Cultură Social

Andezitul şi artiştii, la Sîngeorz-Băi

Sculptură în andezit. E ceea ce fac şapte artişti plastici din ţară şi străinătate care şi-au dat întâlnire, zilele acestea, la Sîngeorz-Băi în Bistriţa-Năsăud la cea de-a noua ediţie a simpozionului organizat de Muzeul de Artă Comparată.

Doi artişti sunt din Franţa şi unul din Turcia si patru din România, în total şapte, un număr magic, la fel ca şi creaţiile care ies din mâinile lor. Din fotografii puteţi vedea cât de greu le este să dea formă artistică andezitului, o rocă dură. Orice intervenţie lasă urme adânci în mâinile artiştilor, bătături, mai pe româneşte şi mult praf în jur.

Pentru ei nu contează însă nimic din toate acestea. Se bucură de privelişti minunate în Munţii Rodnei, de aer curat şi de o gazdă ospitalieră, artistul Maxim Dumitraş, directorul Muzeului de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, cel care lucrează cot la cot cu ei.

E a noua oară când Maxim Dumitraş organizează simpozionul Art care presupune, în afară de cioplit în piatră dură, şi întâlniri cu personalităţi culturale, discuţii şi lansări de carte. Sunt bineveniţi şi cei care se află în staţiune zilele acestea sau turiştii aflaţi în trecere. În curtea muzeului pot să observe ce mişcări fac artiştii. Singurul inamic în calea privitului e praful.

Sursa foto: facebook, pagina oficială a artistului Maxim Dumitraş.

  

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS