Actualitate Social

Tragedie în Spania. Printre victime şi bistriţeni

Trei tineri români sunt morţi şi o fată e rănită, după un accident într-un parc de distracţii din Villacanas, Spania. Printre victime sunt şi bistriţeni.

Potrivit Mediafax, care citează presa spaniolă, cei trei tineri români participau la serbările oraşului Villacanas din Toledo şi au decedat, marţi dimineaţă, după ce un dispozitiv al unei instalaţii de agrement numită „Tarantula” s-a desprins. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 4.00, când un dispozitiv al unei instalaţii de agrement numită „Tarantula” s-a desprins. Două dintre victime au murit pe loc, iar cea de-a treia şi-a pierdut viaţa o jumătate de oră mai târziu. 

Villacanas este o localitate cu 10.000 de locuitori situată în vestul provinciei spaniole Toledo, la 80 de kilometri distanţă de capitala La Mancha. 

Cotidianul El Mundo a relatat în ediţia electronică, citând agenţia EFE, că doi dintre cei trei tineri români care au decedat erau fraţi (şi sunt din Bistriţa). Cei doi fraţi români care au murit în accident locuiau în Campo Real, iar cel de-al treilea tânăr decedat era din Madridejos. De asemenea, potrivit sursei citate, femeia rănită este o tânără de 16 ani care locuia în oraşul Villamayor de Santiago, în regiunea Cuenca. Un cotidian din Toledo – La Tribuna de Toledo – a relatat că starea acesteia este foarte gravă. 

Postul TeleCinco a relatat la rândul său că victimele au fost identificate. Cei trei bărbaţi aveau vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, iar numele lor corespund iniţialelor I.A., D.A. şi D.T.B.. De asemenea, TeleCinco a menţionat că, potrivit autorităţilor locale, tânăra rănită este tot de naţionalitate română. 

Presa spaniolă locală notează că primarul din Campo Real a anunţat că va solicita Consiliului local să aprobe decretarea a două zile de doliu în memoria victimelor din localitate. Primăria din Villacanas a decis suspendarea tuturor activităţilor programate pentru marţi, „ziua cea mare” a sărbătorilor oraşului. De altfel, potrivit presei spaniole, distracţia începuse în Villacanas luni seară, cu puţin timp înainte de producerea tragediei.

Este prima oară când acest tip de instalaţie de agrement este adus în oraş, iar martori ai evenimentului au spus că tragedia s-a produs la aproximativ 3 minute după pornirea instalaţiei, conform aceloraşi surse. Poliţia anchetează evenimentele, iar proprietarul instalaţiei şi martorii sunt în prezent audiaţi. Presa spaniolă mai spune că alţi români din zonă au depus mai multe lumânări la locul producerii accidentului.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS