Actualitate

Anul acesta vor fi date în folosință locuințele de necesitate. ”Nu se va crea un ghetou”

”Va trebui să construim platforme pe care să așezăm locuințele de necesitate, în principiu la Viișoara unde avem niște teren, și să îi mutăm pe cei care nu se pot adapta la condițiile de viață în comun din blocurile de locuințe sociale sau ANL. Anul acesta cu siguranță, dar nu vă pot spune dacă va fi în iulie sau în septembrie”, spune primarul Ovidiu Crețu:

”Dacă vă amintiți, este un proiect mai vechi, la vremea respectivă domnul viceprimar Rusu pentru eficientizarea cheltuielilor a propus să facem 60 de unități undeva în Viișoara, dar oamenii când au auzit că se mută 60 de familii acolo…Am renunțat. Nici nu era normal să facem într-un loc 60 de astfel de unități, creezi un ghetou. Dacă amplasezi cinci-șase locuințe într-un loc, în altă parte, la Unirea, la Slătinița, la Sigmir sau în Bistrița în alte părți să-i dispersăm, eu cred că lucrurile vor lua o turnură pozitivă și pentru ei, și pentru cei care actualmente locuiesc pe aceeași scară și suferă din cauza faptului că ei nu se adaptează. Neadaptarea înseamnă că nu-și plătesc curentul, trag firele de nu știu unde, nu au apă, lipsa apei într-un bloc știți ce înseamnă”.

Primăria Bistrița a achiziționat anul trecut opt locuințe de necesitate tip container monobloc, cu câte patru încăperi: cameră, dormitor, grup sanitar, bucătărie.

Foto cu caracter ilustrativ

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS