primăria municipiului Bistrița a amplasat 30 căsuțe de lemn (chioșcuri) pe spațiile verzi din jurul Bisericii Evanghelice.

Târgul de Crăciun va începe conform programului anunțat de administrația locală în 6 decembrie 2015. 

Ecologiștii și foarte mulți cetățeni nu sunt de acord ca un spațiu verde amenajat pe bani publici să fie batjocorit. Întrebăm, dacă în acest caz Legea 24 a spațiilor verzi, art. 9 privind avizele și acordurile, a fost respectat?

Vă rugăm să ne puneți la dispoziție și să ne informați, dacă există aprobări date în acest sens. Cerem ca în cel mai scurt timp să luați măsurile care se impun pentru mutarea lor pe pietonal sau în Piața Mică.

Insistăm asupra celor de pe latura nord-estică a bisericii, puse cu stivuitorul în mod brutal, efectiv pe perimetrele înierbate. 

De 1 Decembrie s-au servit alimente la chioșcuri și noroiul făcut de sute de pași a transformat zona în una dezolantă. Deja au început nemulțumirile bistrițenilor cu privire la ceea ce se întâmplă în Piața Centrală. Așteptăm să luați măsurile care se impun conform legilor în vigoare”.

15 comentarii

 • V-am spus că în ultima vreme Cretu s-a transformat intr-un dictator…un Mut cum se spune prin popor….un mut Mut incapatanat care iubeste petreciurile la cort……e greu sa ii ceri unu Mut sa iubeasca ecologia si sportul in Bistrita….

 • „Întrebăm, dacă în acest caz Legea 24 a spațiilor verzi, art. 9 privind avizele și acordurile, a fost respectat?”
  Raspunsul este NUUUU…..
  Se mai respecta ceva in orasul asta?

 • Penibil nivelul la care a ajuns discursul ecologist. „Efectiv” n-aveti habar ce se intampla in orasul asta dupa 10 noaptea. Intr-o zona alta data de interes pentru ecologisti. Daca pentru asta a trimis Tetcu adresa la GM poate sa se traga in continuare in bild cu Balan si sa trimita poza la casting pentru rolurile celor doi batranei ursuzi din The Muppets Show.

 • Primarul a comandat amplasarea casutelor pe spatiul verde avand in vedere ca doreste distrugerea zonei verzi din jurul Bisericii evanghelice asa cum ne anunta in prezentarea viitoarele sale proiecte. Acest domn doreste ca Piata Centrala sa fie o zona fara pomi, fara spatii verzi, dalata si betonata, unde vor fi amplasate banci pe care vor sta oamenii (cand se poate sta pe banci? Numai vara!) care se vor praji in soarele arzator.
  Politica pasilor marunti, cu incapatanarea-i foarte cunoscuta, in realizarea planurilor sale. Aceasta este politica acestui primar pe care se pare ca-l doriti in continuare, dragi bistriteni! Asa cum arata sondajele, 50% il doresc tot pe Cretu ca primar. Va doresc sanatate si nu va mai plangeti daca dati orasul din nou pe mana acestui domn.

 • Tov george ;vezi ca este praf pe clanta la pesedeu. In ce priveste batraneii ursuzi cretu este mai batran decat TETCU si BALAN, si totusi mai vrea un mandat.

 • Prin amplasarea haotica a chioscurilor pe spatiul verde din Piata Centrala, primarul Cretu demonstreaza inca odata lipsa de imaginatie, rea intentie sau pur si simplu prostie . De aceea, prin mutarea in Piata Mica a casutelor de lemn inghesuite in jurul Bisericii Evanghelice si utilizarea acestora pentru organizarea Targului de Craciun, si chiar a pietei de produse traditionale in timpul anului, ar completa in mod util funcţiunea pieţei de spaţiu public pietonal. In felul acesta Piata Mica ar putea fi legata functional fara dificultate de zona pietonala de pe str. Liviu Rebreanu si s-ar obtine o extindere a zonei pietonale care ar permite o mai buna organizare a evenimentelor culturale si comerciale organizate in centrul orasului.

 • Bai Georgica, sa nu cazi in bratele lui mos Tetcu de 40 de ani ca o sa ti se bulbuce ochii cat cepele. Mos Balan are si el 59 da nu cred ca-l ajungi din urma. Pun pariu !

 • STITI CINE ESTE SEF L A MEDIU.FIUL PRIMARULUI DIN COSBUC PRIMAR PSD NUMIT POLITIC DE RADUCU FARA NICI O COMPETENTA IN DOMENIU .CE VA ASTEPTATI S A FACA. NOUL GUVERN AR TREBUI SA II IMPRASTIE IN PATRU ZARI SI SA ORGANIZEZE CONCURS PENTRU CA ACESTE FUNCTII S A FIE OCUPATE DE OAMENI COMPETENTI

 • pt. George ; dupa ora 10 seara ecologistii stau in casa nu umbla cu capul plin ca tine pe ulite. Daca ai sesizat ceva adreseaza-te autoritatilor, nu fi las !

 • Sunt cetateni care s-au adresat deja autoritatilor. Fara folos. Si papagalilor din Muppets Show le arde de nimicuri:
  „Bineînțeles, nepriceperea Primăriei în gestionarea problemelor orașului se răsfrânge greu asupra noastră şi din cauza transportului de gunoaie care se efectuează în fiecare noapte, camioanele fac un zgomot asurzitor, casele vibrează din fundație, mașinile transportând containere metalice probabil neconforme, care sună mai ceva ca cel mai nasol marfar posibil. Imaginați-vă cum curge pe drum zeama din gunoaiele fermentate.”

  • Poftim cultura: „ecologistul 3 decembrie 2015 la 09:34 Fiti cu ochii pe labagii.” Multe voturi o sa luati tu cu balan si cu tetcu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.