Actualitate

Anul acesta încep lucrările la Aqua Park și parcul dendrologic, Alpine Coaster-ul depinde de buget

”Pentru Wonderland mai avem un obiectiv, destul de costisitor, un Alpine Coaster. Cu siguranță va da o deschidere foarte importantă, dar este destul de scump și trebuie să vedem, în funcție de buget. Așteptăm bugetul național să vedem ce cotă ne va reveni din impozit, pentru că noi am pierdut cu reducerea Guvernului Boc și a Guvernului Tudose aproximativ 50% venituri din impozitul pe venit, ceea ce este foarte mult. Eu sper ca lucrurile să se schimbe și atunci ne vor permite și astfel de investiții din resurse proprii”, a declarat primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, la AS TV.

Investiția într-o instalație de vară tip Alpine Coaster (bob pe șine lângă pârtia de schi plus stații de îmbarcare și debarcare, porți de acces cu cititor de card) s-ar ridica, potrivit studiului de fezabilitate, la peste 9 milioane de lei.


El a spus că în acest an vor începe lucrările la Aqua Park. ”Ceea ce vom demara din resurse proprii în această vară va fi Aqua Park-ul în Wonderland, ancora de vară care va completa dotările în zona respectivă. Eu aștept ca odată cu Aqua Park-ul să vină și banul privat și să construiască ce au de construit acolo, există suficient loc pentru terenuri de sport, patinoar și alte investiții. Aqua Park este o investiție extrem de importantă pentru Bistrița. Noi dorim să avem aici o bază acvatică, astfel încât pe de o parte să fie agrement și pe de altă parte să începem să mutăm sportul din școală spre schi iarna și înot vara”.

7,8 milioane de euro ar costa realizarea parcului acvatic. Aici detalii.

Pentru parcul dendrologic pe care municipalitatea dorește să îl amenajeze în Wonderland a fost depusă cererea de finanțare pe fonduri europene, urmând să intre în faza de precontractare: ”Anul acesta vom declanșa lucrările acolo, finalizându-le anul viitor”.

Pentru parcul dendrologic din Wonderland, pe 7,5 hectare, Primăria Bistrița a solicitat 5,6 milioane lei bani europeni. Aici detalii.

Ovidiu Crețu a menționat că, pentru construirea unei săli polivalente cu 2.500 de locuri pe un teren de 3 hectare cedat de municipalitate, Consiliul Județean a făcut demersurile necesare la Compania Națională de Investiții. Aici detalii.

În ceea ce privește realizarea unui muzeu al satului de către CJ tot în Wonderland, lucrurile au intrat în impas. ”Noi dăm terenul la Consiliul Județean, dar îl dăm pe o perioadă de 99 de ani sau pe cât există obiectivul respectiv în administrare cu toate drepturile, dar proprietatea rămâne a noastră. Așa cum am pățit și noi cu Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, chiar dacă îl folosim 1.000 de ani, nu! Trebuie să fie în proprietate și atunci s-au blocat și ei așa cum ne-am blocat și noi cu CNLR”. Aici detalii.

4 comentarii

 • Inainte de inceperea lucrarilor la Aqua Park , trebuie rezolvata problema alunecarii de teren care d-a declansat pe Dealul Cocos in urma defrisarii padurii pentru construirea partiei de schi. Dupa cum se stie, Dealurile Bistritei sunt alcatuite din structuri sedimentare monoclinale si cute diapire dezvoltate pe invelisuri neozoice inclinate. Aceste dealuri sunt predispuse alunecarii de teren, proces care consta in deplasarea unei mase se pamant aflata in panta, ca urmare a umectarii puternice . Alunecarile de teren sunt asociate cu fenomenele de eroziune. Dupa cum se stie, padurea prin vegetatia lemnoasa protejeaza solul impotriva eroziunii si reduce riscul alunecarilor de teren. Acolo unde se defriseaza padurea sunt necesare lucrari complexe de consolidare impotriva alunecarilor de teren care sunt foarte costisitoare.
  Prin urmare , daca nu se rezolva stoparea alunecarii de teren de pe dealul Cocos, exista riscul ca investitia cu Aqua Park-ul sa fie compromisa.

 • Tot o distractie si o veselie pt. copilasi de scoala, asistati, someri si pensionari.Tineretul si forta calificata de munca emigreaza. Ma intreb cine se va da de-a dura prin acele conducte .

 • INVESTITIA PROPUSA VA „INTRA IN ARMONIE” CU INVESTIA EXISTENTA!
  Va inchipuiti cum o sa arate bazinele daca partia arata in halul in care e acum?

  Pentru PSDisti- voi sunteti privilegiati, o sa aveti o gradina botanica…asta doar ca sunteti botanisti’nascuti!!!!

  prognoze … specifice investitilor facute de primar de dragul stirilor de la PROTEVE
  – nu o sa fie apa destula
  – apa va fi rece ca nu va fi soare
  – nu vor fi trotuare si se va da drumul la aquaparc pe un drum plin cu praf de 24,5 cm
  – o sa se surpe acoperisul la bazin
  – o sa pice postul trafo la inaugurare
  -proiectantul intra in faliment dupa ce incaseaza miliardele de lei
  -investitia de la 7 sare la 15 milioane de euro
  – nu s-a calculat bine debitul de apa si conducta de apa din unirea e prea mica
  -se va face baie in apa murdara
  – administrarea bazinului se va face DE FIiCA LUI TANASE care deja cauta codul CAEN
  – fiica lui TANASE va face cursul de prim ajutor si de salvamar pentru a avea experienta necesara de 3 ani 5 luni 2 saptamani 3 zile si 4 ore ce se va cere PRIN CAIETUL DE SARCINI
  -fiica lui TANASE DEJA isi face planuri de vacanta pentru urmatorii 30 de ani

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS